Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου για την υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Νάξου

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου διαμαρτύρεται εντονότατα για τη σημαντική υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Νάξου που πραγματοποιείται με μετάθεση υπαλλήλων της.
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου  ο μεγαλύτερος οικονομικός Σύλλογος του νησιού με εγγεγραμμένα μέλη του πάνω από 1.700 επαγγελματίες, που αποτελεί βασικό στήριγμα της οικονομίας και της προόδου του νησιού, θα υποστεί με το κυβερνητικό αυτό μέτρο βασικό πλήγμα στην εξυπηρέτηση των μελών του, που για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους θα......
πρέπει να μεταβαίνουν έξω από το νησί με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διερχόμαστε όλοι και στα προβλήματα που σχετίζονται με τη νησιωτικότητα.
Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο σε έκταση και δεύτερο σε πληθυσμό των Κυκλάδων με σημαντική οικονομική δραστηριότητα. Αποτελεί εκ των πραγμάτων –σε πολλούς τομείς (π.χ. υγείας κλπ.) το κέντρο των Νοτίων Κυκλάδων και εξυπηρετεί πολλά ή και όλα τα υπόλοιπα νησιά της περιοχής. Αποτελεί τον δεύτερο πιο ισχυρό οικονομικό πόλο των Κυκλάδων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα της Νάξου και τη χαρακτήρισε ως κομβικό νησί. Και παλαιότερα είχε χαρακτηριστεί η Νάξος ως το κομβικό λιμάνι των Κυκλάδων. Πέραν από τη μεγάλη ιστορία και την πολιτιστική συνεισφορά της η Νάξος κατέχει γενικότερη σπουδαία θέση ανάμεσα στα νησιά των Νοτίων Κυκλάδων και τα εξυπηρετεί.
Αυτή τη σημασία και τη σπουδαιότητα της Νάξου και τη συνταγματική επιταγή της αναγνώρισης της ιδιαιτερότητας των νησιών (νησιωτικότητα) θα έπρεπε η κεντρική εξουσία να την έχει αναγνωρίσει από καιρό. Αλλά αντί γι’ αυτό παριστάμεθα μάρτυρες μιας συνεχούς υποβάθμισης της Νάξου (συγχώνευση του Νοσοκομείου Νάξου με το Νοσοκομείο Σύρου, κατάργηση των Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νάξου κλπ.) με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται και η εξυπηρέτηση και των γύρω νησιών.
Ζητούμε από την πολιτεία να επανεξετάσει την υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ Νάξου και κατ’ επέκταση του νησιού της Νάξου στον οικονομικό τομέα, να αφήσει άθικτη τη Δ.Ο.Υ. Νάξου γιατί το μέτρο αυτό πλήττει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα των επαγγελματιών του νησιού και κατ’ επέκταση και την οικονομία του νησιού στους πολύ δύσκολους καιρούς που ζούμε που δημιουργεί ζητήματα και αυτής της επιβίωσης πολλών συμπολιτών μας.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση συσπειρωμένοι  στον Σύλλογό μας για αγώνες που  είναι πιθανόν να δοθούν προσεχώς.
Ζητούμε επίσης συστράτευση και των υπόλοιπων αρχών και φορέων του νησιού στην κοινή προσπάθεια για την προάσπιση των συμφερόντων του νησιού και το σταμάτημα της περαιτέρω υποβάθμισης της Νάξου για να μπορούμε να επιβιώνουμε στο νησί μας και να συνεισφέρουμε στην οικονομική ανάπτυξής της και να συμβάλλουμε και εμείς  στην τόνωση και της εθνικής οικονομίας.
Επιβάλλεται όλοι να αναλάβουν τις  ευθύνες τους: Δήμος, περιφέρεια, Βουλευτές, Πολιτεία ώστε να σταματήσει η ανησυχία μας για τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Νάξου και γενικότερα των υπηρεσιών κοινής ωφελείας του νησιού μας, οι οποίες όχι μόνο δεν πρέπει να συρικνωθούν, αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχυθούν σημαντικά για εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και των κατοίκων και των υπόλοιπων νησιών των Νοτίων Κυκλάδων.
Κάνουμε γνωστό σε όσους  συμβάλλουν στην υποβάθμιση της Νάξου  και στη συρίκνωση των υπηρεσιών  του νησιού ότι θα πρέπει να είναι  έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες  των πράξεών τους.
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου θα πρωτοστατήσει  σε κινητοποιήσεις -και με σφοδρότητα αν χρειαστεί- σε πράξεις που έχουν στόχο την υποβάθμιση των υπηρεσιών στο νησί, ένα νησί που έχει σημαντική συνεισφορά στην οικονομική πρόοδο της Ελλάδας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος   Ευάγγελος Στρατούρης   
       Ο Γενικός Γραμματέας    Γεώργιος Μαϊτός


ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΑΞΟΥ
Χώρα Νάξου     Νάξος 26 Ιουνίου 2013
Αρ. Πρωτ.  744


 ΠΡΟΣ:  Υπουργείο Οικονομικών
               Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
                Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
                Βουλευτές Κυκλάδων
                ΕΣΕΕ (Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής,      Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου)
                Επιμελητήριο Κυκλάδων               
                Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
       Δήμο  Αμοργού
                 ΜΜΕ Αθηνών και Κυκλάδων
        Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :