Τετάρτη, Μαΐου 15, 2013

ΣΒΕΝΝΑΜΙΚ : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Η τρικομματική χούντα  που κυβερνά τον τόπο , μαζί με την φασιστική άκρα δεξιά  που δρα εγκληματικά σαν το μακρύ της χέρι,  λυμαίνεται και λεηλατεί   όλη τη χώρα με αυταρχικές και βίαιες μεθόδους .

Μνημόνια ,φόροι , χαράτσια, ανεργία , μισθοί πείνας ,κατάργηση εργασιακών  δικαιωμάτων δεκαετιών με μια μονοκονδυλιά  ,ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας ,βίαιη καταστολή των......
μαζικών κινημάτων,αυτοκτονίες λόγω απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης , εργασιακός μεσαίωνας  με  επιστράτευση ολόκληρων κλάδων  και στην ουσία κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, είναι μερικά χαρακτηριστικά που  περιγράφουν την ωμή πραγματικότητα την  οποία βιώνουμε και έχει φέρει σε απόγνωση τις  εργατικές  τάξεις.
Η παιδεία όπως και η  υγεία είναι τα πιο βασικά εργαλεία για να μπορεί να αναπτυχθεί ουσιαστικά μια υγιή  κοινωνία  και   να   προχωρήσει μπροστά. 
Τα δύο αυτά κοινωνικά  αγαθά έχουν  απαξιωθεί σκοπίμως από το κράτος, μη δίνοντας τους  την  πρέπουσα σημασία ,ούτε την ικανή  οικονομική ενίσχυση , ούτως ώστε να παρέχουν δωρεάν ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες. 

Τελικός σκοπός και στόχος του αυταρχικού  καθεστώτος....?:  
Η καθολική ιδιωτικοποίηση όλων των βασικών  κοινωνικών αγαθών: δημόσια παιδεία ,δημόσια υγεία ,δημόσια  ύδρευση-πρόσβαση στο νερό κ.λ.π στο άμεσο μέλλον.    

-Η προοπτική  του να  δίνουμε  μια μικρή περιουσία στην παραπαιδεία  για   να φτάσουν  τα παιδιά από το δημοτικό μέχρι το λύκειο και  τις πανελλήνιες εξετάσεις ,στην συνέχεια να δίνουμε  άλλη μια, για να σπουδάσουν  στα Α.Ε.Ι η ΤΕΙ και τελικά , παίρνοντας το πτυχίο τους  να μπουν στην λίστα των ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. το πλείστον  αυτών  και ίσως οι πιο τυχεροί βρουν  μια δουλειά με μισθό πείνας, δεν αντιπροσωπεύει ούτε  εκφράζει  τα όνειρα και τις προσδοκείες των μαθητών  , καθηγητών  και γονιών .

Αντιθέτως μας  βρίσκει όλους  κατηγορηματικά απέναντι, αυτό το σάπιο σύστημα  που πρέπει  να παλέψουμε  να αλλάξει ριζικά, με στόχο μια ουσιαστική, ρεαλιστική, πραγματικά αναβαθμισμένη  δωρεάν παιδεία η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Οι εκπαιδευτικοί παλεύουν για  αυτά και όλοι εμείς ήμαστε αλληλέγγυοι σε αυτούς .Οι καθηγητές είναι οι αδελφοί , οι φίλοι , οι συγγενείς ,οι γείτονες ,οι γνωστοί μας ,εμείς οι ίδιοι. Στηρίξτε  τον δίκαιο αγώνα τους .   
Η απεργία είναι  υπέρτατο δικαίωμα και το τελευταίο  όπλο της εργατικής τάξης, να μπορέσει να διεκδικήσει αυτονόητα κλαδικά αιτήματα  γι’ αυτό   και πρέπει να προστατευθεί. 
Η επιστράτευση των καθηγητών, είναι μέθοδος χουντική, φασιστική και μας βρίσκει όλους αντίθετους.
Χθες  επιστρατεύθηκαν  οι εργαζόμενοι στο μετρό και οι ναυτεργάτες σήμερα οι καθηγητές, αύριο όλοι  εμείς.
Η μόνη διέξοδος από αυτό το τέλμα, είναι  η μαζική αντίσταση και ανατροπή του αυταρχικού καθεστώτος που δεν   μας οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην ανέχεια και τον εξανδραποδισμό της κοινωνίας.

Διεκδίκησε την ζωή σου.

Τι περιμένεις ?
Είσαι ζωντανός  
      η 
απλά ανασαίνεις? 

Ανένδοτος αγώνας και 
απεργία διαρκείας τώρα.

Ο δίκαιος αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας όλων μας.

Στηρίξτε τον!!!                                                                                  
                           
                                                 Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΘΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ,ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

OTAN TO 1988 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕ
Η ΜΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ;Ή ΠΙΝΑΤΕ ΚΑΦΕ;

Ανώνυμος είπε...

MusΟχι μόνο Ιούλιο μήνα αλλά δε δώσαμε εξετάσεις στη Νάξο γιατί είχε καταργηθεί το εξεταστικό κέντρο και μας πήγαν στην Αθήνα. Μετά από αυτόν τον αγώνα οι καθηγητές κέρδισαν αυτά που έφτασαν την Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα.