Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

«Πριν προλάβουμε να μελετήσουμε και να αξιολογήσουμε το Σ/Ν για το Ασφαλιστικό, που δόθηκε για διαβούλευση, άρχισε η “μετάλλαξή” του.
Ο Υπουργός Εργασίας ως “Πόντιος Πιλάτος” ανακοίνωσε -και μάλιστα από την τηλεόραση- σημαντικές, νέες, δυσμενέστερες αλλαγές, επικαλούμενος ότι τις ζητά η ομάδα του Μηχανισμού Στήριξης και ισχυριζόμενος ότι θα αντιδράσει σθεναρά, θα δώσει μάχη για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.
Μα, εάν πράγματι δεν είναι απαραίτητα τα νέα μέτρα που προανήγγειλε και θα προσπαθήσει να μεταπείσει την “Τρόικα”, τότε, για ποιο λόγο προκαλεί στους... πολίτες νέα αναστάτωση και νέα σύγχυση ;

Εάν τα νέα μέτρα, που έχουν ήδη ψηφιστεί και περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, θα εφαρμοστούν, τότε δεν πρόκειται για έναν ακόμη επικοινωνιακό τακτικισμό, αποτυχημένο αυτή τη φορά, και συνειδητό αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης ;

Η πραγματικότητα, όμως, είναι, δυστυχώς, διαφορετική και σκληρή.

Οι επιπλέον αλλαγές που ζητούνται στο Ασφαλιστικό έχουν ήδη συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στο Μνημόνιο για την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Στήριξης.

Ο Υπουργός Εργασίας, αγνοώντας το μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε, με το να μην συμπεριλάβει στο Σ/Ν που έδωσε για διαβούλευση όλες τις συμφωνηθείσες με την κυβέρνηση αλλαγές, σήμερα, αναζητά άλλοθι προσποιούμενος τον “καλό” και μεταφέροντας τις ευθύνες στους “κακούς” της “Τρόικας”.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να “παίζει” αμετανόητα το παιχνίδι του επικοινωνιακού εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού. Επιδιώκει να μας πείσει ότι τα όποια μέτρα, τελικά, επιβληθούν δεν θα είναι δικής της ευθύνης, αλλά αποτελέσματα αναγκαίας επιβολής, προκαλώντας τη νοημοσύνη όλων μας, όταν όλοι γνωρίζουν ότι, από τις 6 Μαΐου, έχουν ήδη ψηφιστεί.

Αυτό που όλοι φοβόμαστε και καταγγέλλαμε, είναι, δυστυχώς, γεγονός.

Η κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο με επαρκή τεκμηρίωση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

Αυτά που εξαγγέλλονται τη μια μέρα, ανατρέπονται την άλλη.

Η κυβερνητική πολιτική είναι ο ορισμός της ασυνέπειας, της προχειρότητας και της υποκρισίας.

Εάν τα νέα “μέτρα –εκπλήξεις” δεν είναι αναγκαία και δίκαια, όπως ο ίδιος ο Υπουργός δήλωσε, τονίζοντας ότι θα διαπραγματευθεί σκληρά, ώστε να μην επιβληθούν, τότε:

1ον Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, η ορθότητα του ΟΧΙ της Νέας Δημοκρατίας στα μέτρα του Μνημονίου.

2ον Παρασύρθηκε σκόπιμα η πλειοψηφία των Βουλευτών να ψηφίσουν ΝΑΙ σε λάθος μέτρα.

3ον Περιμένουμε, την Παρασκευή, την πλήρη και όχι αποσπασματική αναλογιστική μελέτη, σύμφωνα με τη δέσμευση του Υπουργού, η οποία θα τεκμηριώνει ότι το Ασφαλιστικό Σύστημα καθίσταται βιώσιμο, χωρίς την επιβολή των νέων μέτρων.

4ον Ο διάλογος για το Ασφαλιστικό αποδείχθηκε προσχηματικός και προσβλητικός, όπως εξελίχθηκε, για τους Κοινωνικούς Εταίρους, τα Κόμματα και τους πολίτες. Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί προσχηματικός και ο διάλογος για τα εργασιακά δικαιώματα».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :