Τετάρτη, Μαΐου 22, 2013

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Μωραΐτης σχετικά με τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 10 νησιωτικοί δήμοι.

Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας και Αιγαίου
Θέμα: Οξύτατα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 10 νησιωτικοί δήμοι (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι, Κάλαμος, Καστός, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσια, Αντικύθηρα).
Τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η λαϊκή οικογένεια από τη.....
συνολική αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ γίνονται πιο εκρηκτικά σε απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές.
Πιο συγκεκριμένα και ύστερα από σχετική επιστολή που αποστάλθηκε από 10 μικρούς νησιωτικούς Δήμους (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι, Κάλαμος, Καστός, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσια, Αντικύθηρα) στην οποία αποτυπώνονται σοβαρότατα προβλήματα που φτάνουν συχνά στα όρια επιβίωσης, επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι τεράστιες ευθύνες των συναρμόδιων υπουργείων και της κυβέρνησης συνολικά, σε ασφυκτικές ανάγκες τις οποίες γνωρίζουν και ολιγωρώντας δεν κάνουν τίποτα ακόμη και μετά από επανειλημμένες οχλήσεις των Δήμων.
Μεταξύ άλλων υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη αγροτικών γιατρών στα μονοθέσια περιφερειακά ιατρεία αυτών των νησιών, έλλειψη που μπορεί να αποβεί και μοιραία ακόμα και σε κάποια απλά περιστατικά που δεν μπορούν ούτε καν να διαγνωστούν.
Χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτά τα νησιά εξαιτίας της πολιτικής απελευθέρωσης, που εφάρμοσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις υπέρ των εφοπλιστών σε βάρος των νησιωτών και των ναυτεργατών, είναι και αυτό των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με σπάνια ή και καθόλου ύπαρξή τους με ακριβά εισιτήρια και μη ασφαλή πλοία.
Μαζί με τα παραπάνω υπάρχει και το πολύ σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης νερού, στα περισσότερα νησιά, είτε λόγω προβλημάτων στις εγκαταστάσεις των δικτύων, όπου αυτά υπάρχουν, είτε λόγω της μη επάρκειας του. Στις Μικρές Κυκλάδες (Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσια) το πρόβλημα είναι τεράστιο λόγω της παλαιότητας και μη συντήρησης των εγκαταστάσεων αφαλάτωσης και λόγω του κόστους της μεταφοράς του νερού με υδροφόρα πλοία.
Τα παραπάνω προβλήματα, τα οποία είναι μόνο ενδεικτικά, αποθαρρύνουν την προσέλευση τουριστών με αποτέλεσμα τον κίνδυνο της απομόνωσης και εγκατάλειψής τους.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβουν ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις στα σοβαρότατα αυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω νησιωτικοί Δήμοι;»

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :