Πέμπτη, Μαΐου 16, 2013

Ελλήνων» Ανύπαρκτη η σημερινή Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αναγκαίο να ιδρυθεί Περιφέρεια Κυκλάδων.

Κατά κοινή ομολογία η σημερινή Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ανύπαρκτη για τις Κυκλάδες, απόμακρη και αναποτελεσματική. Η Περιφέρεια είναι απούσα για τους κατοίκους των Κυκλαδονησιών μας τόσο από πλευράς έργου όσο και από πλευράς φυσικής παρουσίας . Μια ματιά στο χάρτη θα πείσει κάθε δύσπιστο πολίτη ότι η διάσπαρτη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη σημερινή της μορφή ούτε λειτούργησε ποτέ ούτε πρόκειται να λειτουργήσει στο μέλλον. Δεν υπάρχει περιφερειακή συνείδηση άλλο Δωδεκάνησα άλλο Κυκλάδες. Παραδείγματα δεκάδες όπου αποδεικνύεται η απουσία της.........

σημερινής Περιφέρειας.

Ο κ. Μαχαιρίδης ενδιαφέρεται και βρίσκεται συνέχεια στη Ρόδο. Σε θρησκευτικές ή άλλες εκδηλώσεις στη Σύρο, στην έδρα της Περιφέρειας δεν παταει το πόδι του ούτε ο κ. Μαχαιρίδης ούτε οι συνεργάτες του . Για παράδειγμα Μεγάλη Παρασκευή ούτε εκπρόσωπος της Περιφέρειας και πάει λέγοντας. Πλήρης αποξένωση των διοικούντων την Περιφέρεια από εμάς τους Κυκλαδιτες. Αντίθετα όλοι θυμόμαστε όταν είμαστε Νομαρχία Κυκλάδων πόσο η εκαστοτε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Νομαρχιακό συμβούλιο, πέρα από πρόσωπα και κομματικές προελεύσεις ήμασταν κοντά στον Λαό. Η λύση στο υπάρχον πρόβλημα είναι να σπάσει η σημερινή Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα δυο και να ιδρυθεί για λόγους Νησιωτικότητας 14η Περιφέρεια Κυκλάδων με έδρα τη Σύρο.

Όταν ήμασταν η Νομαρχία Κυκλάδων - Νομός Κυκλάδων εξυπηρετούνταν καλύτερα ο Κυκλαδίτης και αντιμετωπίζαμε τα του οίκου μας. Το θέμα αυτό το έθεσα ως μέλος του Κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και στο πρόσφατο Ιδρυτικό μας Συνέδριο στο ΣΕΦ., όπου με τη σύμφωνη γνώμη και του Πρόεδρου μας Πάνου Καμμένου που από την πρώτη στιγμή ως γνώστης των προβλημάτων των νησιών μας, υιοθέτησε την πρόταση αυτή και έτσι πέρασε στην Εθνική μας πρόταση η δημιουργία 14ης Περιφέρειας Κυκλάδων με έδρα τη Σύρο.

Εμείς οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θέλουμε τα Δωδεκάνησα δική τους Περιφέρεια με έδρα τη Ρόδο και τις Κυκλάδες δική μας Περιφέρεια για να είμαστε αφεντικά στον τόπο μας. Τόσο ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος όσο και όλα τα μέλη του Κόμματός μας θα παλέψουμε μέσα και έξω από τη Βουλή για να γίνει πράξη η περίφημη Νησιωτικότητα που σήμερα είναι μόνο στα χαρτιά. Στον αγώνα μας αυτό καλούμε σε κοινή συστρατευση την Αυτοδιοίκηση, φορείς συλλόγους, σωματεία, τις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας και κάθε δημοκρατικό πολίτη του Αιγαίου μας.

Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :