Τρίτη, Ιουνίου 05, 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ενώ πλησιάζουμε τρία χρόνια μετά την ψήφιση του τελευταίου (μέχρι στιγμής) μνημονίου και σχεδόν μια δεκαετία εφαρμογής σκληρών μνημονιακών μέτρων, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί «εξόδου από τα μνημόνια» και περί «δίκαιης ανάπτυξης» μόνο ως κακόγουστα αστεία ακούγονται στα αυτιά των εργαζομένων. Πίσω  από τις διάφορες φιέστες, αρκούν  οι 1.000 και πλέον μνημονιακοί νόμοι που θα συνεχίζουν και μετά την υποτιθέμενη έξοδο να κλέβουν τους πόρους ζωής μας. Θεωρούμε απαράδεκτο εμπαιγμό τα μυθεύματα περί «καθαρής» ή μη εξόδου, όταν έχει ήδη προνομοθετηθεί η μείωση του αφορολόγητου ορίου,  η μείωση κατά 18% των...
συντάξεων, η  απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο, ακόμα και για 500€, η πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέες περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα — κατάργηση ή περικοπή των βαρέων και ανθυγιεινών και ένας μακρύς κατάλογος μέτρων χωρίς τελειωμό…  Μπροστά μας άλλωστε, κρυμμένα πίσω από διάφορα «Περιφερειακά Συνέδρια», βρίσκονται τα μέτρα νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2019 - 2022, όπου ενσωματώνεται το σύνολο των αντιλαϊκών «πακέτων» της προηγούμενης περιόδου.
Τη «δίκαιη ανάπτυξη» που προπαγανδίζουν κυβέρνηση, κόμματα των μνημονίων, βιομήχανοι, εφοπλιστές  και τραπεζίτες, τη ζούμε κάθε μέρα. Είναι  ανάπτυξη  για τους λίγους και προϋποθέτει τσακισμένα δικαιώματα για τους πολλούς. Για μας, ανάπτυξη σημαίνει μετρήσιμη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων στη βάση της κάλυψης των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι πολιτικές που αφορούν αποκλειστικά τα ποσοστά  κερδοφορίας μεγάλων επιχειρήσεων.

Η νέα διοικητική «μεταρρύθμιση» που διαφημίζει η κυβέρνηση ( «Κλεισθένης 1») υπηρετεί την κοινή θέση – μεθόδευση όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων- για την ουσιαστική αποδυνάμωση υπηρεσιών σε προσωπικό, μέσα και πόρους, προκειμένου σαν «ώριμο φρούτο» οι κερδοφόρες αρμοδιότητες να ιδιωτικοποιηθούν ή να εκχωρηθούν. Ειδικά για την επαρχία και τους νησιώτες έρχεται νε μεταφέρει πρόσθετα βάρη για υπηρεσίες που μέχρι σήμερα ήταν δωρεάν.
Θεωρούμε εμπαιγμό  προσκλήσεις για δήθεν «διάλογο», όταν:

  • η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα, όπως την ψευδεπίγραφη «αξιολόγηση» και την «από τα πάνω» επιβαλλόμενη στοχοθεσία, που, αντί να εκκινούν από την αφετηρία του επανασχεδιασμού των υπηρεσιών με στόχο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκώνεκκινούν ακριβώς αντίστροφα, από τη μεθόδευση της παγίωσης – νομιμοποίησης της υπάρχουσας κατάστασης με μόνο πραγματικό επιδιωκόμενο στόχο την εντατικοποίηση της εργασίας και τις συνεχείς περικοπές σε προσωπικό και πόρους που μεταφράζονται σε επιπρόσθετα βάρη στους πολίτες (ιδιωτικοποίηση).
  • η σημερινή κυβέρνηση νομοθέτησε  ένα βαθειά αντιδημοκρατικό πλαίσιο  όσον αφορά στα συνδικαλιστικά δικαιώματα (πρόσθετα εμπόδια για την προκήρυξη απεργίας, (αντισυνταγματική) τιμωρία των απεργών με τον αποκλεισμό τους από θέσεις ευθύνης κ.λ.π.) μεθοδεύοντας την φίμωση/πειθαναγκασμό των εργαζομένων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους στη χώρα μας για την πλήρη κάλυψη των τεράστιων εισοδηματικών μας απωλειών στα χρόνια των μνημονίων, για την επαναφορά όλων των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που κατακρεουργήθηκαν προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία των τραπεζών και των άλλων μεγάλων επιχειρήσεων.
    Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους νησιώτες που διεκδικούν το
δικαίωμα να μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους χωρίς να είναι μεγαλοεπιχειρηματίες, ειδικά σήμερα που οι αντιπαραθέσεις των μεγάλων δυνάμεων αυξάνουν την ένταση και τους σχετικούς κινδύνους στο Αιγαίο.
  Ενώνουμε τη φωνή μας και με τους εργαζόμενους στην άλλη πλευρά του Αιγαίου που αγωνιούν για τη διατήρηση της ειρήνης και με τους οποίους τίποτα δεν μας χωρίζει, αντίθετα μας ενώνουν τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα και αγώνες ενάντια στους πολεμοκάπηλους και όσους πλουτίζουν σε βάρος των πολλών.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :