Τετάρτη, Μαΐου 15, 2013

Μετρήστε μόνοι σας πόσο επικίνδυνο είναι το λίπος σας για την καρδιά σας

Το ενδοκοιλιακό λίπος, δηλαδή το λίπος που αποθηκεύεται στην κοιλιά και την γενικότερη
ενδοκοιλιακή περιοχή, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την υγεία σας.
Παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα και πολλά άλλα, σχετίζονται σήμερα με το ενδοκοιλιακό λίπος. Αλλά και απλά καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν όταν η κοιλίτσα κάνει την εμφάνισή της, όπως εύκολη κόπωση, ροχαλητό ακόμη και άπνοιες κατά τον ύπνο, ενδεχομένως να σχετίζονται με.....
αυτό.
Η εμφάνιση αυτών των προβλημάτων δεν είναι αντίστοιχη σε όλους τους ανθρώπους και ποικίλει ανάλογα με το ποσοστό του ενδοκοιλιακού λίπους, το φύλο, την ηλικία, τις αντοχές του καθενός. Οι γυναίκες μάλιστα λόγω της ορμονικής τους ιδιοσυγκρασίας, εμφανίζουν προβλήματα κυρίως μετά την κλιμακτήριο.

Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζετε σε τι επίπεδα βρίσκεται το ενδοκοιλιακό σας λίπος και κατά πόσο είναι απειλητικό για ζωτικά σας όργανα όπως η καρδιά. Ο κυριότερος τρόπος είναι η επίσκεψη σε έναν επιστήμονα υγείας, π.χ. ιατρό, διαιτολόγο – διατροφολόγο, για να σας κάνει μία λιπομέτρηση και να προσδιοριστεί με ακρίβεια το λίπος στα συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας.

Ωστόσο, ένας πιο άμεσος και γρήγορος τρόπος για να έχετε μία εικόνα είναι ο εξής :
Πάρτε μία μεζούρα και τοποθετείστε τη περιμετρικά στη μέση σας, στο λεπτότερο σημείο της.
Εάν η μέση (ξαναλέμε στο λεπτότερο σημείο της) είναι περισσότερο από 80 εκατοστά για τις γυναίκες και από 94 εκατοστά για τους άνδρες, τότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων, οπότε είναι καιρός να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό για πιο άμεσες μετρήσεις και για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :