Πέμπτη, Μαΐου 16, 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ του βουλευτή Ν. Συρμαλένιου, για την καθυστέρηση καταβολής αντιμισθίας των Αντιδημάρχων Σχοινούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων.

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών
 Θέμα: Καθυστέρηση καταβολής αντιμισθίας των Αντιδημάρχων από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
 Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή των Αντιδημάρχων Ηλία Μάνη Σχοινούσας, Στέλιου Ζούλη Ηρακλειάς, και Αικατερίνης Σιμιγδαλά Κουφονησίων σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργείται στην άσκηση των καθηκόντων τους από τη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής της αντιμισθίας από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι « Από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και........
σήμερα δεν μας έχει καταβληθεί η αντιμισθία μας, ενώ ο χρόνος πληρωμής είναι άγνωστος……. Οι Αντιδήμαρχοι των νησιών Σχοινούσας, Ηρακλειάς Κουφονησίων έχουμε μεγάλα και πάγια έξοδα από τις μετακινήσεις μας και τη διαμονή μας , όπως και για τη συμμετοχή μας στα δημοτικά συμβούλια …..
Επισυνάπτεται η επιστολή.
Παρακαλούμε για  την απάντηση και τις ενέργειές  σας και να μας ενημερώσετε  σχετικά.



Αθήνα, 16.05.2013

Ο καταθέτων  Βουλευτής




Νικόλαος Συρμαλένιος




ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Γραφεία Αντιδημάρχων  29/04/2013
  1. Σχοινούσας  Ηλία Μάνη
  2. Ηρακλειάς Στέλιου Ζούλη
  3. Κουφονησίων Αικατερίνης Συμιγδαλά
Προς  :
                           1.ΥΠΕΣΑΗΔ
                                                                          2. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
ΘΕΜΑ : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑΣ  ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΞΟ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Σας ενημερώνουμε ότι ως αντιδήμαρχοι των μικρών νησιών (Ηρακλειάς , Σχοινούσας , Κουφονησίων ) του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, έχουμε πρόβλημα στην άσκηση των καθηκόντων μας , από τη μεγάλη καθυστέρηση και όχι μόνο , καταβολής της αντιμισθίας μας .
Εκλεχτήκαμε  δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και ασκούσαμε τα καθήκοντά μας από 01-01-2011 . Με το ΦΕΚ 138 Α΄16/06/2011 οι δημοτικοί σύμβουλοι των νησιών γίναμε αντιδήμαρχοι.
Με την αρ. 581 02-08-2011 ΑΔΑ : 4ΑΜΩΩΚΗ-Β47 απόφασή του ο Δήμαρχος μας όρισε αντιδημάρχους από 16/06/2011 , όπως όριζε ο Ν. 3979/2011 .
Η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου  με την αρ. πραξ. 56 07/11/2011 επέστρεψε  αθεώρητα τα χρηματικά εντάλματα  πληρωμής της αντιμισθίας μας , για  το λόγο ότι δεν δικαιολογούνταν  η καταβολή της από 16/06/2011 , όπως ο νόμος όριζε , αλλά από 02/08/2011 . Αποτέλεσμα αυτού ήταν η πρώτη πληρωμή μας (παραστάσεις στα δημοτικά συμβούλια και αντιμισθία ) να πραγματοποιηθεί τέλος του Δεκεμβρίου του 2011 , ενώ δεν μας καταβλήθηκαν και ο μισός μήνας του Ιουνίου και ο Ιούλιος του 2011 .( 1 έτος από την εκλογή μας ως δημοτικοί σύμβουλοι και 6,5 μήνες από τον ορισμό μας ως Αντιδήμαρχοι .
Η δεύτερη πληρωμή  της  αντιμισθίας μας έγινε ,, το τέλος  του Ιουνίου  του 2012 ( μετά 6 μήνες από την πρώτη ) ενώ η τρίτη , τέλος Αυγούστου του 2012 .
Από τον Αύγουστο  μέχρι  και τον Δεκέμβριο  , η καταβολή της αντιμισθίας μας καταβάλλονταν  κανονικά .
Από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και σήμερα  , τέλος  Απριλίου του 2013 δεν μας έχει καταβληθεί  η αντιμισθία μας  , ενώ ο χρόνος πληρωμής μας είναι άγνωστος .
Η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου  με την αρ. πραξ. 20  03-04-2013 επέστρεψε αθεώρητο το χρηματικό  ένταλμα  , διότι όπως αναφέρει , στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων  πρέπει να πληρώνονται οι 3 αντιδήμαρχοι από τους 5 της Νάξου , συν οι 4 από τα μικρά νησιά .
 Οι Αντιδήμαρχοι  των νησιών Σχοινούσας , Ηρακλειάς  , Κουφονησίων έχουμε μεγάλα και  πάγια έξοδα από τις μετακινήσεις  μας και τη διαμονή μας στο  μεγάλο νησί και όχι μόνο , για τη συμμετοχή μας στα δημοτικά συμβούλια αλλά και για την προώθηση των θεμάτων των νησιών μας  ( έξοδα διατροφής , έξοδα μετακίνησης , έξοδα διαμονής , έξοδα επικοινωνίας ) . Επίσης προβαίνουμε και σε προσωπικές δαπάνες για τη λειτουργία των νησιών μας .
Λόγω κακής ακτοπλοϊκής  σύνδεσης των νησιών μας αλλά και  από  κακές  καιρικές συνθήκες , αποκλειόμαστε  πολλές ημέρες το χρόνο στο μεγάλο νησί .   
(Ενδεικτικά αναφέρω  ότι η μετακίνηση με καΐκι  από τα νησιά σε λιμάνι της  νότιας Νάξου κοστίζει 80 ευρώ  συν 80 ευρώ το ταξί για μετάβαση στη Χώρα της Νάξου και άλλα 160 για επιστροφή .  )
Η αντιμισθία μας καλύπτει οριακά αυτά τα έξοδα και η καθυστέρηση  καταβολής της ακόμα και μερικών  ημερών μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα .
Να επισημάνουμε ακόμα  το γεγονός ότι η εύρεση εργασίας στα μικρά νησιά είναι εξαιρετικά δύσκολη έως και αδύνατη , ενώ και οι συνεχείς και αναγκαστικές  μετακινήσεις μας δεν  μας επιτρέπουν να εργαστούμε  .
 Ο Αντιδήμαρχος Σχοινούσας  όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος  εργάζονταν στη Σύρο . Λόγω συχνών μετακινήσεων στη Νάξο για τα δημοτικά συμβούλια και λόγω πολυήμερων αποκλεισμών του (από κακοκαιρία , βλάβες πλοίων , κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση ,) απώλεσε την εργασία του .
Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλειάς  που είναι συνταξιούχος διάλεξε  να παίρνει την αντιμισθία σαν αντιδήμαρχος και όχι τη σύνταξη .
Η αντιδήμαρχος Κουφονησίων  έχει τουριστική επιχείρηση και δουλεύει μερικούς μήνες το χρόνο .
Όλα τα παραπάνω μας έχουν  οδηγήσει στο να μη μπορούμε  να ασκήσουμε  με αποτελεσματικό τρόπο τα καθήκοντά  μας , παρά τη διάθεση προσφοράς προς τα νησιά μας . Επίσης δηλώνουμε αδυναμία μετάβασής μας στη Νάξο για τη συμμετοχή μας στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου .
ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
   ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ                                        ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ                           ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΟΥΛΗΣ                               ΗΛΙΑΣ ΜΑΝΗΣ                   ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΥΜΙΓΔΑΛΑ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :