Δευτέρα, Μαΐου 17, 2010

Έφυγε ο "Θεός" της Heavy Metal, Dio....

Σε ηλικία 67 ετών, ο μάγος της Heavy Metal, Ρόνι Τζέιμς Ντίο, έπαψε να ροκάρει...
Δεν είναι πια μαζί μας, ένας θρύλος του Heavy Metal και της Rock. Ο τραγουδιστής των Rainbow αλλά και των Black Sabbath, ο Ρόνι Τζέιμς Ντίο «έφυγε» σε ηλικία 67 ετών ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Ο Ντίο ήταν μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες στο χώρο του «σκληρού» ροκ και συμμετείχε σε κάποια από τα σημαντικότερα άλμπουμ της Heavy Metal. Συμμετείχε στα τρια πρώτα άλμπουμ των Rainbow και στη συνέχεια το 1979 πήρε τη θέση του Όζι Όζμπορν στους Black Sabbath και μαζί κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ το Heaven and Hell (1980) και το Mob Rules (1981). Στη συνέχεια, ο Ντίο αποχώρησε και έκανε τη δική του σόλο καριέρα, δημιουργώντας και το.... συγκρότημα Dio το 1982. Οι δύο πρώτοι δίσκοι του συγκροτήματος Holy Diver και The Last in Line θεωρούνται από τα αριστουργήματα της Heavy Metal μουσικής.
Το 1992 συναντήθηκε ξανά με τους Tony Iommi, Geezer Butler και Vinny Appice από τους Black Sabbath με την ονομασίας και κυκλοφόρησαν το Dehumanizer, ενώ το 2009 με το όνομα Heaven and Hell οι τέσσερίς τους, δημιούργησαν το «The devil you know».

Το σίγουρο είναι ότι η μοναδική φωνή του θα λείψει από το Heavy Metal...


Β.Κ. απο www.aek365.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :