Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2013

Λιτή, σεμνή και συναισθηματικά φορτισμένη η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Με μια λιτή και σεμνή, αλλά με έντονα συναισθήματα και ουσιαστικά μηνύματα, εκδήλωση έκλεισε η σχολική  χρονιά για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Νάξου την Πέμπτη 13 Ιουνίου, παρουσία επισήμων, γονέων, φίλων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Εφημέριος της..........
Καθολικής Εκκλησίας π. Εμμανουήλ Ρεμούνδος, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου κ. Σταματούλα Βαθρακοκοίλη-Κατσούλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Νάξου κ. Ανθούλα Ανεβλαβή-Κουτελιέρη, ο Διευθυντής του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας Νάξου κ. Δημήτριος Δαβιλάς και η Εκπρόσωπος του ΚΕΔΔΥ Νάξου κ. Παρασκευή Γαλάνη.
Η εκδήλωση άρχισε με Τουρνουά Ομαδικού και Ατομικού στο Πινκ-Πονκ μεταξύ των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Νάξου. Στη συνέχεια ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Νάξου, κ. Στράτος Φουτάκογλου, πήρε το λόγο καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους. Ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές, οι γονείς και το λιγοστό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ αλλά και όσα κατάφεραν δουλεύοντας σκληρά ως ομάδα. Πέραν της συνέχειας της εύρυθμης λειτουργίας των ειδικών σχολείων στη Νάξο που πρέπει να εξασφαλιστεί, κύριο μέλημα για την κοινωνία πρέπει να αποτελέσει η δημιουργία άλλων ειδικών μονάδων, όπως ΚΔΑΠΑΜΕΑ, ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, Ίδρυμα Αναπήρων.
Στη συνέχεια εξήρε το έργο της  κ. Ανθούλας Ανεβλαβή-Κουτελιέρη, Προέδρου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και  Φίλων ΑΜΕΑ Νάξου και της απένειμε τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη και πολυετή (16ετή) προσφορά της. Συγκινημένη εκείνη από τη βράβευση ανέφερε ότι όλες οι προσπάθειες του Συλλόγου έγιναν και γίνονται για το καλό των παιδιών.
Ο Δήμαρχος Νάξου, κ. Μανώλης Μαργαρίτης, χαιρέτισε την εκδήλωση και μίλησε για την τοποθέτηση των δυο αιθουσών, στις αρχές του χρόνου, στο χώρο του σχολείου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του ΕΕΕΕΚ Νάξου. Τόνισε κι εκείνος την αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας ειδικής μονάδας που θα φιλοξενεί παιδιά χωρίς ηλικιακό κριτήριο. Στη συνέχεια παρέδωσε στο σχολείο το βιβλίο του ιατρού και συμπατριώτη μας, κ. Νικολάου Ι. Λεγάκη, με τίτλο «Τα μικρόβια και ο άνθρωπος», το οποίο δώρισε στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η κ. Θέμις Χατζηγιάννη με σκοπό να εμπλουτιστούν οι σχολικές βιβλιοθήκες των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών.
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α., κ. Ιάκωβος  Ναυπλιώτης, υποσχέθηκε να δοθούν τα έσοδα μιας εκ των καλοκαιρινών συναυλιών του Δήμου στο ταμείο του ΕΕΕΕΚ.
Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του  ΕΕΕΕΚ Νάξου, κ. Αθανασία Αμούντζια, σε άκρως συγκινητικό κλίμα αποχαιρέτισε μαθητές και γονείς μετά από παρουσία δυο ετών στο σχολείο, λόγω μετάθεσης, τονίζοντας ότι κάθε παιδί ξεχωριστά είναι μοναδικό και αξιαγάπητο, κάνοντας τα παιδιά και τους γονείς να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.
Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή  στους μαθητές των διπλωμάτων συμμετοχής στις δραστηριότητες του σχολείου από τους καθηγητές τους καθώς και το κύπελλο και τα μετάλλια που κέρδισαν στο Τουρνουά Πινκ-Πονκ.
Οι παρευρισκόμενοι θαύμασαν τις κατασκευές των μαθητών που εκθέτονταν στο χώρο του σχολείου, παρακολούθησαν τις όμορφες στιγμές της χρονιάς σε προβολή φωτογραφιών και γεύτηκαν λιχουδιές από τον μπουφέ, χορηγία του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Νάξου.
Έτσι όμορφα ολοκληρώθηκε ένα δημιουργικό σχολικό έτος για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Νάξου.






Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :