Δευτέρα, Μαΐου 10, 2010

Στενός συνεργάτης του Παπανδρέου κατηγορεί για πολλά λάθη την κυβέρνηση

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού, ο οποίος σε τελική ανάλυση πήρε την ευθύνη των τελικών αποφάσεων, από το συγγραφέα και καθηγητή Πανεπιστημίου Νίκο Κοτζιά. Λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου μιλά για λάθη του οικονομικού επιτελείου που πληρώνουμε όλοι, υποστηρίζει με συγκεκριμένες προτάσεις ποιος ήταν ο άλλος δρόμος που έπρεπε να ακολουθήσει η κυβέρνηση και προειδοποιεί ότι, αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών, έστω και την ύστατη ώρα, τότε υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης της χώρας.
"...Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έκανε πολλά λάθη. Βέβαια βρήκε μια ακραία δύσκολη κατάσταση. Οφειλε, όμως, να είναι πιο προσεκτικό. Οφειλε να εντάξει στις αποστολές των πρώτων διαπραγματευτικών ομάδων για τα ελλείμματα έμπειρους διαπραγματευτές και διπλωμάτες. Οι διαπραγματεύσεις είναι ειδικό πολιτικό πεδίο και ταυτόχρονα μια ειδική τέχνη.
Οφειλε, επίσης, να δημιουργήσει εναλλακτικές δυνατότητες δανειοδότησης. Αντ’ αυτού, τις έκαψε με δηλώσεις της ως προς την Κίνα, αλλά και με ορισμένες συμπεριφορές έναντι σειράς αναδυόμενων αγορών...."
Όλο το άρθρο εδώ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :