Σάββατο, Μαΐου 15, 2010

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΚΕΨΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ- ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΠΛΑΚΑΣ

Με επιτυχία, και ικανοποιητική συμμετοχή(περισσότερα από 50 άτομα), πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο εστιατόριο "Γοργόνα", η συνάντηση των επαγγελματιών Αγίου Προκοπίου - Αγίας Άννας - Πλάκας.
Ήταν η δεύτερη, από τις συναντήσεις που έχουν προγραμματίσει οι Επαγγελματικοί Σύλλογοι του νησιού, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες όλων των κλάδων ανά περιοχή, να ιεραρχηθούν, και στην συνέχεια να προωθηθούν στις αρμόδιες αρχές για επίλυση.
Στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης ήταν για άλλη μια φορά το θέμα της λίμνης του αεροδρομίου, των αλυκών του Αγίου Προκοπίου, και το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούν οι συγκεκριμένες λίμνες με τα κουνούπια.
Επίσης αναφέρθηκαν τα προβλήματα της καθαριότητας, το κυκλοφοριακό, της στάθμευσης, της ύδρευσης και της επιδιόρθωσης - βελτίωσης του λιμανιού της Αγίας Άννας.
Στο τέλος(παρά λίγο να ξεχαστεί) συζητήθηκε και το μείζον θέμα της αποχέτευσης.
Οι εν λόγο περιοχές εξυπηρετούνται από ένα μικρο αποχετευτικό δίκτυο, που δεν φτάνει όμως σε όλα τα σημεία και δυσκολεύεται να μεταφέρει τον όγκο όλων των λυμάτων σε περιόδους αιχμής, αφού δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές. Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν παίρνουν δείγματα νερού να τα στείλουν για εξέταση και να μάθουμε όλοι πως και γιατί είναι μολυσμένο το νερό των αλυκών, αν είναι βέβαια? τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια. Να μας λύσουν και την απορία: πέφτουν υπόνομοι και λύματα μέσα στις αλυκές ή όχι? και τότε δεν θα πιστέψουμε διάφορες φήμες για πιέσεις για κατασκευή πάρκινγκ μέσα στις αλυκές.
Όλοι τα γνωρίζουν αυτά, κανένας δεν μιλάει.

Και κάτι άλλο. Πού είναι πια αυτά τα στίφη κουνουπιών που "κατατρώνε" τους τουρίστες? σε άλλες περιοχές δεν έχει κουνούπια? τα κουνούπια διώχνουν τους τουρίστες ή οι ελλειπέστατες υπηρεσίες που προσφέρουμε σε αυτούς. Μόνοι τους ομολογούν ότι το δίκτυο αποχέτευσης έχει τα χάλια του. Από καθαριότητα, φωτισμό, υδροδότηση και άλλες κοινοφελείς υπηρεσίες/προσφορές είμαστε εντάξει και μείναν τα κουνούπια?

Αξώτης για πάντα