Τρίτη, Μαΐου 14, 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
Το Υπουργείο Παιδείας και η μνημονιακή συγκυβέρνηση, τον τελευταίο χρόνο προσπαθούν να επινοήσουν τον καταλληλότερο μηχανισμό που θα επιτρέψει τις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οδηγώντας την εκπαίδευση στο μεσαίωνα και το σκοταδισμό, εις βάρος πάντα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών.Πρώτα ήρθε η αξιολόγηση, οι συνεχείς πειθαρχικές διώξεις, οι επιθεωρήσεις και το.....
γενικότερο κλίμα φόβου, ανθρωποφαγίας και αυταρχισμού που επιχειρείται να καθιερωθεί στους εργασιακούς χώρους. Τον προηγούμενο μήνα, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο, με την οποία προσπαθεί να επιβάλλει τις απολύσεις των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των καταργήσεων και υποβαθμίσεων σχολείων.


Τώρα, στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την εφαρμογή των μέτρων του 3ου Μνημονίου, το Υπουργείο νομοθετεί τηναύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα την απόλυση 10.000 αναπληρωτών και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις καθηγητών σε όλη την επικράτεια. Ο απώτερος στόχος είναι προφανής, η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης για τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση της.


Ο κρατικός αυταρχισμός εις βάρος των εργαζομένων δε σταματάει εδώ. Οι σύγχρονοι δικτάτορες υπέγραψαν τηνπολιτική επιστράτευση –για 3η φορά μέσα στο 2013- στους καθηγητές πριν καν αυτοί εξαγγείλουν την απεργία τους, καταργώντας αυτόματα το δικαίωμα στην απεργία και στον αγώνα να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια.


Ταυτόχρονα συκοφαντούν και διασύρουν τους καθηγητές διαδίδοντας μέσω των ΜΜΕ ότι αυτοί αγωνίζονται αδιαφορώντας για την αγωνία των νέων ανθρώπων. Άραγε, οι εκπαιδευτικοί ευθύνονται που το 65% των νέων είναι στην ανεργία; Άραγε, αν δεν αγωνιστούμε τώρα, αν δε σταματήσουμε τη φτωχοποίηση, το φόβο, την ομηρία, τον αυταρχισμό, τον εφιάλτη των Μνημονίων… ποιο μέλλον θα συναντήσουν τα παιδιά μας;


Θεωρούμε ότι οι επιθέσεις ενάντια στους εκπαιδευτικούς, είναι μέρος μιας συνολικότερης επίθεσης ενάντια σε διάφορα κοινωνικά στρώματα (εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργους, συνταξιούχους κα). Γι ‘ αυτό, ως δάσκαλοι, συντασσόμαστε με τον αγώνα των καθηγητών ενάντια στις πολιτικές απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, καταδικάζουμε τις χουντικές πρακτικές καταστολής και προτείνουμε μαζικό και αποφασιστικό κοινωνικό αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών της εξαθλίωσης.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών


Καταγγέλλουμε την επίταξη των εκπαιδευτικών


Διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα


Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :