Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Αποκεφαλισμός Χριστιανού επισκόπου μπροστά στην κάμερα!!!!

Από Βρυξέλλες, Δημήτρης Πορφύρης και Πηνελόπη Σταφυλά
66 ημέρες μετά την απαγωγή των επισκόπων ....
Ενώ η έκβαση του πολέμου στη Συρία κρίνεται στις αδυσώπητες μάχες για τον έλεγχο του Χαλεπίου, δημοσιοποιείται βίντεο με  εκτέλεση  2 ατόμων τα οποία ταυτοποιούνται από τον αραβικό τύπο ως χριστιανοί, 1 επίσκοπος και ένας πολίτης.
Πρόκειται για μαγνητοσκόπηση έκτακτου ισλαμικού δικαστηρίου το οποίο συνέρχεται με πλήρη επισημότητα και αθρόα συμμετοχή ακροατηρίου και αποφασίζει την δια αποκεφαλισμού εκτέλεση των..... κατηγορουμένων. Προφανώς η τήρηση των κανόνων της Σαρίας και η διάταξη των ακροβολισμένων σε όλα τα σημεία παρευρισκομένων ισλαμιστών αλλά και τα εμβλήματα της περιβόητης Αλ Κάιντα υποδηλώνουν ότι δικάζονται επιφανή πρόσωπα της συριακής κοινωνίας.
Παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένη τη διαδικασία απόδοσης δικαίου, από τα αραβικά αλλά όχι την κλασική αραβική Λιβάνου και Συρίας αφού χρησιμοποιούνται λέξεις και εκφράσεις αλλά και προφορά της καθομιλουμένης στην Αφρική αραβικής.Αυτό καθιστά την ερμηνεία των λεγομένων εξαιρετικά δύσκολη αφού υπάρχουν και αμφιλεγόμενοι όροι –έννοιες , ειδικά όταν αναφέρονται στους « αξιωματούχους Χαλεπίου » ( ντουμπάντ μιν Χαλέμπ). Δεν είναι σαφές αν ο δημόσιος κατήγορος υποδεικνύει ως αξιωματούχο τον ίδιο τον πρώτο κατηγορούμενο ή αν αναφέρεται μόνο σε συνεργασία του με τέτοιο παράγοντα Χαλεπίου.


Για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου διακινήθηκε από αντάρτες, βίντεο που αναπαράγει όλο το σαριακό δικαστικό /δικονομικό σύστημα. Υπάρχει ο θεσμός του δημόσιου κατήγορου, το ακροατήριο,  η απαγγελία του κατηγορητηρίου και η εκτέλεση της ποινής. Το ακροατήριο επισφραγίζει παρέχοντας τη λαική του συναίνεση κα νομιμοποιεί την  εκδοθείσα απόφαση εν ονόματι του Θεού, δια βοής και αλαλαγμών .
 
-Τον λόγο έχει ο επικεφαλής . Καθησυχάζει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη διότι « δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τον Θεό να πάει αίμα χαράμι » (δηλαδή να χυθεί άδικα) . Διαβεβαιώνει ότι « θα διερευνηθεί η υπόθεση μέχρι να οδηγηθούν στην αλήθεια ».Ζητάει από το πλήθος « να καθίσει και να ακούσει με προσοχή το κατηγορητήριο ».Ύστερα δίνει την διαταγή να γυρίσουν τους κατηγορούμενους μπροστά,ενώπιόν τους. Ακολουθεί η ανάγνωση του κατηγορητηρίου:
Βοηθούν τις κυβερνητικές δυνάμεις ενάντια στους μουτζαχεντίν.Ακόμη δεν είχαν απελευθερωθεί και βρήκαμε στην κατοχή τους τηλέφωνα αξιωματούχων. Που βρήκαν αυτά τα τηλέφωνα των  αρχών  του Χαλεπίου ; Μην ανησυχείτε όμως, γιατί ακόμη βρισκόμαστε στην φάση της εξέτασης (Σμτφ : « προκαταρκτικής έρευνας »).Έδινε αναφορά στις  αρχές από ποιές διαδρομές περνούσαν τα όπλα και οι πύραυλοι για τον Ελεύθερο Στρατό.Θέλουμε την Σαρία του Θεού σαν Κρίση.
Ο όχλος αλαλάζει : Αλάχ Ακμπάρ ο Θεός είναι μεγάλος και η δόξα είναι στο Θεό.
Ακούγονται φωνές : Kάντε πίσω ,κάντε πίσω (Σμτφ : για να οπισθοχωρήσει το πλήθος).
Nα ένας χριστιανός ! (« νάσρα » : ο όρος « νάσρα » δεν χρησιμοποιείται στην κλασική αραβική παρά μόνο συναντάται στην αραβική της Αφρικής , « Μουσίχγια » είναι ο χριστιανός).
Τότε κάποιοι φωνάζουν : Δώστε ένα μαχαίρι.Ένα που να κόβει καλά.
Συνωστίζονται και διαπληκτίζονται για να συμμετάσχουν όλοι στον σφαγιασμό.
Οι επικεφαλείς τους απωθούν φωνάζοντας : Κάντε πίσω,κάντε πίσω.
Ένας άλλος προσφέρεται : Nα ! πάρε ένα καλό μαχαίρι.
Αφού τον αποτελειώνουν,  ο επικεφαλής κραυγάζει : Αλλάχ Tακμπίρ.Αποδώστε τη δόξα στο Θεό.
Tο πλήθος ανταπαντά ξέφρενα : Αλλάχ Ακμπάρ.
Ο επικεφαλής μαζί με το πλήθος αναφωνούν :Ο Θεός μας κυριαρχεί ,Σε Σένα θα είμαστε πάντα πιστοί.
Προειδοποιεί :Αυτό περιμένει όσους ακολουθούν τον Άσσαντ και η οργή του Θεού έτσι θα πέσει επάνω τους.
Ρίχνονται όλοι πάνω στο δεύτερο θύμα.Το αποκεφαλίζουν.Έπειτα περνάνε και το φτύνουν.
Ο επικεφαλής υποδεικνύει : Βάλτε το κεφάλι αυτού του σκύλου στη θέση του.
Ύστερα δίνει οδηγίες : Όσοι είδαν να πάνε πίσω ,να κάνουν χώρο  για τους υπόλοιπους.
 
Η βιντεοσκόπηση σταματά πριν την εκτέλεση του τρίτου προσώπου.

O Τύπος του Λιβάνου gazire  και Beirute Today (26/06/13) αναφέρονται στο συγκεκριμένο βίντεο και κάνουν λόγο για εκτέλεση στο Xεντλίμπ κοντά στο Χαλέπι ενός Επισκόπου μετά την απαγωγή του καθώς κι ενός άλλου  χριστιανού ομήρου που προέρχεται από  άλλη πόλη, την Ντέιρ ελ Ζορ . Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, οι όμηροι ήταν στα χέρια της « Τζαχμπάντ Αλ Νούσρα » ( Μέτωπο της Νίκης) και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων όπως Τσετσένων που ανήκουν στην Αλ Κάιντα. Η ενεργή συμμετοχή της Αλ Κάιντα διαφαίνεται και μέσα από το βίντεο όπου επικεφαλής τρομοκράτης φέρει την χαρακτηριστική μαύρη μπαντάνα με την εμβληματική επιγραφή της Οργάνωσης « Δεν υπάρχει άλλος Θεός πλην του Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο απεσταλμένος του » (ομολογία πίστης, σάχαντα) .
Το syriatruth αναφέρει ότι πρόκειται για μια τελετουργική σφαγή σύμφωνα με το γουαχαμπιτικό τυπικό όπου χρησιμοποιούνται για κόψιμο του λαιμού ματσέτες και μαχαίρια. Επίσης αποδίδει την πολιτική ευθύνη αυτών των πράξεων στη συριακή αντιπολίτευση και στα όργανά της. Το syriareport επιβεβαιώνει ότι ανάμεσα στους σφαγμένους ο ένας ήταν ιερωμένος. Τα μέσα της συριακής διασποράς επίσης αναμεταδίδουν την είδηση για εκτέλεση ενός επισκόπου. Το ίδιο αναπαράγεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου διαχειριστές  είναι επίσημες οργανώσεις της συριακής αντίστασης ενάντια στην εισαγόμενη τρομοκρατία.

Όσοι αντέχετε μπορείτε να δείτε το επίμαχο βίντεο  με δική σας ευθύνη ! ΑΝΩ ΤΩΝ 18 

Το έστειλε το..  http://www.pentapostagma.gr/2013/06/apokefalismos-episkopwn.html#ixzz2XcqPpjWg Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε βλαχαδερό? Κάποτε οι χριστιανοπατέρες έριχναν τους άπιστουν στην πυρά, σου αρέσει αυτό? Οι ναζί φίλοι σου, έβαζαν κόσμο και κοσμάκι μέσα στους φούρνους, σου αρέσει και αυτό? Αλλά δεν ξέρεις, είσαι μικρός και ονειρεύεσαι μόνο την μεγάλη Ελλάντα, τον κώτσο βασιλέα και τον κακό σου τον καιρό.

Ανώνυμος είπε...

ti les re ethnopatera pou mas exete rixei sta pira tis ftoxias kai tis peinas prospathontas na sosete ta dikaiomata ton lathrometanaston ayton pou exoun piei to aima tis elladas kathe mere viazoun paidaki skotonoun anthropoys kai oti allo sunepagete alla epeidh esu eisai megalos kai xereis kai logika exeis paidia sou euxomai na eisai o epomenos pou tha viasoun sirizeee sinaspisti vlaka

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον, μάθε να γράφεις ελληνικά αγράμματε γερμανοτσολιά. Δεύτερον, είμαι βέβαιος ότι στην κατοχή οι προγόνοι σου ήταν με τις κουκούλες στα πρόσωπα, αλλά και τις σβάστικες αγκαλίτσα. Τρίτον, για την κατάντια σου φταίει η μιζέρια και η κακομοιριά σου, και σίγουρα ΟΧΙ οι πακιστανοί. Τέταρτον, πήγαινε ρούφα το αύγο σου, και παράτα μας.

Ανώνυμος είπε...

Αλητες που να χαθει η φυλη σας!Ετσι ρε σασ λεει ο αλαχ????Nτροπη αλλα υπαρχει θεος!!!!!θα λαβετε αυτο που σας ανηκει!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ..ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ..ΜΗΠΩΣ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ;OI ΛΑΤΙΝΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΔΗΛ. ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΟΝ 11ο ΑΙΩΝΑ..
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ=ΑΓΑΠΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ..
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΨΕΥΤΙΕΣ....