Σάββατο, Μαΐου 15, 2010

Το veni vidi vici του Ερντογκάν στην Αθήνα

Ήρθα είδα νίκησα, μ' αυτές τις τρεις λέξεις του Ιουλίου Καίσαρα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στη Αθήνα.
Ο κ. Ερντογκάν κατάφερε να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καυτά εθνικά, θέματα, χρόνιες αξιώσεις των Τούρκων, που για πολλά χρόνια απέφευγαν οι εκάστοτε Έλληνες ηγέτες, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μόνο χαμένη θα βγει η Ελλάδα από μια τέτοια διαδικασία.
Ο Τούρκος ηγέτης ήρθε στην χώρα μας, εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες(οικονομική κρίση, Παπανδρέου πρωθυπουργός), μόνο για να πάρει, και όχι για να δώσει, και αυτό αποδεικνύεται απ' το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε διατεθειμένος να συζητήσει λύσεις για τα φλέγοντα ζητήματα, όπως το Κυπριακό, η υφαλοκρηπίδα, οι παραβιάσεις , τα 12 μίλια και το μείζον πρόβλημα της Θράκης.
Δεν είναι δυνατόν μια αδιάλλακτη χώρα σαν την Τουρκία, που δεν αναγνωρίζει τις διεθνείς συνθήκες , τους διεθνείς οργανισμούς, τις αποφάσεις του ΟΗΕ, παραβιάζει καθημερινά τα χωρικά μας ύδατα και τον εναέριο μας χώρο, μας απειλεί με πόλεμο αν ασκήσουμε τα νόμιμα κυριαρχικά μας δικαιώματα(12 μίλια), διατηρεί παράνομα στρατό κατοχής στην Κύπρο, να μας νουθετεί, να προφασίζεται ότι επιδιώκει ειρήνη, και να απαιτεί αφοπλισμό των Ελληνικών πολεμικών Πλοίων και αεροσκαφών!
Γιατί αυτή η ανοχή και ο στρουθοκαμηλισμός από τους Έλληνες πολιτικούς όταν ακόμα και σήμερα που συμβαίνουν όλα αυτά, στην Κύπρο υπάρχουν χιλιάδες μαυροφορεμένες Μάνες που αναζητούν τα αδικοχαμένα παιδιά τους .
Το βίντεο που ακολουθεί είναι για γέλια και για κλάματα. Όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα πάντως, και ο Ερντογκάν, φαίνονται να το διασκέδασαν ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ-Ν


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :