Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2013

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σίγησε… Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για σιωπή…

Επιτέλους … απολύονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για να έρθουν γιατροί στα νησιά, να στελεχωθούν  οι δημοτικές υπηρεσίες των ακριτικών νησιών…
Επιτέλους … θα απαλλαγούμε από  το επονείδιστο, απαράδεκτο «χαράτσι»  των ανταποδοτικών 4 ευρώ για την  ΕΡΤ που βαρύνει μηνιαία τον  λογαριασμό της ΔΕΗ και μας  καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο έως  αδύνατο να ανταποκριθούμε στην αποπληρωμή του «συνταγματικού», καθ΄ όλα νόμιμου και ......
δημοσιονομικά δίκαιου Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

Όλα αυτά δεν αποτελούν απλώς  μια σκηνή από ένα έργο παραλογισμού του οποίου είμαστε θεατές, με πρωταγωνιστές  την συγκυβέρνηση και εκφωνητή τον  Σίμο Κεδίκογλου. Είναι κάτι πολύ περισσότερο, που όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν να δουν και να μη μείνουν πλέον απαθείς.

Σε συνέχεια του ξηλώματος του  δημόσιου τομέα, της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων, της απαξίωσης του ίδιου του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, του ευτελισμού τού συντάγματος, η εκλεγμένη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, προχωρά με απόλυτα συμβολικό τρόπο -με το κλείσιμο ενός διακόπτη και τις μονάδες καταστολής εν δράσει- και στη σίγαση του δημόσιου φορέα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του ελληνικού λαού, επικαλούμενη τη «σκανδαλώδη» λειτουργία της, που αυτοί και μόνο αυτοί έστησαν και χρησιμοποίησαν, αυτοί που ακόμα και τώρα συνέχιζαν να διορίζουν τους «δικούς» τους, που μοίραζαν τις διαφημίσεις στα ιδιωτικά κανάλια, από τα οποία δεν απαιτούσαν ούτε καν το αυτονόητο, να λειτουργούν δηλαδή με νόμιμη άδεια.

Λέξεις όπως «εξορθολογισμός», «εξυγίανση», «διαφάνεια», «αξιολόγηση» που εκστομίζονται κατά ριπάς καθημερινά από τα στόματα των «υπεύθυνων» συγκυβερνόντων που «σώζουν» τη χώρα -βουτηγμένοι οι ίδιοι στη διαπλοκή και τη διαφθορά-  δεν μπορούν να εξωραϊσουν τη συνταγματική εκτροπή και τις φασίζουσας προέλευσης πολιτικές αποφάσεις.

Μια κυβέρνηση που δίνει την  εξουσία στον «ιδιοκτήτη» πλέον  της ΕΡΤ κ. Στουρνάρα, να αποφασίζει και να διατάσσει, να κατεβάζει πομπούς, να διακόπτει ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεφωνικές γραμμές, πρέπει να απολυθεί τώρα.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για  σιωπή, ψηφίσματα και επιστολές. Δεν είναι μόνο οι χιλιάδες εργαζόμενοι που θα μείνουν άνεργοι, είναι η δημοκρατία που κινδυνεύει και αυτή δεν «βολεύεται» με καμία … αποζημίωση. Πρέπει όλοι να πάρουμε θέση.



12/6/2013
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :