Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018

Εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς διοργανώνει το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στις 6:30μ.μ.,  όπου μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάξου θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
•       Το χορευτικό του Σχολείου θα παρουσιάσει τους χορούς : συρτό, αποκριάτικο καλαματιανό, κλασικό καλαματιανό, κοτσάκια  Κωμιακής, βλάχα Κινιδάρου – Απειράνθου – Κωμιακής, Ντίρλα, χασαποσέρβικο και χασάπικο. Οι μαθητές/τριες  θα χορέψουν τα παραδοσιακά ναξιώτικα  τραγούδια - συνοδεία και παραδοσιακών μουσικών οργάνων.
•       Τα παιδιά της  ορχήστρας του Σχολείου θα τραγουδήσουν και θα.... παίξουν παραδοσιακά κι έντεχνα τραγούδια.
•       Τέλος, η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου θα παρουσιάσει  τη νέα της  ταινία που έχει τίτλο "Το Κάστρο της Νάξου διηγείται…". Η ταινία είναι μικρού μήκους και αποτελεί ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην περίοδο της λατινοκρατίας στη Νάξο.
Η εκδήλωση είναι αποτέλεσμα των διαθεματικών  προγραμμάτων που εκπονήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,  ASPnet-UNESCO και πολιτιστικής  θεματολογίας.  Ένα από αυτά και το «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο πραγματώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου. Στόχος, φέτος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριων  σε  θέματα ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και διατήρησης των μνημείων του τόπου μας και της λαϊκής μας κληρονομιάς. Με την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών/τριών στις δράσεις των παραπάνω προγραμμάτων, ο πολιτικός γραμματισμός, η συμμετοχή στα κοινά και η ενεργός πολιτειότητα, γίνονται πράξη, αποκτώνται εμπειρίες που συνήθως δεν αποκτώνται από τη συνήθη τυπική εκπαιδευτική διαδικασία και διαμορφώνονται  ισχυροί δεσμοί, απαραίτητοι για την κοινωνική συνοχή και πρόοδο.
Η παρουσία σας θα είναι για εμάς ιδιαίτερη τιμή.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :