Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2013

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου,  η προγραμματισμένη κατάληψη στο Δημαρχείο  Νάξου  και Μικρών Κυκλάδων που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής με τη συμμετοχή πλήθους κατοίκων της Κωμιακής, την Επιτροπή Αγώνα Μέσης, φορέων, την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και άλλων κατοίκων της Νάξου διεκδικώντας την επίλυση των.....
αιτημάτων μας.
Παρά την απαράδεκτη στάση και  αντιμετώπιση από τον αντιδήμαρχο  Δημήτρη Μανιό που βρισκόταν  στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος, ύστερα από τη δυναμική παρουσία μας αναγκάστηκε να  προσέλθει και να δεχτεί αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής για διαπραγμάτευση.
Για τη συντήρηση των αγροτικών  δρόμων ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε  ότι  ξεκινάει σήμερα μηχάνημα του Δήμου  από την Κωμιακή και θα συνεχίσουν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εργολαβία εντός 20ημέρου.
Για την μείωση της τιμολόγησης  του νερού,( ώστε να πληρώνουμε την  κατώτατη τιμή που ισχύει στον ενιαίο Δήμο ), η απάντηση που πήραμε ήταν ότι είναι βούληση της Δημοτικής Αρχής να εφαρμοστεί ενιαία τιμολόγηση χωρίς να διευκρινίζεται,  ούτε ποια θα είναι η ενιαία τιμολόγηση, ούτε το χρονικό περιθώριο υλοποίησης (μάλιστα ύστερα από την πίεση που ασκήθηκε για χρονική δέσμευση ο Δήμαρχος ειρωνικά είπε ότι « τον Απρίλη του 2014 θα ισχύσει».
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνέλευση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου όπου κρίθηκε ότι οι υποσχέσεις του Δημάρχου ήταν ανεπαρκείς και η στάση του απαράδεκτη. Αυτό, σε συνδυασμό με την σημερινή δυναμική παρουσία μας στο Δήμο, ενισχύει την αποφασιστικότητα των κατοίκων για περαιτέρω κινητοποιήσεις με οργάνωση και συλλογικότητα, να διεκδικήσουν λύσεις για τα προβλήματα. Επίσης αποφασίστηκε η λήξη της σημερινής κατάληψης για να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με τις παρακάτω δράσεις:
  1. Επειδή τα αιτήματα είναι κοινά με τα άλλα χωριάνα ενημερώσουμε και να καλέσουμε σε κοινό αγώνα με τη συμμετοχή όλων των φορέων καικατοίκων σε δυναμικές κινητοποιήσεις (μπλοκάρισμα Δημοτικών Συμβουλίων, κλείσιμο λιμανιού, δρόμων κλπ).
  2. Να παρευρεθεί αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής  στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή ώστε να ενημερώσει το Σώμα και να καλέσει τιςπαρατάξεις και τους Δημ. Συμβούλους να πάρουν θέση.
  3. Να μην πληρώσει κανείς τους λογαριασμούς του νερού που θα έρθουν για το διάστημα δυόμισι χρόνων και με αυξημένο ΦΠΑ. Να μαζεύονται οιλογαριασμοί και να παραδοθούν στο Δήμο εφόσον δεν εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις (μειωμένη τιμολόγησηπρόβλεψη 50% μείωση για πολύτεκνουςκαι ευπαθείς ομάδεςαπαλλαγή του αυξημένου ΦΠΑ και τη ρύθμιση των δόσεων ανάλογα με τη δυνατότητα των δημοτών).

                                                                                                           ΚΩΜΙΑΚΗ
                                                                                                           12/6/2013
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :