Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018

"Εκδρομή στην Νάξο της Σικελίας, που διοργανώνει η Ο.ΝΑ.Σ"


1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ: 
Συγκέντρωση στις 11:45 π.μ., 3ης Σεπτεμβρίου και Σατωβριάνδου (Ομόνοια- Πλατεία Λαυρίου).  Αναχώρηση στις 12:00 το μεσημέρι για Πάτρα, με ενδιάμεση στάση. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για ΜΠΑΡΙ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΠΑΡΙ - ΡΕΤΖΙΟ: 
Άφιξη το πρωί και αναχώρηση για το ΡΕΤΖΙΟ. Mε ενδιάμεσες στάσεις, θα καταλήξουμε νωρίς το βράδυ στο ΑΡΧΑΙΟ ΡΗΓΙΟ και θα έχουμε χρόνο για περιπάτους γνωριμίας με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3Η ΗΜΕΡΑ, ΡΕΤΖΙΟ –ΜΟΝΡΕΑΛΕ-ΠΑΛΕΡΜΟ :
 Πρωινό και αναχώρηση για τη VILLA S. GIOVANNI (λιμάνι), όπου με το F/B περνάμε το....
στενό της Μεσσίνας, γνωστό σαν το στενό «ΣΚΥΛΑΣ και ΧΑΡΥΒΔΗΣ». Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το ΜΟΝΡΕΑΛΕ. Εκεί θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό ναό της πόλης, έργο των Νορμανδών κατακτητών, του βασιλιά Γουλιέλμου του ΙΙ, από το 12ο αιώνα, με τα εκπληκτικά μωσαϊκά.   Αμέσως μετά αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το ΠΑΛΕΡΜΟ. Οι αρχαίοι Έλληνες την ονομάζαν «ΠΑΝΟΡΜΟ» και για το λόγο αυτό οι κάτοικοι της πόλης  αποκαλούνται Παλερμιτάνοι ή Πανορμίτες. Το Παλέρμο δεν ήταν ποτέ ελληνική πόλη-κράτος αλλά αποτέλεσε αργότερα τμήμα της ελληνόφωνης Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, όπου θα έχουμε δείπνο, ελεύθερο χρόνο και διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΛΕΡΜΟ- ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ- ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ  :
Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε  αξιοθέατα του ΠΑΛΕΡΜΟ, όπως: το ΠΑΛΑΤΙ των ΝΟΡΜΑΝΔΩΝ, τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ, την ΦΟΝΤΑΝΑ ΠΡΕΤΟΡΙΑ, το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.
Στη συνέχεια θα μεταβούμε στις ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ, οι οποίες  ιδρύθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες το 734 ή το 733 π.Χ. και συγκεκριμένα από Κορίνθιους και Τενεάτες αποίκους.
Ήταν από τις ακμαιότερες, πλουσιότερες και δυνατότερες ελληνικές πόλεις της Σικελίας μέχρι την υποδούλωσή της στους Ρωμαίους το 212 π.Χ.  Ο Κικέρωνας την αποκάλεσε «ωραιότατη και καταστόλιστη πόλη»
Θα ξεναγηθούμε στην πόλη και μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της ΑΘΗΝΑΣ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, την πηγή της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ, το βωμό του ΙΕΡΩΝΑ, την ΑΚΡΟΠΟΛΗ των ΕΠΙΠΟΛΩΝ, το σημαντικότερο μετά της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και το ΟΡΑΤΟΡΙΟ του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.
 Αμέσως μετά αναχωρούμε για τους ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, όπου θα έχουμε δείπνο  και δανυκτέρευση.
      
Η Νάξος ιδρύθηκε το 734 π.Χ., πιθανώς από κατοίκους της Χαλκίδας και υπό την αρχηγία του Θεοκλή.Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η ελληνική εγκατάσταση εκτόπισε μια εγκατάσταση των ντόπιων που υπήρχε εκεί. Η Νάξος είχε κόψει νόμισμα, και αρκετά αρχαία κέρματα έχουν διασωθεί. Τα πιο ενδιαφέροντα μνημεία της Giardini Naxos είναι το μεσαιωνικό κάστρο Schiso, τα ερείπια ενός οχυρού του 17ου-18ου αιώνα και ο μεσαιωνικός πύργος Vignazza.  Στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης, που βρίσκεται στην κοντινή περιοχή του ακρωτηρίου Capo Schisa, τα υπολείμματα του αρχαϊκού τείχους της πόλης, οι κατοικίες και τα ερείπια ενός ναού του 5ου π.Χ. αιώνα (πιθανότατα της θεάς Αφροδίτης) αποτελούν τον συνδετικό κρίκο με το μακρινό παρελθόν της Νάξου.

5Η ΗΜΕΡΑ,ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΑΟΡΜΙΝΑ-ΚΑΤΑΝΙΑ:
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την ΤΑΟΡΜΙΝΑ. Ιδρύθηκε από τους αποίκους της Νάξου Σικελίας, υπό τον Ανδρόμαχο το 358 π.Χ., ως Ταυρομένιο και αποτέλεσε σημαντική πόλη των αποικιών της Μεγάλης Ελλάδας στην κάτω Ιταλία, και μετέπειτα σημαντικό εμπορικό κόμβο κατά την ρωμαϊκή/βυζαντινή περίοδο. Πανέμορφη πόλη Σικελίας, με το Ελληνορωμαϊκό αρχαίο θέατρο και την επιβλητική θέα του Ηφαιστείου της Αίτνας. Επόμενος σταθμός η ΚΑΤΑΝΙΑ.
Πρώτος οικιστής της Κατάνης ήταν ο Εύαρχος, περί το 728 π.Χ., από την αποικία Νάξο της Σικελίας. Στην πόλη θα γνωρίσουμε αξιοθέατα, όπως: CATANIA DIOCESAN MUSEUM, FONTANA DELLAMENANO. Επιστροφή στους ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ. Ελεύθερος χρόνος  για να γνωρίσουμε την πόλη.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΚΗΠΟΙ ΝΑΞΟΥ- ΡΕΤΖΙΟ-ΜΠΑΡΙ: 
Πρωινό και αναχώρηση για την ΜΕΣΣΙΝΑ, απ’ όπου θα πάρουμε το φερυ-μπωτ για ΡΕΤΖΙΟ. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στο ΜΠΑΡΙ, όπου θα πάρουμε το πλοίο για ΠΑΤΡΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ- ΑΘΗΝΑ: 
Άφιξη στην Πάτρα, περίπου στις 12:00 το μεσημέρι, επιστροφή στην Αθήνα, νωρίς το απόγευμα.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Αναχώρηση
Δίκλινο
Μονόκλινο
30/9
540€
690€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
·         Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
·         Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
·         Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία ( 4 πρωινά και 4 δείπνα).
·         Εισιτήρια πλοίων ΠΑΤΡΑ- ΜΠΑΡΙ και αντίστροφα σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C (ΑΒ4).
·         Εισιτήρια F/B, από και προς τη ΣΙΚΕΛΙΑ.
·         Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
·         Αρχηγός - συνοδός.
·         Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
·         Φ.Π.Α.



 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
·         Φόροι ξενοδοχείων: 12€ ανά άτομο για το σύνολο των διανυκτερεύσεων.
·         CHECK POINT (διόδια εισόδου στις πόλεις)  σύνολο: 10€/ ανά άτομο,  πληρωτέα στον Αρχηγό της εκδρομής

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ:
·         Τα χρήματα θα κατατεθούν στην Τράπεζα Πειραιώς, αρ. λογαριασμού:

GR9801 7200 9000 500 9070 598 600
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
·         ονοματεπώνυμο
&
·         η  ένδειξη: εκδρομή στη Νάξο της Σικελίας

·         Η προκαταβολή είναι 200€ έως 20/8/2018 και η εξόφληση έως 20/9/2018
·         Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μανώλης Καλαϊτζής: 6944591561
                              Απόστολος Μήνδρου: 6945583360
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Η εξεύρεση καμπίνας στα πλοία άλλου τύπου από αυτόν που ορίζει το πρόγραμμα, εφόσον είναι δυνατή, υπόκειται στις πιο κάτω επιβαρύνσεις.
Τιμή ανά άτομο με επιστροφή (Ελλάδα - Ιταλία - Ελλάδα)
Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2)
65€
Δίκλινη εξωτερική (AS2)
85€
Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3)
45€
Τρίκλινη εξωτερική (Α3)
65€
Τετράκλινη εξωτερική (Α4)
35€
Για μία διαδρομή (Ελλάδα - Ιταλία ή αντίστροφα)
Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2)
35€
Δίκλινη εξωτερική (AS2)
55€
Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3)
25€
Τρίκλινη εξωτερική (Α3)
35€
Τετράκλινη εξωτερική (Α4)
20€

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :