Δευτέρα, Μαΐου 17, 2010

ΑΠΟΧΩΡΙΣΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ

Με ειρηνικό τρόπο έληξε η κατάληψη που πραγματοποίησαν το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο, κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος της Γαλήνης - Εγγαρών διαμαρτυρόμενοι για την δημιουργία Χ.Υ.Τ.Υ στην περιοχή τους.
Στην συνάντηση - σύσκεψη των καταληψιών με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος κ. Μαράκης επικαλέστηκε την νομιμότητα των διαδικασιών και επισήμανε την αναγκαιότητα του έργου καθώς και την καθυστέρηση της υλοποίησής του.
Οι καταληψίες αφού διάβασαν το ψήφισμα που εξέδωσαν από κοινού η ΠΕΚΙΝ, και σύλλογοι των δυο χωριών( Έγγαρές Γαλήνης), στο όποιο μεταξύ άλλων αναφέρονται οι συνέπειες που θα έχει ο Χ.Υ.Τ.Υ. στην περιοχή και η προσφυγή τους στο Συμβούλιο της επικρατείας, αποχώρισαν ειρηνικά.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια :

ενας που ηταν εκει είπε...

Ουτε καταληψη εγινε(διαμαρτυρια ηταν για τα χυτα και για τους μπατσους που εστειλαν το πρωι για να φοβερισουν τους κατοικους & τους αλληλεγγυους) , ουτε οι κατοικοι των δυο χωριων ηταν μονο (ηταν και πολλοι αλληλεγγυοι ),ουτε για χυτυ προκειται (χυτα , χωματερη δηλαδη, θελουν να κανουν),ουτε ειρηνικα ηταν(ο κοσμος ηταν εξοργισμενος απ`τη συμπεριφορα του δημου και τους μπατσους)και γενικα γραφεις οτι θες !Αστο καλυτερα γραψε κατι αλλο!

Ανώνυμος είπε...

μια χαρα τα γραφεις συνεχισε ετσι...ηταν και πολλοι αλληλεγγυοι αυτοι που θελουν ενα επιστρεψουμε στις σπηλιες..απο τωρα προετοιμαζοντε αυτοι ζουν χωρις νερο δεν κανουν μπανιο ποτε για να ειναι ετοιμοι οταν ερθει η ωρα....και να υπενθυμισω οτι αυτοι οι ιδιοι εβγαλαν το δημο...λουστειτε τον τωρα αναρχοτεμπεληδες

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα να'ξερα εσεις ''οι αλληλεγγυοι'' ...
κανετε τιποτα αλλο, εκτος του να ειστε γενικως ''αλληλεγγυοι ;;;

Ανώνυμος είπε...

Μηπως το αλληλεγγυοι προερχεται απο το αλληλ - εγγυοι (δηλ. μας γκαστρωσατε)...
επιτελους !!!

Naxos Fan είπε...

Κατά την είσοδο των κατοίκων( και των αλληλέγγυων) στο Δημαρχείο, μέλος της ΠΕΚΙΝ μου δήλωσε ότι πρόκειται να γίνει κατάληψη.
Για το ποιοι, πόσοι και πόσο εξοργισμένοι ήταν εκεί, μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.
Το μόνο που ακούστηκε δυο τρεις φορές ήταν το σύνθημα που γράψαμε "έξω τα σκουπίδια από την Γαλήνη". Εσείς που λέτε ότι είσαστε εκεί είδατε ή ακούσατε κάτι άλλο?
Τώρα, φασιστικές υποδείξεις του τύπου "γράψε κάτι άλλο" δεν τις σχολιάζω, ο κόσμος που διαβάζει και είναι αντικειμενικός ας βγάλει τα συμπεράσματά του

Ανώνυμος είπε...

Η μελέτη είναι για ΧΥΤΑ. Οι ΧΥΤΑ κηρύχθηκαν παράνομοι με εντολή απ΄την Ε.Ε. το 2012. Μιλάμε, λοιπόν για έργο που στην αρχή του ακόμη ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ! Η ισχυρή αστυνομική δύναμη στον εν λόγω χώρο επιβεβαιώνει το παραπάνω μιας και ήρθαν ως συνοδοί του Γρυλλάκη να τον βοηθήσουν δηλαδή, παρά τη κινητοποίηση του κόσμου στη χαρτογράφηση. Ο κόσμος ήταν εξοργισμένος με τη παρουσία τόσων μπάτσων και αυτό ακριβώς ήταν ο λόγος της παρουσίας του στο δημαρχείο. Φυσικά κατάληψη δεν έγινε ούτε ήταν στις προθέσεις μας. Ακόμη φωνάχτηκε το "Εδώ να γίνει της Λευκίμης". Ο "Μεσόγειος" στο δελτίο των 2.00 με τον Βλακάκη είπε ότι οι μπάτσοι ήρθαν για να αποτρέψουν όξυνση εντάσεων, μέγα ψέμα που προφανώς υπαγορεύθηκε από τον μαράκη. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο δήμαρχος απείλησε στα ίσα ότι την επόμενη φορά - ίσως σε μία βδομάδα - θα φέρει δυνάμεις και από άλλα νησιά. Και τότε θέλω να δω τους λεβέντες από πάνω, πόσο θα γουστάρουν καλοκαιριάτικο με στρατό κατοχής στη Νάξο.
Από έναν που ήταν εκεί απ'την αρχή.
Υ.Γ. Ο ΧΥΤΑ είναι θέμα που ενδιαφέρει όλο το νησί, όχι μόνο Εγγαρές και Γαλήνη οπότε το αλληλέγγυοι δε παίζει και τόσο.
Ξυπνάτε!