Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2013

Διαμαρτυρία για την κατάργηση τμημάτων στη ΔΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΑΞΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά την κατάργηση του τμήματος Ελέγχου και του Δικαστικού τμήματος της Δ.Ο.Υ. Νάξου και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στην αντίστοιχη Δ.Ο.Υ. Σύρου, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας  εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών μας  εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην  απόφαση του Υπουργείου και εκδίδει την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας που απευθύνει σε.........
κάθε αρμόδιο.

Η Δ.Ο.Υ. Νάξου η οποία εξυπηρετεί και τα νησιά Δονούσα, Κουφονήσια,  Σχοινούσα, Ηρακλεία και Αμοργό,  είναι ήδη  επιφορτισμένη  με μεγάλο όγκο υποθέσεων που απορρέει από την αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων και της φορολογητέας ύλης που έχει υπό την εποπτεία της αναβαθμίζοντάς την ως μια από τις μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ. με μεγάλο φορολογικό αντικείμενο και όγκο ύλης. Έτσι, αντί να ενισχυθεί με προσωπικό και υποδομές, προκειμένου να εξυπηρετήσει και τις επιχειρήσεις και τους πολίτες των γύρω νησιών, σήμερα με την πιο πάνω απόφαση αποψιλώνεται, υποβαθμίζεται και συρρικνώνεται η ελεγκτική της δυνατότητα με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται στην πάταξη της φοροδιαφυγής, της αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Το Υπουργείο αγνοεί και αδιαφορεί επιδεικτικά για την ταλαιπωρία που θα υποβάλλονται οι επιχειρηματίες, οι φορολογούμενοι και οι συναφείς επαγγελματίες (λογιστές- φοροτεχνικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λπ.) όσον αφορά το κόστος και το χρόνο κατά τη μετάβαση και επιστροφή τους από την Σύρο, αναλογιζόμενοι και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τον χειμώνα, αλλά και τα προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που υπάρχουν την περίοδο αυτή. Αφαιρείται δηλαδή ουσιαστικά το αναφαίρετο δικαίωμα των νησιωτών για άμεση εξυπηρέτηση και εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή είναι η επικαλούμενη ιδιαιτερότητα της ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ …..

Επί πλέον το Δικαστικό τμήμα της Δ.Ο.Υ. Νάξου με τον μεγάλο όγκο εργασιών που είναι επιφορτισμένο έχει ως αντικείμενο τις ρυθμίσεις οφειλών, την αντίκρουση προσφυγών, την εκδίκαση υποθέσεων στα Διοικητικά Δικαστήρια, την λήψη μέτρων είσπραξης κ.λπ. με την συμμετοχή υπαλλήλων, πολιτών και επαγγελματιών στις εργασίες αυτές, η ταλαιπωρία θα είναι πολλαπλή για όλους τους εμπλεκόμενους και αμέτρητες εργατοώρες θα χαθούν από τις μετακινήσεις αυτές.

Ακόμα η κατάργηση του Τμήματος Ελέγχου θα επιφέρει την καθυστέρηση σε ελεγχόμενες υποθέσεις για την επιβολή φόρων ή προστίμων, την επιστροφή χρημάτων σε φορολογούμενους, τη διεκπεραίωση υποθέσεων για περαιώσεις, παύσεις εργασιών, μεταβιβάσεις ποσοστών, μεριδίων και επιχειρήσεων κ.λπ.. με αποτέλεσμα την ένταση της φοροδιαφυγής και κατ' επέκταση την απώλεια κρατικών εσόδων σε ένα νησί με έντονη τουριστική κίνηση, με μεγάλες επιχειρήσεις και αυξημένες οικονομικές συναλλαγές .
Απευθυνόμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα πολιτικά κόμματα, στον Υπουργό και τους βουλευτές του νομού μας και όλους τους επαγγελματικούς φορείς να στηρίξουν το αίτημα μας αυτό ώστε να παραμείνει η Δ.Ο.Υ. Νάξου αυτοδύναμη και στελεχωμένη, να αποφευχθεί η περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών του νησιού και να συμβάλλουν στην αποφυγή της ταλαιπωρίας και αδυναμίας εξυπηρέτησης των φορολογούμενων συμπολιτών μας .





ΤΟ Δ.Σ.  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Πρόεδρος

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Κ. ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :