Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2013

Δεν τόλμησαν οι «αστέρες» της «δημοσιογραφίας»

Ο κ. Νίκος Ραγκούσης – Λαουτάρης, εκδότης - διευθυντής free press (δωρεάν εντύπου) που κυκλοφορεί σε Πάρο και Αντίπαρο, και ο αρχισυντάκτης του ιδίου εντύπου Δημήτρης Μπελέγρης, αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν, ως όφειλαν, επιστολή - απάντησή μου σε δυο δυσφημιστικά δημοσιεύματα που με αφορούσαν.
 Αντί λοιπόν της δημοσίευσης  της επιστολής – απάντησής  μου σήμερα στη σελίδα 2 στην νέα  έκδοση του δωρεάν εντύπου, υπάρχει το εξής σχόλιο:
 «Μες την αναμπουμπούλα  ξετσούρδωσαν και άλλοι «αστέρες». Ένας εκ Λευκών μάλιστα, μας απειλεί και με τα νόμιμα δικαιώματά του. Τι να σου πω βρε φίλε. Μόλις τα βρεις (τα νόμιμα δικαιώματά σου) στείλτα μας για να τα δημοσιεύσουμε!!!

Επιστολή – απάντηση
 Δυο δημοσιεύματα δωρεάν εντύπου – free press, «εφημερίδας», (14-7-2013) στη σελ. 2, με αναγκάζουν να στείλω επιστολή – απάντηση προς αποκατάσταση και.....
μόνο της αλήθειας.


1. Δημοσίευμα

Διαφωνίες

«Α, καλά! Το blog που μοστράρισε για να πάρει 10-20 παραπάνω επισκέψεις, τις αθλιότητες περιθωριακού site της  Αθήνας, περί «συγκάλυψης» των Παριανών στην υπόθεση της άτυχης Μυρτώς, ήταν και το μοναδικό Πανελλαδικά, που  βγήκε και πανηγύριζε πρώτο τις  απολύσεις των εργαζόμενων στην ΕΡΤ! Τώρα, αν ο Σαμαράς, Βενιζέλος, μπάρμπα-Κουβέλης, τους ασήμωσε, δεν έμαθα ακόμα. Θυμίζω πάντως, ότι τον υποτιθέμενο «δημοσιογράφο»-γραφίστα, τον είχε στη δούλεψή του ο  συνδυασμός πλειοψηφίας του Δήμου  Πάρου, και κάποια στιγμή πήγε να μας  τον περάσει και από το παράθυρο ως σύμβουλο επικοινωνίας… Έτσι, για  να θυμόμαστε κ. Βλαχογιάννη…».

Δ.Μ.Μ.


1. Απάντηση

Δημήτρη Μπελέγρη με «φωτογραφίζεις»  ότι τις αναρτήσεις στο συγκεκριμένο blog τις έκανα εγώ. Διευκρινίζω ότι καμία σχέση είχα ή έχω με τις αναρτήσεις του συγκεκριμένου Blog. Αν έχεις στοιχεία σε προκαλώ να τα δώσεις στη δημοσιότητα. Διαφορετικά είσαι ψεύτης και συκοφάντης.
Όσο για το «δημοσιογράφος»-γραφίστας, όπως συγκεκριμένα γράφεις, το μοναδικό επάγγελμα που ασκώ τα τελευταία 27 χρόνια είναι αυτό του δημοσιογράφου χωρίς εισαγωγικά και όχι του γραφίστα.
Εσύ, Μπελέγρη, πόσες παραπάνω επισκέψεις επιχείρησες να εισπράξεις από τη μείωση της επαγγελματικής μου ιδιότητας;
Εσύ Μπελέγρη δημοσίευσες ή όχι την έγκλιση του Δημάρχου Πάρου που αναφερόταν στις αθλιότητες περιθωριακού site, όπως εσύ αναγράφεις συγκεκριμένα στο κείμενό σου;
Μπελέγρη για να χρησιμοποιείς τη λέξη ασήμωσε κάτι πρέπει να γνωρίζεις…
Μπελέγρη το συγκεκριμένο διάστημα που αναφέρεις εργάστηκα ως δημοσιογράφος στο γραφείο τύπου του συνδυασμού, πληρώθηκα γι’ αυτό και τα χρήματα που πήρα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο.
Εσύ Μπελέγρη το ίδιο χρονικό διάστημα δούλευες σε έναν άλλο εργοδότη και λιβάνιζες την αντίθετη παράταξη. Πληρώθηκες γι’ αυτή σου την εργασία - λιβανιστήρι; Και αν ναι πόσα χρήματα πήρες; Ο σημερινός σου εργοδότης εισέπραξε την ίδια περίοδο μεγάλα ποσά από την ίδια παράταξη που εγώ εργαζόμουν; Γιατί δεν τα αναφέρεις αυτά Μπελέγρη;
Εσύ Μπελέγρη μπορείς να μας πεις τι επάγγελμα άσκησες στη ζωή σου κι αν είσαι δημοσιογράφος ή όχι; Αν είσαι δημοσιογράφος, ανήκεις σε κάποια Ένωση; Και αν ναι ποια είναι αυτή; Για να μάθουμε και εμείς, οι Παριανοί – Αντιπαριώτες, το αναγνωστικό σου κοινό, ποιος τελικά είσαι…
Το έλλειμμα το δικό σου –του δημοσιογράφου- επιχειρείς να το καλύψεις απαξιώνοντας τους άλλους…
Η παραπληροφόρηση, η συκοφαντία και  η δυσφήμιση που επιχειρείς μέσω των κειμένων σου δεν έχει να κάνει  με το επάγγελμα του δημοσιογράφου.
Σε κάθε περίπτωση διατηρώ τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Δημήτρης Κ. Αρκουλής
Δημοσιογράφος, μέλος ΕΣΗΕΑ και  ΠΣΑΤ


2. Δημοσίευμα

Η ΕΡΤ να μην είναι  η αρχή | Του Ν. Ραγκούση-Λαουτάρη

«Είναι τραγικό κατ’ όνομα επαγγελματίας δημοσιογράφος  να γράφει σε τοπικό Blog «επιτέλους έκλεισαν την ΕΡΤ». Θαυμάστε τον…».

2. Απάντηση

Είναι τραγικό, ο κατ’ όνομα επιχειρηματίας free press (δωρεάν εντύπου), κατάλληλου για κάθε χρήση, να επιχειρεί μέσω ενός απαξιωμένου μέσου να απαξιώσει έναν κατ’ επάγγελμα δημοσιογράφο, όποιος κι αν είναι αυτός.
Νίκο Ραγκούση – Λαουτάρη, οφείλεις να δώσεις άμεσα στη δημοσιότητα το όνομα του «κατ’ επάγγελμα δημοσιογράφου που γράφει σε τοπικό blog» και φυσικά τον γνωρίζεις. Αν ισχυριστείς ότι δεν τον γνωρίζεις ή δεν δώσεις στη δημοσιότητα το όνομά του, τον μόνο που θα θαυμάσουν οι αναγνώστες σου θα είσαι εσύ…
Σε κάθε περίπτωση διατηρώ τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Δημήτρης Κ. Αρκουλής
Δημοσιογράφος, μέλος ΕΣΗΕΑ και  ΠΣΑΤ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :