Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2012

Συναντήσεις σε Υπουργεία του δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη

Κατά  το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου,  ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης  μετέβη στην Αθήνα, όπου είχε  διαδοχικές συναντήσεις σε υπουργεία  για θέματα που αφορούν στο  Δήμο. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε:
  • Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείωνγια την υπόθεση του φερόμενου ως χρέους του Δήμου προς αυτό.
  • Το Υπουργείο Εσωτερικώνόπου συζήτησε με στελέχη του......... Υπουργείου για την επαρκή στελέχωση του Γραφείου τηςΠολεοδομίας Νάξου, για την προώθηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις προτεινόμενεςαλλαγές στο Νόμο 3852/2010 - σχέδιο «Καλλικράτης» και ενημερώθηκε για τη νέα νομολογία σχετικά με τα περίπτερα.
  • Το Υπουργείο Υγείαςπροκειμένου να προωθηθεί η δωρεάν παραχώρηση ενός αξονικού τομογράφου από το ΑρεταίειοΝοσοκομείο προς το Νοσοκομείο  Κέντρο Υγείας Νάξου.
  • Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνόπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών σχετικά με τοφράγμα του Τσικαλαριού.
  • Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και την Ειδική Γραμματεία Υδάτωνόπου συζήτησε για τημελέτη του έργου της ανακύκλωσης των λυμάτων του ΒΙΟ.ΚΑ της Νάξου.
  • Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  και το Τμήμα Ενάλιων Αρχαιοτήτων , μαζί με τονΠεριφερειακό Σύμβουλουπεύθυνο της περιφερειακής ενότητας Νάξου, Λάζαρο Θεόφιλο, προκειμένου να ενημερωθούνγια το αλιευτικό καταφύγιο στον Απόλλωνα.
  • Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου παραβρέθηκε στην τιμητική εκδήλωσηπου οργάνωσε η Γ΄Ορθοπαιδική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου, προς τιμήν του συμπατριώτη μας καθηγητή της ΙατρικήςΣχολήςκ. Ντέμη Κορρέ.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΡΕ ΜΑΝΩΛΑΚΙ ΤΟ ΒΛΑΜΕΝΟ..?
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 20 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 70 ! ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΕΙ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ . ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΣ ΕΔΩ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΛΕΥΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΠΟΛΥΚΡΕΤΗΣ...! ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ..?

''ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ, ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ...ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!
Για εργολαβίες μαϊμού κάνει λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού και Εργατοτεχνικού Προσωπικού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιαννης Αναματερός, που χωρίς καμία συστολή, στρέφει τα βέλη του σήμερα εναντίον του αρμοδίου καθ’ ύλην αντιδημάρχου (Καθαριότητας) κου Μανώλη Πολυκρέτη.
Του ζητήσαμε να μας μιλήσει για την καθαριότητα, τώρα που το καλοκαίρι αποτελεί παρελθόν και που όλοι μας κάνουμε αξιολογούμε πράγματα, πρόσωπα κα… καταστάσεις σε τούτο το νησί… Κι αυτός ξέσπασε!
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΧΑΚΗ
Να, ο διάλογος που είχαμε μαζί του:
«Κ»: Επειδή πολλά λέγονται και πολλά και από εμάς γράφονται για το θέμα της καθαριότητας, τι έχεις εσύ να μας πεις:
Ι. Αναματερός: Οι προτάσεις μας είναι να μην κάνουμε εργολαβίες, και να παίρνουν μόνιμους
«Κ»: Μα για πρόσληψη μονίμων ουδείς λόγος μπορεί να γίνει ετούτη την εποχή…
Ι. Αναματερός: Το ξέρω. Πάντως, εμείς μιλάμε για πρόσληψη 60-7- μονίμων κα… σταθερών υπαλλήλων για την καθαριότητα. Όμως όπως έχουν γίνει τα πράγματα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Το ξέρω. Να σου πω όμως κάτι;
«Κ»: Ναι…
Ι. Αναματερός: Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πολυκρέτης προσέλαβε μέσω εργολαβιών 60-70 άτομα από τους οποίους ζήτημα είναι να δουλεύανε οι 20-25. Και πολλούς είπα. Οι άλλοι ήταν σπίτια τους και παίρνανε το μεροκάματο «έτσι»…
«Κ»: Πότε έγινε αυτό;
Ι. Αναματερός: Τώρα, μες το καλοκαίρι…
«Κ»: Τώρα, που είναι αυτοί;
Ι. Αναματερός: Δεν ξέρω. Ψάξε βρες τους.
«Κ»: Δηλ. τι θες να πεις; Εξακολουθούν αυτοί να δουλεύουν;
Ι. Αναματερός: Η εργολαβία είναι από 13 Αυγούστου...
«Κ»: Για πόσα άτομα;
Ι. Αναματερός: Εγώ, έχω μια λίστα με 67 άτομα. Άμα τους βρεις πες μου… τα χωριά είναι όλα ασκούπιστα. Δεν ξέρω που τους στέλνει ο Πολυκρέτης, τι κάνουνε… Εν τω μεταξύ, ο ένας είναι μάστορας, ο άλλος είναι μπογιατζής, στα γραφεία είναι τρείς (3). Γράψτο κι αυτό ότι σου το ‘πα. Ότι μέσα στα Γραφεία είναι τρία (3) άτομα του εργολάβου. Εργάτες ύδρευσης και καθαριότητας, δεν ξέρω τι άλλο είναι…
«Κ»: Καλά για πόσες εργολαβίες μιλάμε;
Ι. Αναματερός: Είναι πέντε, και τις έχουν πάρει δύο (2). Είναι ο Μανδηλαράς που είναι στην ύδρευση και στον ΒΙΟ.ΚΑ. και είναι και ένας Καιρίδης από την Θεσσαλονίκη που είναι στις εργολαβίες καθαριότητας. Και στα νεκροταφεία απασχολούνται τρία (3) άτομα. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχουν καθαρίσει κανένα νεκροταφείο. Είναι εργάτες νεκροταφείου αυτοί οι τρείς (3)
Η μία εργολαβία, ας πούμε, είναι 188.000 € και απασχολεί δεκαεννέα (19) άτομα. Κάνε τη διαίρεση για έξι (6) μήνες…
«Κ»: …Και που είναι όλοι αυτοί;
Ι. Αναματερός: Δεν ξέρω… Πήγαινε ρώτα τον Πολυκρέτη να σου πει. Εγώ, το κατήγγειλα και μέσα στη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων. Ούτε υπάρχει εργαζόμενος στην καθαριότητα που να τους επιβλέπει και να τους επιστατεί ούτε η Επιτροπή Ελέγχου της Εργολαβίας ξέρει που βρίσκονται και τι κάνουνε ούτε έχουνε συγκεκριμένους τομείς να καθαρίζουνε. Πρέπει να έχουνε συγκεκριμένους τομείς να καθαρίζουνε
«Κ»: Για να ξέρεις δηλ. που είναι «καθαρά» και πότε είναι «καθαρά»…
Ι. Αναματερός: …Να αναλάβει ο εργολάβος, ας πούμε, να κάνει τον οδοκαθαρισμό της Χώρας. Να ξέρεις ότι η Εργολαβία σκουπίζει όλη τη Χώρα. Όχι… ανακατεμένοι. Αυτή τη στιγμή έχει και μονίμους που σκουπίζουν και εργαζόμενοι στην Εργολαβία. Και σε ρωτώ: πώς θα κρίνεις εσύ ότι ο εργολάβος έκανε καλό έργο για να τον πληρώσεις. Πες μου;
Σου ξαναλέω υπάρχει μια λίστα με 70 άτομα, και απ’ αυτούς εγώ δεν είδα να δουλέψουν ούτε 20-25… και πολλούς είπα.
«''