Πέμπτη, Μαΐου 30, 2013

Δημοσιογραφικές αποστολές στη Νάξο

Ήδη δύο  από τα προγραμματισμένα δημοσιογραφικά ταξίδια για τη φετινή καλοκαιρινή  περίοδο ολοκληρώθηκαν για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες. Το πρώτο εξ αυτών υλοποιήθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Γερμανίας. Οι καλεσμένοι γερμανοί δημοσιογράφοι παρέμειναν στη Νάξο για το διάστημα από 22 έως 25 Απριλίου και έπειτα μετέβησαν στην Πάρο. 
Οι δημοσιογράφοι Aliki Nassoufis και Sascha Rettig, οι οποίοι μεταξύ άλλων αρθρογραφούν για την εφημερίδα Die Welt ξεναγήθηκαν από το Δήμο στα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του νησιού. Μεταξύ άλλων, επισκέφτηκαν το κάστρο και την παλιά πόλη, μια μέρα αφιερώθηκε στην εξερεύνηση της ενδοχώρας του νησιού με τα σημαντικά ιστορικά μνημεία και τα ορεινά χωριά, ενώ την......
τελευταία ημέρα παραμονής τους έλαβαν μέρος σε πεζοπορία που πραγματοποιήθηκε από τις Μέλανες έως τη Ποταμιά.
Για την  παραπάνω φιλοξενία το Δήμο συνέδραμε το ξενοδοχείο Astir of Naxos, ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης, το μεζεδοπωλείο «Μεζές 2» και η ταβέρνα «Μάρω», η τυροκομία Κουφόπουλος, η ποτοποιία Βαλληνδρά, ο κ. Γρύλλης Στέφανος και η Europcar, η κ. Bernick Kerstin και o κ. Μανώλης Σαντοριναίος.
Το  δεύτερο δημοσιογραφικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Πολωνικό γραφείο Hellas Travel, το οποίο ένα μήνα νωρίτερα είχε διοργανώσει ταξίδι στη Νάξο με 27 Πολωνούς τουριστικούς πράκτορες. Σε συνέχεια αυτού πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφικό ταξίδι με εκπροσώπους από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Πολωνίας προκειμένου να προβληθούν τα νησιά μας. Οι Πολωνοί δημοσιογράφοι παρέμειναν στη Νάξο για το διάστημα 15 έως 17 Μαΐου, έπειτα μετέβησαν για ένα βράδυ στα Κουφονήσια, στην Αμοργό και επέστρεψαν στην Νάξο για ένα ακόμη βράδυ προκειμένου να μεταβούν την επομένη αεροπορικώς στην Αθήνα.

Κατά  τη διάρκεια της διαμονής τους οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις νοτιοδυτικές παραλίες της Νάξου, επισκέφτηκαν τα ορεινά χωριά, τα ιστορικά μνημεία του νησιού, το κάστρο και την παλιά πόλη, παρακολούθησαν ελληνική βραδιά στο ενετικό μουσείο, ενώ πραγματοποίησαν πολλές συνεντεύξεις με ντόπιους καθώς και με τον αντιδήμαρχο τουρισμού κ. Δημήτρη Λιανό. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεώρησαν την ιστορία δύο νέων ανθρώπων, της Ειρήνης και του Γιάννη, οι οποίοι μετακόμισαν από την Αθήνα και ζουν πλέον στην Κεραμωτή και έχουν ανοίξει το καφενείο του χωριού, ενώ δεδομένου ότι μία από τις ημέρες παραμονής τους στο νησί βρισκόταν σε εξέλιξη το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συνέντευξη με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.
«Τα σχόλια των δημοσιογράφων ήταν πολύ θετικά»  δήλωσε ο κ. Θεόφιλος Βαφείδης, ιδιοκτήτης του γραφείου Hellas Travel, ο οποίος συνόδευε την δημοσιογραφική αποστολή. «.Όλοι τους βρέθηκαν για πρώτη φορά στις Κυκλάδες και ανακάλυψαν μία διαφορετική Ελλάδα η οποία είναι άγνωστη στην Πολωνική αγορά των 38 εκατομμυρίων. Όλα τους φάνηκαν διαφορετικά, η πραγματικότητα υπερέβη τις προσδοκίες τους. Η φιλοξενία, το χρώμα τις θάλασσας, η κουζίνα, οι χαμογελαστοί κάτοικοι, η μουσική , ο χορός, ήταν μερικά από τα οποία ξεχώρισαν. Τόνισαν ότι χρειάζεται περισσότερη πληροφόρηση και προώθηση στην Πολωνική αγορά και ότι αυτό το ταξίδι ήταν μια θετική κίνηση η οποία θα φέρει τα πρώτα αποτελέσματα. Εκ μέρους όλων και εμού προσωπικά σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία».
Η φιλοξενία  της δημοσιογραφικής αποστολής  έγινε για άλλη μία φορά με την  ενεργό στήριξη των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Νάξου. Το Δήμο συνέδραμε το ξενοδοχείο «Galaxy», το τουριστικό γραφείο «Naxos Τours», ο σύλλογος Μαζικής Εστίασης και η ταβέρνα «Γιαλός», η ταβέρνα «Παράδεισος», το ψητοπωλείο «Σπιτικό», το μεζεδοπωλείο «Zorbas», η ποτοποιία Βαλληνδρά, το ενετικό μουσείο και ο κ. Νίκος Καραβίας καθώς και ο ξεναγός κ. Γιάννης Μαργαρίτης. Στα Κουφονήσια τον Δήμο συνέδραμε το ξενοδοχείο «Fanos Family Studios» το «Fanos Café» και η ταβέρνα «Φως Φανάρι».
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι χωρίς την συνδρομή των επαγγελματιών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αυτά τα ταξίδια, η βοήθεια και η συμμετοχή τους είναι απαραίτητη και πολύτιμη.
Σε  εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες δημοσιογραφικό ταξίδι με απεσταλμένο από την εφημερίδα Guardian του Λονδίνου, στις 5 Ιουνίου θα φτάσει στη Νάξο δημοσιογραφική αποστολή από διάφορες χώρες της Ευρώπης με σκοπό να γράψουν για τα θαλάσσια σπορ, μέσα Ιουνίου έχει προγραμματιστεί ταξίδι με συμμετοχή εκπροσώπων από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας ενώ τέλος Ιουνίου θα φιλοξενηθεί αυστραλιανή εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών.  Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα συνεχίσει να προσκαλεί και να φιλοξενεί τα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντική και άμεση προβολή για τα πέντε νησιά του Δήμου.
       
   Ο Δήμαρχος  
   κ.ε.ε

                       Δημήτρης Λιανός



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :