Πέμπτη, Ιουνίου 28, 2018

7η Γιορτή Φάβας Σχοινούσας

Ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών , ο Σύλλογος Νέων Σχοινούσας και ο ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α με την υποστήριξη των παραγωγών φάβας, των επιχειρηματιών του νησιού και της δημοτικής κοινότητας Σχοινούσας διοργανώνουν για 7η χρονιά τη Γιορτή Φάβας Σχοινούσας την Παρασκευή 29/6 και το Σάββατο 30/6/2018.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29/6 στις 19.00 ξεκινάει το Φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία "Ντόλλι Μωνουρί" της Σχοινούσας. Θα λάβει χώρα έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη φάβα και την αγροτική ζωή στο νησί, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία μαγειρέματος της φάβας καθώς και να τη δοκιμάσουν. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν από νέους μάγειρες πρωτότυπες συνταγές με φάβα και θα γίνει προβολή της ταινίας ‘’Πειρατές της Σχοινούσας’’ (Pirates of Schinoussa) με πρωταγωνιστές τα παιδιά του νησιού, σε σενάριο και σκηνοθεσία της κα. Θεοδοσίας Παπαδοπούλου . Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με....
ζωντανή μουσική από τοπικούς οργανοπαίχτες, καλώντας όλον τον κόσμο να χορέψει στους νησιωτικούς ρυθμούς τους.

Τη δεύτερη μέρα, η δράση θα μεταφερθεί στον περίβολο του Πολιτιστικού κέντρου του Συλλόγου Νέων Σχοινούσας και στο Αλώνι του «Μονού», όπου στις 21:00 οι παραγωγοί του νησιού θα αρχίσουν παρουσιάζοντας αναλυτικά όλη την παραγωγική διαδικασία. Στις 21:30 θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες της Σχοινούσας και της Αμοργού (Σύλλογος Πολιτισμού και Τέχνης "Σημωνίδης"). Μετά το πέρας των χορευτικών θα διατίθενται άφθονοι ψαρομεζέδες, κρασί, αναψυκτικά και φυσικά φάβα για όλους. Στις 22:30 θα στηθεί νησιώτικο γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη, την Ιωάννα Χρυσανθακοπούλου, τον  Παναγιώτη Βέργο, τον Αργύρη Ψαθά, τον Γιακουμή και τον Γιώργο Γαβρά.

Χορηγοί Επικοινωνίας: 
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε είτε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σχοινουσιωτών Νομικό Νίκο στο sxoinousa.syllogos@gmail.com ή στο 6942672658, είτε με την Προέδρο του Συλλόγου Νέων Λίλα Κλαουδάτου στο 6983979039.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :