Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2012

Απλές λύσεις που μπορούν να σώσουν ζωές

Το πρόβλημα της υπερβολικής ταχύτητας  των οχημάτων μέσα σε  κατοικημένες περιοχές  έχει πάρει πλέον πολύ επικίνδυνες διαστάσεις στη χώρα μας. Τις περισσότερες  φορές μάλιστα αποτελεί την κύρια  αιτία  των  θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται εντονότερο στα νησιά μας και ειδικά στη Νάξο όπου   οι περισσότεροι δρόμοι, λόγω έλλειψης  οικιστικού σχεδιασμού, είναι στενοί  και τα πεζοδρόμια ανύπαρκτα.
Όπως όλοι γνωρίζουμε  αρκετοί  συντοπίτες μας έχουν παρασυρθεί από διερχόμενα τροχοφόρα  με αποτέλεσμα να  τραυματιστούν  σοβαρά ή να χάσουν τη ζωή τους.
Ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο έναν πολύ έξυπνο τρόπο ο όποιος   εφαρμόζεται ήδη στους δρόμους του Καναδά με εντυπωσιακά αποτελέσματα και...........
μπορεί να αντικαταστήσει τα απαγορευμένα σαμαράκια.
Σε  οδικές αρτηρίες  όπου το  επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας είναι χαμηλό  τοποθετούνται  μεγάλα αυτοκόλλητα τα οποία  μοιάζουν  σαν  μεγάλες τρύπες και κάνουν το οδόστρωμα να φαίνεται κατεστραμμένο.
Οι οδηγοί   που κινούνται στους συγκεκριμένους δρόμους  όπως είναι φυσικό  δεν μπορούν από μακρυά να καταλάβουν την απάτη και μειώνουν υποχρεωτικά ταχύτητα για να προστατεύσουν τα οχήματα τους.
Είναι φιλικά στο περιβάλλον,  έχουν μικρο κόστος αγοράς, τοποθετούνται εύκολα και μπορούν να αφαιρεθούν και να χρησιμοποιηθούν  ξανά  όπου και όταν χρειαστεί.
Πρόκειται για ένα ενδεικτικό παράδειγμα της ανθρώπινης ευστροφίας  που μας διδάσκει  ότι όταν υπάρχει πραγματικά η βούληση  από το κράτος ή την τοπική αυτοδιοίκηση  μπορούν να λυθούν σοβαρά προβλήματα χωρίς  μεσάζοντες, μίζες, εργολάβους και ημετέρους.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :