Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2012

Ψέμα ότι ο Γλέζος κατέβασε τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη!!


Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η άγρια και σκληρή κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον Μανώλη Γλέζο. Στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει τον Μανώλη Γλέζο παλαίμαχο σταλινολάτρη και φιλοξενεί ενυπόγραφο κείμενο σύμφωνα με το οποίο αποκαλείται ψέμα το γεγονός ότι ο Μανώλης Γλέζος με τον Απ. Σάντα κατέβασαν τη γερμανική σημαία από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ  ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Μια παραληρηματική ανακοίνωση εξέδωσε ο.........
παλαίμαχος σταλινολάτρης Μανώλης Γλέζος κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών –άγνωστον υπό ποια ιδιότητα- στην οποία αφού με φρασεολογία μαρξιστικού υποκόσμου χαρακτηρίζει (το κίνημα) «φασιστικό», «ναζιστικό», «εγκληματική οργάνωση», ακόμα και… αντεθνικό!!! Ιδού το παραλήρημα του γηραλέου νοσταλγού των Γκουλάγκ:

«Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί μια από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας.



Δεν πρόκειται απλώς για μια οργάνωση φασιστική ή ναζιστική. Είναι ένα κόμμα στην ουσία του αντεθνικό, με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, που δεν διστάζει να βυσσοδομεί χυδαία, εκμεταλλευόμενο τα ένστικτα μιας κοινωνίας που καταρρέει.

Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, φτωχοποιείται και οργίζεται, ενώ αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με σκληρότητα και αναλγησία. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για να φέρνουμε στην επιφάνεια περιθωριακές οργανώσεις, που το μόνο που έχουν προσφέρει είναι η βία, το έγκλημα και η υποκουλτούρα. Ισχυρίζονται ότι τα χέρια τους είναι καθαρά, αλλά δολοφονούν τις Ιδέες του Πολιτισμού, της πραγματικής Δημοκρατίας και των Πανανθρώπινων Αξιών, που αποτελούν το ίδιο το σώμα της Ελλάδας.

Όσοι ψήφισαν αυτό το μόρφωμα και το έφεραν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ας το ξανασκεφτούν και μια και δυο φορές. Η παρουσία του αποτελεί ύβρη στον Ελληνικό Πολιτισμό. Είναι ανάχωμα στην πρόοδο. Είναι πισωγύρισμα σε βάρβαρες και μαύρες μέρες, που μάτωσαν τον Ελληνικό Λαό».

Πιθανολογώ, ότι ο αμετανόητος νοσταλγός του «πατερούλη» (Στάλιν), του Χότζα και άλλων «αστέρων» του εγκληματικού κομμουνιστικού πανθέου, βρίσκει την ευκαιρία -τώρα που έρχεται η 28η Οκτωβρίου- να μας υπενθυμίσει τον ψεύτικο «ηρωισμό» του. Το έχω αναφέρει στο παρελθόν και με την ευκαιρία το επαναλαμβάνω και τώρα: είναι τεράστιο ΨΕΥΔΟΣ ότι ο Γλέζος κατέβασε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη!

 Και εξηγούμε: ο Γλέζος ισχυρίζεται ότι μαζί με τον Απ. Σάντα εισήλθαν νύχτα στον Ιερό Βράχο και κατέβασαν την «μισητή σβάστικα» που υποτίθεται πως κυμάτιζε στον ιστό της. Όμως, αυτό ήταν αδύνατον! Διότι, όλοι οι στρατοί του κόσμου κάνουν έπαρση σημαίας τις πρωινές ώρες και υποστολή με την δύση του ηλίου. Αποκλείεται, λοιπόν, ο γερμανικός στρατός της εποχής εκείνης να μην είχε υποστείλει την σημαία. Άρα, οι Γλέζος και Σάντας ανέβηκαν ανενόχλητοι στην αφύλακτη Ακρόπολη την νύχτα και αφαίρεσαν (έκλεψαν) την γερμανική σημαία από κάποιο κουτί, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένη και διπλωμένη. Που είναι, λοιπόν, ο ηρωισμός των;



Ωστόσο, πέραν αυτού του φοβερού ψεύδους, ποιος είναι ο Μ. Γλέζος που κατηγορεί την Χρυσή Αυγή ως… αντεθνική; Ας δούμε κάποια σημεία από την… εθνική δράση του συντρόφου Γλέζου:

Ν’ αρχίσουμε από τα πιο πρόσφατα και να πηγαίνουμε σιγά-σιγά προς τα πίσω. Κατ’ αρχάς, λοιπόν, παραθέτω την παρακάτω σχετικώς πρόσφατη είδηση:

«Στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου της 6ης Σεπτεμβρίου του 2011, συζητήθηκε ο ορισμός ακριβούς θέσης στην περιοχή Θόλου Παροικιάς για την τοποθέτηση προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου κ. Μανόλης Γλέζος ψήφισε αρνητικά στην τοποθέτηση της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιατί όπως είπε, “από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου και πιο πριν του πατέρα του Φιλίππου καταργήθηκε η δημοκρατία. Αρνούμαστε λοιπόν την διαστρέβλωση της ιστορίας”».

Πάμε πιο πίσω. Τον Απρίλιο του 1985, ο «πατριώτης» Γλέζος, βουλευτής τότε του ΠΑΣΟΚ, παρέστη στην κηδεία του δημίου του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού Ενβέρ Χότζα. Μάλιστα, όπως εικονίζεται και σε σχετικό βίντεο, περνώντας μπροστά από το φέρετρο αυτού του απηνούς σφαγέα των Ελλήνων (και δικτάτορος, για να μην ξεχνιόμαστε…) σήκωσε την αριστερή γροθιά του στον χολερικό κομμουνιστικό χαιρετισμό, για να αποχαιρετήσει τον νεκρό «σύντροφο».

Πάμε και πιο πίσω, στο 1963. Τότε που ο Μανώλης Γλέζος μετέβη στην «μαμά» Μόσχα για να παραλάβει το βραβείο Λένιν. Εκεί, έδωσε και μια συνέντευξη, ανταπόδοση προφανώς για το βραβείο του συφιλιδικού εγκληματία Λένιν που του έδωσαν οι Σοβιετικοί πάτρωνές του, στην οποία –όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων-ετάχθη υπέρ της «αυτόνομης Μακεδονίας», πιστός στην επαίσχυντη απόφαση της 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, του Ιανουαρίου του ’49.

Την εποχή εκείνη της προδοτικής αποφάσεως (1949), ο Γλέζος ήτο καταδικασμένος δις εις θάνατον με το Γ΄ Ψήφισμα και αδικήματα περί τύπου. Ο Γλέζος ισχυρίζεται ψευδώς πως είχε καταδικασθεί για την… συμμετοχή του στην «εθνική αντίσταση». Ιδού, όμως, τι προέβλεπε το Γ΄ Ψήφισμα «περί εκτάκτων μέτρων κατά των επιβουλευομένων την δημοσίαν τάξιν και την ακεραιότητα του κράτους»:



«Όστις θέλων να απόσπαση εν μέρος της Επικρατείας ή να ευκολύνει τα προς το τέλος τείνοντα σχέδια συνώμοσεν εντός του κράτους ή συνεννοήθη με ξένους ή διήγειρε στάσιν ή κατήρτισεν ενόπλους ομάδας, ή μετέσχεν είς αυτάς, τιμωρείται με θάνατον». Ο Γλέζος ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, το οποίο είχε σκοπό την απόσπαση μέρους της ελληνικής επικρατείας -της Μακεδονίας και της Θράκης- για να παραδώσει την μεν Μακεδονία στον Τίτο, την δε Θράκη στους Βουλγάρους. Γι’ αυτό κατεδικάσθη. Όσοι αποκήρυσσαν τον κομμουνισμό (π.χ. Μίκης Θεοδωράκης κ.α. πολλοί) αφήνονταν ελεύθεροι Δυστυχώς, όμως, και την εποχή εκείνη δεν εφαρμόζονταν οι νόμοι. Έτσι, οι ποινές του Γλέζου μετατράπηκαν σε ισόβια και αφέθη ελεύθερος τον Ιούλιο του 1954, επί κυβερνήσεως Αλέξανδρου Παπάγου.

Το 1958 συνελήφθη μαζί με συνεργάτες του, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της ΕΣΣΔ. Η σύλληψή του κινητοποίησε την ΕΣΣΔ, που προέβη σε επίσημη διαμαρτυρία δια του τότε προέδρου του Ανωτάτου Σοβιέτ, αρχιεγκληματία Βοροσίλωφ. Μάλιστα, λίγον καιρό αργότερα τα σοβιετικά ταχυδρομεία ετύπωσαν γραμματόσημο με την μορφή του Γλέζου (μια καλή ιδέα είναι να επανατυπωθούν εκείνα τα γραμματόσημα, για να μπορούμε να τον «τιμούμε» δια εμπτυσμού…). Τελικώς, το 1959 κατεδικάσθη σε 5ετή φυλάκιση, την οποία δεν εξέτισε, καθώς αποφυλακίσθηκε το 1962.

Κατά την διάρκεια της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου, συνελήφθη εκ νέου, αλλά όλως περιέργως αφέθη ελεύθερος το 1971. Λέγεται, πως η απελευθέρωσίς του ήταν ένας εκ των όρων που είχαν θέσει οι Σοβιετικοί στην επαναστατική κυβέρνηση για την επίτευξη μιας επικερδούς κατά τα άλλα εμπορικής συμφωνίας.

Αυτός είναι ο βίος και η πολιτεία του ανθρώπου που χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή «αντεθνικό» κόμμα! Τα συμπεράσματα δικά σας!

Γ. Δημητρακόπουλος

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Π. Φάληρο – Αθήναι  
 http://www.newsnow.gr/

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

14 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΟΥ ΔΥΝΑΤΑ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ. ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΣΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΡΩΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΕΖΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ότι να 'ναι. Και τα ζώα από πάνω τα τρων αμάσητα. Ούτε καν μυρικάζουν. Τουλάχιστον ρε σπίρτα δεν σας κάνει εντύπωση που αυτός έχει πάει και τόσα χρόνια φυλακή και εξορία απλά και μόνο για την ιδεολογία του ενώ ο κοινός τρομοκράτης Μιχαλολιάκος, νοσηρός ναζιστής, που έβαζε βόμβες στις κινηματογραφικές αίθουσες ακρωτηριάζοντας ανθρώπους δεν έχει καταδικαστεί ποτέ και για τίποτα; Ασφαλώς όχι! Κάθε άλλο μάλιστα αφού τώρα είναι ηγέτης κόμματος που βρίσκεται στη Βουλή.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΛΕΖΟΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΤΩΡΑ?
ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ Μ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΓΛΕΖΟ ?
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΓΛΕΖΟΟΟΟΟΟ

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ. ΟΠΩΣ Ο 10:54.
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΑΤΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ.
ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΡΕΤΑΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ.
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
ΑΝΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΞΕΒΡΩΜΙΣΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Βλακάκο, έτσι απαντάω εγώ και δεν είμαι συνδικαλιστής, ούτε τεμπέλης. Δουλεύω 10-12 ώρες τη μέρα. Εγώ που καταδικάζω το βιαστή της Πάρου, ως βιαστή και όχι ως αλλοδαπό. Εγώ που δεν είμαι ομοφυλόφυλος αλλά έχω και ικανή νοημοσύνη που με αποτρέπει από το να είμαι ομοφοβικός και από το να θεωρώ τους αλλόθρησκους και αλλόχρωμους "σκουπίδια". Επίσης, δεν ξέρω αν θέλω να κάνω την Ελλάδα μπουρδέλο γιατί δεν χρειάστηκε να πάω ποτέ σε μπουρδέλο για να ξέρω πως λειτουργεί. Βλακάκο, το πόσο Έλληνας είναι κανείς δεν μετριέται με το πόσο μισεί τους "ξένους". Δεν ξέρεις τίποτα για την Ελλάδα. Μόνο την Πέγκυ Ζήνα και το Σεφερλή ξέρεις βλακάκο. Ηλιθιούλη ξύπνησες ξαφνικά από το λήθαργο της ζωάρας που σου προσέφερε το πρώην κόμμα σου και επειδή δεν μπορείς να συντηρήσεις πια και να πληρώνεις τη δόση για το φτιαγμένο GOLF σου το παίζεις αγωνιστής κατά του συστήματος. Σας έχουν στρατιωτάκια χαζούλη! Αχινέ!

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα μπράβο ρε φίλε 11:53 οι προβληματικοί... ΤΟΥΣ ομαδοποιήσε ο μιχαλιολακος και ένιωσαν επαναστάτες....όλοι οι ανώμαλοι, νταβάδες , χοντροί, χεστες, ήρθαν στα πράγματα ουστ ουστ κουραδομαγκες!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα μηδενικά που ήθελαν να γίνουν νούμερα, άτομα με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, που είναι τσάμπα μάγκες στους μετανάστες αλλά στα μεγάλα αφεντικά είναι μα..κες, τώρα βρίζουν και τον Γλέζο. Ποιοί? οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών. Ποιοί? Αυτοί που διαχωρίζουν τους ανθρώπους ανάλογα με την φυλή και όχι με τις αξίες της αρετής, της ευπρέπειας και της ευδαιμονίας. Αυτοί είναι, τους γνορίζουμε και δεν τους φοβόμαστε.

Υ.Γ. Όσοι τους ψηφίζουν να αναλογιστούν τι πράττουν.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ 3 ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.
ΕΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
ΑΔΕΡΦΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Γερμανοτσολιά χαλάρωσε, στα παιδιά σου τι διδάσκεις? Τους λες ότι οι ομοϊδεάτες σου, στο παρελθόν, πολέμησταν στο πλευρό των ναζί ενάντια των Ελλήνων. Τους το λες? Δεν τολμάς, και ξέρεις γιατί δεν τους λες την αλήθεια? Γιατί είσαι μηδέν, και νοιώθεις σημαντικός με τα νούμερα που κλέβουν την παράσταση.-

Ανώνυμος είπε...

Ο κλασσικός καταπιεσμένος κρυφομοφιλόφυλος που επειδή δεν μπορεί να απελευθερωθεί και να ακολουθήσει τη ομοφυλοφιλκή φύση του, κρύβεται, μετατρέποντας τον εαυτό του σε τραμπούκο και αποκαλεί τους άλλους αδελφές νομίζοντας ότι αυτοί θα νιώσουν προσβεβλημένοι. Πάντως, σου ζητάω μια ειλκρινή συγγνώμη εκ μέρους και όλων των άλλων σαν εμένα που καταντήσαμε έτσι την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

συγνωμηηηηη στα ρεμαλια που μια ζωη φιλουν κατουριμενες ποδιες συγνωμη σε ποιους????σε αυτους που πριν τον μιχαλιολακο ψηφιζαν νεα δημοκρατια πασοκ και τα αλλα σκατα!!ποιοι εφεραν ρε παλιομαλακα την ελλαδα σε αυτα τα χαλια ο γλεζος???που θα πρεπει να πλενεις το σατοστομα σου οταν μηλας...ολοι αυτοι οι ξεφτιλες που πας σαν μαλακας και ψηφιζεις παλιορεζιλα....κοτουλες χοντροι και μαλακες ειστε μια φουσκα γεματη σκατα που σε λιγο καιρο θα κανει μπουμ και βρωμισει η κοινωνιααααα ουστ και παλι ουσΤ!!!

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια στο NAXOS FAN.
Καλά δεν ντρέπεσαι ναξιώτης εσύ υποτίθεται να αναδημοσιεύεις όλη αυτή τη λάσπη εναντίον του Μανώλη Γλέζου;
Ως προς τον αν κατέβασαν τη σβάστικα απ' την Ακρόπολη ο Γλέζος με τον Σάντα απαντούν οι ίδιοι οι Γερμανοί κατακτητές με ανακοίνωσή τους δημοσιευμένη στις εφημερίδες της επόμενης μέρας:
Εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" 1.6.1941: "...Κατά την νύκτα της 30ης προς 31ην Μαΐου υπεξηρέθη η επί της Ακροπόλεως κυματίζουσα γερμανική πολεμική σημαία παρ' αγνώστων δραστών, διενεργούνται αυστηραί ανακρίσεις....ο στρατιωτικός διοικητής".
Ικανοποιήθηκες ανάξιε Ναξιώτη;

Ανώνυμος είπε...

EMETIKOΣ ο τίτλος,εμετικά κάποια σχόλια,ΕΜΕΤΙΚΟΣ ο χρόνος που διάλεξες κ. διαχειριστή του blog να προβάλεις έστω και πλαγίως φασιστικές απόψεις...
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ,ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ,ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ...
στο νησί των 700 τουλάχιστον νεκρών από την πείνα της ναζιστικής κατοχής να μην τιμούν τους ήρωες που αντιστάθηκαν στη φασιστική λαίλαπα.
Και ο Μ. Γλέζος βρε ανιστόριτοι ήταν ένας απ'αυτούς