Τετάρτη, Μαΐου 22, 2013

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 35.000 ΝΕΟΥΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 35.000 ΝΕΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
«Αποτελέσματα Προγράμματος Επιταγή Εισόδου  στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών »
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση της πρώτης, κεντρικής παρέμβασης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.
Στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τη δράση «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» μόλις 24 ώρες μετά τη λήξη της...........
υποβολής αιτήσεων.

Το πρόγραμμα απευθύνονταν σε 35.000 άνεργους νέους και αφορούσε, τόσο σε θεωρητική κατάρτιση, όσο και σε πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής έφτασε τις 126.520 και η μοριοδότηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων, έγινε μέσω πληροφοριακού συστήματος, εξασφαλίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο, τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας.



Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:

«Προσδοκία του υπουργείου, είναι το Πρόγραμμα Επιταγής Εισόδου στην Αγορά Εργασίας να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα εισόδου στην αγορά εργασίας για 35.000 νέους και να δώσει πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης.



Πετύχαμε μέσα στις πολύ δύσκολες συγκυρίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της κρίσης, να τονώσουμε το ενδιαφέρον τους για αναζήτηση μίας ευκαιρίας απασχόλησης βάση των προσωπικών τους επιλογών.

Με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (voucher) βάζουμε τέλος σε παλαιότερες πρακτικές «προσέλκυσης» των ανέργων με πελατειακό τρόπο. Μέσω του πληροφοριακού συστήματος που διέτρεξε όλη τη δράση, από την ανακοίνωση της πρόσκλησης, έως τις αιτήσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, κατορθώσαμε να χτίσουμε ένα καινοτόμο, αυτοματοποιημένο και αντικειμενικό σύστημα επιλογής ωφελουμένων».



Επίσης η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Άννα Δαλλαπόρτα επισήμανε:



«Πετύχαμε με τη δράση αυτή, να μειώσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που μέχρι σήμερα απαιτούνταν για προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και να μειώσουμε τον χρόνο υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, καθώς και την αξιολόγησή τους, με συνέπεια την άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων.

Ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έφτασε τις 76.276.

Ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης έφτασε τις 50.244.

Διαπιστώνεται ότι στην Περιφέρεια Αττικής υπεβλήθησαν οι περισσότερες αιτήσεις, ακολουθούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και τελευταία σε αριθμό αιτήσεων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :