Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2013

Στην Ίο, τη Νάξο και την Τήνο, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ​, Νίκος Συρμαλένιο​ς

Στην Ίο, το Σάββατο 22/6, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου συνομίλησε τόσο με τον Διευθυντή γιατρό κ. Αλβανό, όσο και με τον Αντιπρόεδρο της διοίκησης κ. Ρόλλα, αλλά και με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι το Κ.Υ. της Ίου αποτελεί ένα από τα ελάχιστα της νησιωτικής Ελλάδας, που σε σχέση με τον πληθυσμό του νησιού, ανταποκρίνεται στις βασικές ανάγκες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Ο κύριος λόγος καλής λειτουργίας του δεν είναι δυστυχώς η ανταπόκριση του κράτους, αλλά η μεγάλη συμβολή του.....

συλλόγου φίλων του Κ.Υ., καθώς και οι προσφορές ιδιωτών στην κάλυψη των αναγκών του. Τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι το θέμα της κατανομής των εφημεριών των γιατρών και, επίσης, η ανάγκη πρόσληψης παρασκευάστριας για να καλύπτεται η εύρυθμη και επαρκής λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Επίσης στην Ίο, το βράδυ της ίδιας μέρας, μίλησε σε συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, όπου αναφέρθηκε στην πολιτική συγκυρία και στο θέμα του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο και φιλοδοξούμε να αποτελέσει αφετηρία για μια νέα δυναμική προς την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Στη Νάξο, ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε τους αθλητικούς χώρους όπου έγινε το 18ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παίδων και συνομίλησε με τους διοργανωτές, εξήρε τη σημασία της διοργάνωσης που προωθεί τον ερασιτεχνικό και μαζικό αθλητισμό, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του «Παναξιακού Α.Ο.» Β. Φλεριανό, όπου ενημερώθηκε για την ιστορία και τις προοπτικές της ομάδας. Στη Νάξο επίσης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων Παιδιών ΑΜΕΑ, στους οποίους κοινοποίησε την Επίκαιρη Επερώτηση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στην αυτονόητη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, που έχουν πληγεί καίρια από τις μνημονιακές πολιτικές. Επεσήμανε επίσης τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την αναλγησία των μνημονιακών κυβερνήσεων που αδιαφορούν για την ευπαθή κοινωνική ομάδα των ΑΜΕΑ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η αναγκαστική μετάβαση, λόγω ανυπαρξίας τοπικών δομών, των ΑΜΕΑ στη Σύρο -όπου και εκεί οι αντίστοιχες κοινωνικές δομές (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ΚΕΔΔΥ κλπ) έχουν ήδη συρρικνωθεί- και η πολύμηνη καθυστέρηση στις επισκέψεις ιατρικού κλιμακίου στη Νάξο.

Τέλος, στην Τήνο, στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών, συμμετείχε στη συνέλευση της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, και την επόμενη μέρα μίλησε μαζί με τον Υπεύθυνο του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής, Γιάννη Μηλιό, και την Άννα Μαυρουδή, μέλος της ΕΕΚΕ Παιδείας, σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωση η ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Τήνου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, με θέμα «Τήνος - Τοπική Ανάπτυξη και Οικονομία».

26.06.2013

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :