Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Τουρκική φρεγάτα στο Αιγαίο έκανε έλεγχο σε ελληνικά μαχητικά!

Μετά από την άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας στα ξένα οικονομικά συμφέροντα, η κυβέρνηση έχει παραδώσει, απ' ότι φαίνεται, και την κυριαρχία του Αιγαίου στους Τούρκους!!!!
Σε μία απίστευτη ανακοίνωσή του του ΓΕΕΘΑ, υποστηρίζει ότι η "ταυτοποίηση" ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στη καρδιά του Αιγαίου(δυτικά της Σκύρου), από τη τουρκική φρεγάτα "Γκαζιαντέπε", "δεν αξιολογείται από στρατιωτικής πλευράς ως ιδιαίτερης βαρύτητας"!
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ έχει ως εξής:
"Ανακοινώνεται ότι, στη περιοχή του Αιγαίου όπου διεξάγεται τουρκική αεροναυτική άσκηση, την Τρίτη 11 Μαϊ 2010, ελληνικό μεταφορικό αεροσκάφος και στη.... συνέχεια, δύο σχηματισμοί ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, εκλήθησαν μέσω ασυρμάτου από τουρκική φρεγάτα να δηλώσουν, το μεν μεταφορικό την «πρόθεσή του», τα δε μαχητικά την «ταυτότητά τους». Το περιστατικό δεν αξιολογείται, από στρατιωτικής πλευράς, ως ιδιαίτερης βαρύτητας, επειδή η κλήση πραγματοποιήθηκε λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας στην περιοχή, αφενός μεν, ελληνικών αεροσκαφών και αφετέρου δε, τουρκικών πολεμικών πλοίων που μετείχαν στην άσκηση."

Αν τα τουρκικά πλοία εκτός από το να φθάνουν μέχρι το Σούνιο, έχουν πλέον αρμοδιότητες ελέγχου και των πτήσεων ελληνικών αεροσκαφών, εντός FIR Αθηνών, μένει να το διευκρινίσει το ΓΕΕΘΑ.
Πληροφορίες από newsit.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :