Κυριακή, Μαΐου 19, 2013

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ Σ.ΕΠ.Ε. ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Mε αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, εντολή για την διενέργεια άμεσων και εντατικών ελέγχων σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης στον ειδικό γραμματέα ΣΕΠΕ, κ. Μιχάλη Κανδαράκη.
Οι έλεγχοι που θα εκτείνονται  στο σύνολο των τουριστικών περιοχών και θα....
αφορούν σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, θα διενεργούνται κατά την διάρκεια όλης της καλοκαιρινής περιόδου.
Υπενθυμίζουμε ότι με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4144/2013, στο ελεγκτικό έργο του ΣΕΠΕ δύναται να συνδράμει και η υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ώστε με συντονισμένες προσπάθειες και στενή συνεργασία να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος.

Oπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης:
«Η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και η νομιμότητα στην αγορά εργασίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας. Ας καταλάβουν όλοι ότι φαινόμενα αδήλωτης εργασίας και εισφοροδιαφυγής δεν συνιστούν μία τυπική παράβαση, αλλά κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Και ως τέτοια θα αντιμετωπίζονται.
Την στιγμή που καταβάλλονται  τεράστιες θυσίες από όλους μας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, συμπεριφορές ανομίας υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική και την εθνική προσπάθεια. Κανείς δεν δικαιούται ούτε νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την κρίση για τέτοιες συμπεριφορές. Ειδικά σε αυτή την περίοδο όπου αναμένεται πολύ σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος, που θα συμβάλει στη τόνωση της οικονομίας και συνεπώς στην αύξηση των θέσεων εργασίας, φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβούν.
Νομιμότητα στην εργασία και ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι έννοιες αλληλένδετες και συνιστούν ζήτημα εθνικής σημασίας. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν και να συμβάλουν».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :