Τρίτη, Ιουνίου 18, 2013

Κάλεσμα συμμετοχής στο εργαστήριο Μemorandum Νάξος. 15 με 21 Ιουλίου 2013!

6 Μέρες εργαστηρίου και 1 παράσταση στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νάξου.
 Η χορογράφος Τζένη Αργυρίου προσκαλεί τους κατοίκους της Νάξου να συμμετέχουν στο εργαστήριο Memorandum Naxos lab. Είναι το τρίτο από τα Memorandum labs (προηγήθηκε της Αθήνας και της Καβάλας) που πραγματοποιείται με στόχο να παρέχει χώρο και δημιουργικό χρόνο για το σχεδιασμό της συμμετοχικής περφόρμανς Μemorandum που θα κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο στη.......
Μασσαλία της Γαλλίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2013.

Το Μemorandum είναι ένα έργο, που εμπνέεται από τη μνήμη και τη λήθη, την Ιστορία και τα μέσα καταγραφής της. Η λατινικής προέλευσης λέξη Memorandum, δηλαδή Μνημόνιο, σημαίνει κυριολεκτικά “τι να θυμηθώ” και κατ’ επέκταση αφορά κάθε  μέσο που βοηθά τη μνήμη, φωτίζοντας γεγονότα για ένα συγκεκριμένο θέμα που δεν πρέπει   να ξεχαστεί.

Κατά τη διάρκεια του ανοιχτού εργαστηρίου στην Νάξο, Έλληνες και Γάλλοι καλλιτέχνες καθώς και άνθρωποι της τοπικής κοινότητας συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός χορού και τη διερεύνηση της παρουσίας και λειτουργίας του στην τελική περφόρμανς. Ο χορός βασίζεται στην ιδέα ότι κάθε πολίτης μπορεί να γίνει μέλος του όπως στο αρχαίο ελληνικό δράμα, όπου οι πολίτες είναι και οι ερμηνευτές.  Οι συμμετέχοντες ενεργοποιούν, αλλά και παρακολουθούν μνήμες. Η διάδραση του χορού με το χώρο και το οπτικοακουστικό υλικό δημιουργεί έναν ιστό αναμνήσεων.

Πόσα γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται και κατανοούν οι αφανείς πρωταγωνιστές της ιστορίας; Πως πράττουν, συναινούν, ενώνονται και διχάζονται την κάθε κρίσιμη στιγμή; Ποιες είναι οι μνήμες που μας ακολουθούν σαν σκιές; Πως έρχονται στο φως σήμερα; Το Μemorandum θέτει ερωτήματα ενεργοποίησης της συλλογικής, κοινωνικής και ιστορικής μνήμης για τον καθένα από μας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να συνδράμουν στη δημιουργική διαδικασία, άτομα κάθε ηλικίας και ενδιαφέροντος χωρίς να έχουν απαραίτητα προηγούμενη εμπειρία παρακαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή επικοινωνώντας με την Μαργαρίτα Τσίγκου στο τηλέφωνο 6974058233. Το εργαστήριο πραγματοποιείται καθημερινά από τις 14 Ιουλίου, ώρα 19:00 - 22:00 και ολοκληρώνεται στις 21 Ιουλίου με ένα ανοιχτό προς το κοινό συμμετοχικό δρώμενο στον αρχαιολογικό ναό του Διονύσου, στα Ύρια.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :