Σάββατο, Οκτωβρίου 27, 2012

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!


Από αναγνώστη 
 ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2013). ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500 ΗΜΕΡΙΣΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΊΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ (4 ΧΡΟΝΙΑ Χ 125 ΜΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ = 500). ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, (ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΑ 400 ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ), ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ.....................
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟ 25 ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ, (ΔΗΛΑΔΗ 1 ΜΗΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ), ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 2014. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ.....

Εγκύκλιος - «βόμβα» του ΟΑΕΔ: Μειώνεται το επίδομα ανεργίας ( newsbomb.gr)

Περισσότερο αυστηρά γίνονται τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τον ΟΑΕΔ. Οι αλλαγές αυτές -που αγγίζουν κυρίως τους εποχικά επιδοτούμενους- προβλέπονται, σύμφωνα με το «Έθνος», στον νόμο 3986/2011 και σε εγκύκλιο του Οργανισμού αναφέρονται τα εξής:
- Από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Δηλαδή για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τι είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.
- Από 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.
Ενδεικτικά αναφέρονται δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
- Η επιδότηση αρχίζει από τις 3 Ιανουαρίου 2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει ο άνεργος το συγκεκριμένο διάστημα δικαιούται 12μηνη επιδότηση. Δηλαδή θα πρέπει να πάρει 300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο ελέγχεται πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας χορηγήθηκαν από τις 3 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2013. Σε περίπτωση που έχει πάρει 210 ημερήσια επιδόματα, ο αριθμός αυτός αφαιρείται από το 450 που είναι το νέο όριο.Αυτό πρακτικά σημαίνει επιδότηση για 240 ημερήσια επιδόματα ανεργίας αντί για 300 που θα είχαν εγκριθεί σύμφωνα με τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις που συγκέντρωσε το συγκεκριμένο διάστημα
- Η επιδότηση αρχίζει από τις 3 Ιανουαρίου 2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει ο άνεργος το συγκεκριμένο διάστημα δικαιούται 12μηνη επιδότηση (300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας).
Για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο ελέγχεται πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας χορηγήθηκαν από τις 3 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2013. Σε περίπτωση που έχει πάρει 400 ημερήσια επιδόματα, ο αριθμός αυτός αφαιρείται από το 450 που είναι το νέο όριο. Δηλαδή θα περιοριστεί σε 10 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 300).
Οσον αφορά στα δώρα προβλέπονται τα εξής:
- Οικονομική ενίσχυση Πάσχα. Οι άνεργοι θα πρέπει να παραμένουν επιδοτούμενοι μέχρι τις 30 Απριλίου για να λάβουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης, δηλαδή 12.5 ημερήσια επιδόματα (μέχρι τώρα έπρεπε να είναι επιδοτούμενοι μέχρι 30 Μαρτίου)
- Οικονομική ενίσχυση Χριστουγέννων. Για κάθε μήνα επιδότησης από 1ης Μαΐου κάθε έτους η οικονομική ενίσχυση αντιστοιχεί σε 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 6). Επιπλέον για να χορηγηθεί ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί σε έναν μήνα επιδότησης θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να είναι επιδοτούμενοι από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου (και δεν αρκεί πλέον τετράμηνη επιδότηση).
Για παράδειγμα ασφαλισμένος που επιδοτείται από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού του δώρου θα έπαιρνε 25 ημερήσια επιδόματα ανεργίας. Με τη νέα ρύθμιση θα λάβει ως δώρο Χριστουγέννων 12 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.                          Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :