Σάββατο, Μαΐου 18, 2013

«Έλλειμμα» του ΕΣΥ στα νησιά του Αιγαίου

Τις υγειονομικές ελλείψεις της νησιωτικής χώρας αναδεικνύουν τα στοιχεία για τις διακομιδές ασθενών από το Αιγαίο προς την Αττική που δημοσιοποίησε το ΕΚΑΒ. Με… αεροπλάνα και βαπόρια (συνεχίζουν να) διακομίζονται οι ασθενείς από τα νησιά προς τις κεντρικές μονάδες υγείας του λεκανοπεδίου, είτε για ειδικές εξετάσεις είτε για την περίθαλψη από συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου, από την αρχή του έτους μέχρι και την περασμένη Δευτέρα το ΕΚΑΒ δέχθηκε 914 κλήσεις για ασθενείς, για τις οποίες πραγματοποιήθηκαν 513 αεροδιακομιδές και 263 διακομιδές με πλωτά μέσα. Μάλιστα, το 12% των αεροδιακομιδών του πενταμήνου έγιναν μέσα στο διάστημα των ημερών του Πάσχα.
Συνολικά, οι περισσότερες αεροδιακομιδές έγιναν από τη Ρόδο (70) και ακολουθούν η Νάξος με 26 διακομιδές από αέρος, η Χίος (24), η Μύκονος (20) και η Σαντορίνη (14).
Ανάλογη κινητοποίηση είχε το ΕΚΑΒ και… επί ξηράς, όπου ανέπτυξε κατά τις ημέρες του Πάσχα σχέδιο κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου με στόχο την καλύτερη δυνατή παροχή βοήθειας όπου αυτό χρειάστηκε.

Είναι χαρακτηριστικά πως μόνο το Επιχειρησιακό Κέντρο Αθηνών για τις 13 ημέρες του Πάσχα πραγματοποίησε συνολικά 8.100 διακομιδές. Από αυτές, οι 355 αφορούσαν διακομιδές από τροχαία ατυχήματα σε σύνολο 451 κλήσεων (για τροχαία ατυχήματα).

Πηγή: http://www.greekradar.gr/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :