Τρίτη, Μαΐου 14, 2013

Δελτίο τύπου για εκδήλωση του συλλόγου δασκάλων Νάξου και Αμοργού

«Στα πέρατα της χώρας, στις εσχατιές της παιδικής λογοτεχνίας»
 Ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων στα πλαίσια της προσπάθειάς του να γεφυρώσει τη δράση του και εκτός Νάξου και κινούμενο αντίθετα από τη λογική της πολιτικής ηγεσίας που βλέπει την εκπαίδευση και τους μαθητές της ως αριθμούς, φιλοξενεί στο νησί της Αμοργού το συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Κώστα Χαραλά.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς,τους μαθητές και τις μαθήτριες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και των πολιτιστικών προγραμμάτων που.....
εκπονούν και να έχουν την ευκαιρία για μια δια ζώσης επικοινωνία με το συγγραφέα.
Παράλληλα την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 6 μ.μ. στο δημοτικό σχολείο Αιγιάλης – Θολαρίων, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση –συζήτηση με το συγγραφέα με θέμα «Στα πέρατα της χώρας, στις εσχατιές της παιδικής λογοτεχνίας». Η συνάντηση δεν απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε όποιους θεωρούν ότι ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά τους.
Τι λέει ο ίδιος ο συγγραφέας για τη συνάντηση;
Ο συγγραφέας πρέπει πάντα να τραβάει τις γραμμές στα άκρα, στα"άγονα". Τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα είναι συνήθως εκεί. Αυτά είναι που δίνουν την ψυχή σε κάθε καλλιτεχνικό έργο. Πολλές φορές φτάνει και μόνο η αναζήτηση τους για να σε κάνει ψηλότερο. Ένα από αυτά τα άκρα είναι και η Αμοργός. Την Πέμπτη 16 Μαίου θα βρίσκομαι στην Αμοργό. Δεν θέλω τόσο να μιλήσω όσο να μου μιλήσετε. Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες να μου πείτε. Εκεί όπου το μπλε της θάλασσας παύει να είναι χρώμα και είναι συναίσθημα, κατάσταση!
Βιογραφικό του Κώστα Χαραλά:
Ο Κώστας Χαραλάς γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη. Εφαρμόζοντας όσα ενεργητικά ρήματα έμαθε στα θρανία και στον περίβολο του σχολείου του, σπούδασε διαφήμιση, και δρομολόγησε την απόδρασή του. Κατανοώντας πλήρως ότι το χρονομερίδιο της εργασίας κατέχει τη μερίδα του λέοντος στο μοναδικό (διπλή ερμηνεία) γεύμα που ονομάζεται ζωή, αποφάσισε να μετοικήσει το 2001 σ’ ένα χωριό στη Β. Εύβοια απασχολούμενος με τη βιολογική μελισσοκομία και τη συγγραφή. Αυτό που κέρδισε με αυτή την κίνηση είναι η ολική απόρριψη του συνταξιοδοτικού ζητήματος, καθώς δε θέλει να συνταξιοδοτηθεί ποτέ!
Η διαδρομή του μέσα από τον δρόμο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου που βάλθηκε ανεξήγητα να υπηρετήσει του έχει φέρει κάποιες διακρίσεις και 14 εκδόσεις. (1 Βραβείο IBBY και μία ακόμα υποψήφιος, 3 φορές υποψήφιος για τα βραβεία του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ, υποψήφιος για τα κρατικά βραβεία, 2μεταφράσεις στα κορεάτικα). Επίσης έχει τσαλαβουτήσει και στα λασπόνερα της τηλεόρασης, καθώς ήταν ο σεναριογράφος στην εκπομπή φιλοσοφίας τσέπης «Τα πάντα ρει» της ΕΤ3. Η έτερη αγάπη του προς τη μέλισσα τον οδήγησε στη γλυκιά αγκαλιά της φύσης στην προσπάθειά του να κατανοήσει τους μηχανισμούς πάνω στους οποίους γυρίζει ο κόσμος. Επειδή του λείπουν πολλές απαντήσεις από αυτή τη συλλογή,ανταλλάζει τα διπλά του κομμάτια...

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :