Το Παρίσι αναστατώνει ακόμα μία φορά το γαστρονομικό σκηνικό παραμερίζοντας την nouvelle cuisine για επαναλανσάρει το concept του fast food σε fast good.
Η τάση αναμένεται να έχει διεθνή επιτυχία με αλυσίδες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Όλο και περισσότεροι διάσημοι Chefs φαίνεται να επενδύουν σε νέα σχήματα, πιο προσγειωμένα, λιγότερο ακριβά και περισσότερο προσιτά στον κόσμο. Τα Fast Good είναι η νέα πραγματικότητα της εστίασης.
Την αρχή έκανε το 2008 ο μαιτρ της γαστρονομίας, Paul Bocuse, όταν άνοιξε το Ouest Express στο 9ο διαμέρισμα της Lyon.
Σε απόλυτο λευκό που δίνει την αίσθηση του crystal clear και χωρισμένο σε έξι σημεία με βάση το προσφερόμενο είδος, ζεστό- ψωμί- φρέσκο- γλυκό- καφές και..... ποτό, τo μενού αλλάζει 4 φορές την ημέρα. Το πρωινό σερβίρεται στις 11:00 π,μ, ενώ ακολουθεί το μεσημεριανό, απογευματινό σνακ και δείπνο.
Το νέο concept “McBocuse” ακολούθησε γρήγορα και ο Guy Martin, παραμερίζοντας για λίγο τις κουζίνες του Grande Vefour για ένα premium sandwich shop, το Miyou. Αυτή τη φορά στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού και μαζί με το προσωπικό του cook studio προσφέρει πιάτα, όπως γαρίδες sumac, κατσικίσιο τυρί με φρέσκο κόλιαντρο και λαχανικά, ακόμα και sandwich με foie gras.
Ήδη άνοιξε το δεύτερο κατάστημά στο αεροδρόμιο Roissy, terminal E.
Γιάννης Β. Παπαδόπουλος
πρόεδρος Συλλόγου Μαζικής Εστίασης
"Νάξος-Φιλοξενία".
Fwd: Fw: Ευχές
Πριν από 10 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου