Πέμπτη, Μαΐου 23, 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΊΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΝΑΞΟΥ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου στην αίθουσα του  Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής η  προγραμματισμένη συγκέντρωση που  διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής με τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων του χωριού και αντιπροσωπίας από την Επιτροπή Αγώνα Μέσης, με θέμα: «προβλήματα που αφορούν την περιοχή και τον προγραμματισμό δράσης για την επίλυσή τους».

Καταγγέλλουμε τη στάση της  Δημοτικής Αρχής για την απαξίωση προς τη Λαϊκή Επιτροπή που ενώ ζήτησε ακρόαση για να εκθέσει τα προβλήματα δεν υπήρξε καμία......
ανταπόκριση.

Αναλυτικότερα ζητάμε λύσεις για τα παρακάτω προβλήματα που αφορούν  τον τόπο μας:

    1. Αγροτικό δίκτυο: Άμεση συντήρηση όλου του αγροτικού δικτύου με τα κατάλληλα τεχνικά έργα ώστε να είναι δυνατή η διέλευση όλο το χρόνο.

    1. Κεντρικό οδικό δίκτυο: Συντήρηση και καθαρισμός από τα μπαζώματα και τα κλαδιά για να είναι ασφαλής η διέλευση των οχημάτων.

    1. Δημοτικά τέλη: Δραστική μείωση της τιμής του νερού και γενικότερα όλων των δημοτικών τελών. Απαλλαγή των οικογενειών που αντιμετωπίζουνοικονομικό πρόβλημα (άνεργοιχαμηλό εισόδημα κλπ).

    1. Καθαριότητα: Μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτει τις ανάγκες του τοπικού διαμερίσματος για όλο το χρόνο και τοποθέτηση μικρών κάδων εντόςτων χωριών για την εξυπηρέτηση ανθρώπων με προβλήματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνηση.

    1. Συγκοινωνιακό: Καθημερινή κάλυψη απογευματινού δρομολογίου από και προς τη χώραΕπίσης καθημερινό δρομολόγιο παραλιακά ώστε ναεξυπηρετούνται οι κάτοικοι που μετακινούνται από και προς τους οικισμούς.
Καθημερινή συγκοινωνιακή  κάλυψη της Μέσης.

    1. Υγεία: Πλήρη πρωτοβάθμια κάλυψη και φροντίδα από το αγροτικό ιατρείο που θα καλύπτει τις ανάγκες όλο το χρόνο. Συντήρηση και πλήρηςεξοπλισμός του ιατρείου.

    1. Μεταφορά μαθητών: Ασφαλής μεταφορά των μαθητών με δρομολόγια που θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.
Άμεση καταβολή του συνόλου των εξόδων στην οικογένεια από τον Απόλλωνα που μεταφέρει το παιδί της στο νηπιαγωγείο της Κωμιακής με προσωπικές δαπάνες.

    1. Αλιευτικό καταφύγιο Απόλλωνα: Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο.
Άμεση αποκατάσταση λόγο επικινδυνότητας, των ζημιών στο  μόλο του Απόλλωνα.

    1. Αποχετευτικό  ΒΙΟ.ΚΑ: Άμεση λύση του αποχετευτικού σε όλο το τοπικό διαμέρισμα.
    2. Ύδρευση: Άμεση αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων όπου υπάρχουν. 

Κωμιακή
22/5/2013

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :