Τρίτη, Ιουνίου 26, 2018

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΔΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΝΑΣ


Σάββατο, 30/6/2018
-Αναχώρηση στις 7:30, από 3η  Σεπτεμβρίου & Σατωβριάνδου, Αθήνα (Ομόνοια- Πλατεία Λαυρίου).

-Ακολουθώντας την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, θα φτάσουμε στη Θήβα, όπου θα επισκεφτούμε τον Ι.Ν. Αγίου Λουκά Θήβας. Ο Ναός βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της πόλης, στο λόφο με το παλαιό νεκροταφείο. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς είναι ο ιδρυτής της τοπικής εκκλησίας της Βοιωτίας. Σύμφωνα με την παράδοση, αυτός είναι ο τόπος του μαρτυρίου και της ταφής του. Στον Ναό θα μας περιμένει ιερέας, εκπρόσωπος του συμπατριώτη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου Μαντζουράνη, ο οποίος θα....
μας συνοδεύσει στην περιήγησή μας.

-Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, που είναι από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία στην Ελλάδα, καθώς μερικές από τις συλλογές που περιλαμβάνει είναι σπάνιες ή μοναδικές στο είδος τους, (γενική είσοδος 6 €, μειωμένη 3 € ).

-Παραμένοντας στην πόλη της Θήβας, θα επισκεφτούμε τη Μεγάλη Παναγιά. Ο Ι. Ν.  της «Μεγάλης» Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θηβών, βρίσκεται στη δυτική πλευρά του ιστορικού κέντρου. Εγκαινιάσθηκε από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Δοσίθεο, στις 19 Απριλίου 1867, πάνω στη θέση παλαιότερου περίφημου Ναού, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από τους σεισμούς τον 1853. Ο Ιστορικός Λεκαίν αναφέρει πως  ήταν η κυριότερη εκκλησία των Θηβών καθώς περιείχε την εικόνα της Παναγίας που έφερε δεξιά της τον Χριστό και ήταν έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. 

-Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στο νομό Βοιωτίας, θα επισκεφτούμε το Θεραπευτήριο «Άγιος Βλάσιος» στη Λιβαδειά,  το οποίο είναι ευαγές ίδρυμα που έχει σκοπό να ανακουφίζει τις ψυχικές και σωματικές οδύνες των «απόμαχων της ζωής» προσφέροντάς τους στέγη, αγάπη και στοργή.  Στο Θεραπευτήριο θα μας περιμένει και θα μας καλωσορίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος Μαντζουράνης. 

-Μετά την επίσκεψή μας, θα γευματίσουμε -πιθανόν- σε ταβέρνα της περιοχής.

-Το απόγευμα, θα μεταβούμε τη Χαλκίδα, για να απολαύσουμε το καφεδάκι ή το παγωτό μας, δίπλα στον πορθμό του Ευρίπου.

-Επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Τιμή: 10€/ άτομο,
Δηλώσεις συμμετοχής έως 28/6/2018,

             Πληροφορίες &  δηλώσεις συμμετοχής:
             Μανώλης Καλαϊτζής: 6944591561
           Μήνδρου Απόστολος:  6945583360

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :