Παρασκευή, Μαΐου 24, 2013

Ελληνικός καφές...μυστικό μακροζωίας!!

Η αγωνιώδης προσπάθεια του ανθρώπου να ανακαλύψει τα μυστικά μακροζωίας έχουν οδηγήσει την επιστημονική κοινότητα σε μια συνεχή αναζήτηση για την εύρεση των ελιξιρίων της ζωής.
Η απάντηση ίσως βρίσκεται πολύ πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε και συγκεκριμένα στον ελληνικό καφέ…
Τα δεδομένα που υποστηρίζουν τη θετική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ελληνικού καφέ και μακροζωίας έρχονται από μια μελέτη που διεξήχθη στην Ικαρία, το νησί με τη μεγαλύτερη μακροβιότητα στον κόσμο. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Γεράσιμο Σιάσο, ιατρό και καθηγητή της Ιατρική Σχολής Αθηνών, και τους συνεργάτες του οι οποίοι εξέτασαν την κατανάλωση καφέ και την επίδρασή της στα επίπεδα υγείας των ηλικιωμένων κατοίκων του.....
νησιού.
Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην κατανάλωση καφέ, λόγω ευρημάτων προηγούμενης έρευνας που υποστήριζαν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πάνω από το 87% των συμμετεχόντων στη μελέτη έπιναν βρασμένο, ελληνικό καφέ κάθε μέρα.
Οι συμμετέχοντες που έπιναν περισσότερα ελληνικό καφέ είχαν καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία από εκείνους που έπιναν άλλα είδη καφέ. Ακόμη και σε εθελοντές που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση καφέ συνδέθηκε με την καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, χωρίς αρνητική επίδραση στην αρτηριακή πίεση.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπέρασμα ότι ο βραστός ελληνικός καφέ με το πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά περιεχόμενό του και μια μέτρια ποσότητα καφεΐνης, φαίνεται να συγκεντρώνει ποικίλα οφέλη συγκρινόμενος με οποιοδήποτε άλλο ρόφημα καφέ.
Ας γυρίσουμε λοιπόν στην παράδοση και ας προτιμήσουμε τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :