Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Τους τελευταίους μήνες τα ξένα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται καθημερινά με την Ελλάδα και τους Έλληνες δημιουργώντας μια αρνητική εικόνα για εμάς και την χώρα μας.
Μας αποκαλούν τεμπέληδες, άρπαγες, απατεώνες, ψεύτες, άχρηστους, βάζοντας μας όλους στο ίδιο καζάνι, αδικόντας έτσι τους τίμιους και φιλότιμους απλούς ανθρώπους που τόσα έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα.
Ένας τέτοιος υπέροχος άνθρωπος είναι ο συμπατριώτης μας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός που τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.
Μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί, το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα.
"Οταν ταξιδεύω για φιλανθρωπικό σκοπό, είμαι ικανός να χειρουργήσω περίπου πενήντα περιστατικά μέσα σε δέκα μέρες, για να αυξήσω τον αριθμό των παιδιών που περιμένουν μήνες και χρόνια να υποβληθούν σε επέμβαση. Πρέπει να ξέρετε πως κάθε φορά που χειρουργώ πάνω από το χειρουργικό τραπέζι δεν κάνω τίποτα άλλο από το να επικαλούμαι τον Θεό. Αμέσως μετά, όταν όλα πάνε καλά, σε κάθε ευκαιρία θαυμάζω το έργο του Θεού πάνω σε μας τους ανθρώπους."
Όλο το άρθρο εδώ
Υ.Γ. Μακάρι να είχαμε μερικούς τέτοιους και στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :