Τρίτη, Ιουνίου 26, 2018

Επισήμανση για το θέμα της ανακύκλωσης στην περιοχή της Νάξου

Προς: Μέλη Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

Έχουν έρθει στα γραφεία του Συλλόγου, καταγγελίες για συγκεκριμένες επιχειρήσεις ,οι οποίες εναποθέτουν στους κάδους απορριμμάτων χαρτοκιβώτια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, χωρίς να ....
ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες της ανακύκλωσης. Μάλιστα, τα περισσότερα χαρτοκιβώτια αναγράφουν και τις φίρμες των επιχειρήσεων.

Είναι απαράδεκτο να αδειάζει ένας κάδος ανακύκλωσης και έπειτα από λίγη ώρα να γεμίζει με χαρτοκιβώτια που δεν έχουν αποσυσκευαστεί σωστά, τόσο εσωτερικά του κάδου όσο και περιμετρικά αυτού.

Παρακαλούμε θερμά, για άλλη μια φορά, να εφαρμόζετε την αποσυσκευασία των χαρτοκιβωτίων, (δηλαδή να διπλώνετε τα χαρτοκιβώτια πριν τα πετάξετε στον μπλε  κάδο. Να τα τοποθετείτε όρθια ή πλάγια για να μην καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο). 

Εμείς οι έμποροι πρώτοι απ’ όλους και ανεξάρτητα με τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα σε όλους τους υπόλοιπους δημότες και επισκέπτες της Νάξου ,να εφαρμόσουμε την ανακύκλωση ξεκινώντας από τα δικά μας σκουπίδια μέσω της διαλογής και της τοποθέτησης τους στους ειδικούς κάδους.                                  
 Δεν μπορούμε να απαιτούμε καθαριότητα αν εμείς πρώτοι δεν τηρούμε τα αυτονόητα. Είναι για δικό μας όφελος και όλης της κοινωνίας της Νάξου, να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή,  να καθαρίζουμε και να τακτοποιούμε τον εξωτερικό χώρο των καταστημάτων μας, αφήνοντας μία ωραία εικόνα στον επισκέπτη.


     Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
Ευάγγελος Στρατούρης                 Ευστάθιος Πολυκρέτης

Περιοχή συνημμένων
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :