Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2018

Οδηγίες ενόψει καλοκαιρινής σεζόν από το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου

Δελτίο Τύπου
Θέμα: «Φέτα–τιμοκατάλογοι σε κώδικα Μπράιγ–ελαιόλαδο-ΑΕΠΙ-Ανακύκλωση-Προμήθειες»
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ομοσπονδίας μας Π.Ο.Ε.Σ.Ε (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) σας ενημερώνει σχετικά με τα εξής :
1. Φέτα 
Μετά από σύσκεψη στον ΕΦΕΤ σχετικά με τη χρησιμοποίηση λευκού τυριού ως φέτα, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι θα πρέπει να μην υπάρχει σύγχυση στον καταναλωτή μεταξύ φέτας-προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και λευκού τυριού και να περιγράφεται ευκρινώς στον κατάλογό σας η χρήση είτε φέτας ως ΠΟΠ, είτε η ....
χρήση λευκού τυριού.
2. Πληροφόρηση  ατόμων με αναπηρία
θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τη ΔΙΕΠΠΥ (ΦΕΚ Β΄ 2983/30-8-2017) και το άρθρο 70 παρ. 1Β «Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων οφείλουν να εξασφαλίζουν την πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία (Α.με.Α.) επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου», αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ένα κατάλογος στον κώδικα Μπράιγ (σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών). Η παράβαση επιφέρει πρόστιμο 500 ευρώ.
Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδας (Αθηνάς 17, 17673 Καλλιθέα, τηλ.: 210-9415.222 φαξ.: 2109415.271, email: info@fte.org.gr) προκειμένου να ενημερωθείτε για τον τρόπο που μπορεί να συνταχθεί ο τιμοκατάλογός σας σε κώδικα Μπράιγ. ΠΟΕΣΕ Καποδιστρίου 24 106 82 Αθήνα Τηλ.: 210 – 3317.301 Fax: 210 – 3317.302
3.Ελαιόλαδο
Πρέπει να σας επισημάνουμε ότι όπως   σας έχουμε ενημερώσει ήδη από 1η Ιανουαρίου 2018 σε κάθε κατάστημα του Κλάδου το ελαιόλαδο το οποίο χρησιμοποιείται από τον εκάστοτε πελάτη στο τραπέζι ως συμπλήρωμα (κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος στην κουζίνα) θα πρέπει να είναι σε σφραγισμένη μη επαναγεμιζόμενη συσκευασία ή σε συσκευασία μιας χρήσης, η οποία θα αναγράφει τις απαιτούμενες επισημάνσεις από τον παραγωγό, και δεν θα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί από επόμενο πελάτη. (Εφόσον ζητηθεί από άλλο πελάτη θα πρέπει να είναι σφραγισμένος ο περιέκτης). Το συγκεκριμένο σφραγισμένο ελαιόλαδο μπορεί να χρεώνεται στον πελάτη, εφόσον το επιθυμείτε, και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναγράφεται και στον τιμοκατάλογό σας.
4. ΑΕΠΙ
Στο θέμα της ΑΕΠΙ, να σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 1767/17-5-2018 και σύμφωνα με την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λυδίας Κονιόρδου (Αριθμ. ΥΠΠΟΑ/Γρ.Υπ./4952), ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης με την επωνυμία «ΑΕΠΙ-Ελληνική Εταιρεία προς Προστασίαν της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ΑΕ» και με το διακριτικό τίτλο ΑΕΠΙ. Σύμφωνα με την ανάκληση αυτή δεν θα πρέπει να καταβάλετε χρήματα στην ΑΕΠΙ μέχρι νεότερης ενημέρωσής μας.
5. Ανακύκλωση
Σας  ενημερώνουμε ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της ανακύκλωσης στο νησί μας από τα καταστήματά μας δεν είναι ικανοποιητικά ούτε από τα απορρίματα Βρώσιμα και μη αλλά και ούτε από τα τηγανέλαια. Παρακαλούμε να εντείνετε τις προσπάθειές σας με περισσότερη ενημέρωση του προσωπικού για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν μας αντέχει ο πλανήτης  μας πρέπει να τον προστατέψουμε για να παρατείνουμε και να βελτιώσουμε την παραμονή μας σ’ αυτόν.
6. Προμήθειες
Τέλος  παρακαλούμε προκειμένου να βοηθήσουμε την κυκλοφορία των πολιτών και των οχημάτων μέσα στην Πόλη μας , σε συνεννόηση με τους προμηθευτές σας να φροντίσετε οι παραγγελίες των προϊόντωνσας  (με την χρήση Fax/ e-mail/Sims / αυτόματου τηλεφωνητή)  να δίνονται από την προηγούμενη νύχτα ή όσο το δυνατόν πρωί για να εξυπηρετούνται στις επιτρεπόμενες ώρες ελαχιστοποιώντας έτσι κατά το δυνατόν το πρόβλημα.
Τέλος ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη καλή σεζόν και μην ξεχνάμε να χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Η «Φιλοξενία» που μας διακρίνει είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα.

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας
Γιάννης Δημ Μαγγιώρος                            Απόστολος Ιωάν Καρεγλάς
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :