Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2012

Εβδομάδα αφιερωμένη στον τουρισμό από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Εβδομάδα αφιερωμένη στον τουρισμό της Νάξου και των  Μικρών Κυκλάδων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου. Ο Δήμος διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων γύρω από το μεγαλύτερο πυλώνα της τοπικής οικονομίας, με πιο σημαντική την παρουσίαση του προγράμματος τουριστικής προβολής την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου. Επίσης θα διενεργηθούν τρία σεμινάρια για επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζομένους στον τουρισμό στις 22, 24 και 25 Οκτωβρίου.

«Κανείς επαγγελματίας του τουρισμού  δεν θα πρέπει να λείψει από την  παρουσίαση του προγράμματος τουριστικής  προβολής στις 23 Οκτωβρίου», τονίζει ο κ. Δημήτρης Λιανός, αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. «Έχουμε να παρουσιάσουμε τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα από πλευράς του Δήμου για την...........
τουριστική καμπάνια του 2013. Με αυτήν την καμπάνια θέλουμε να δημιουργήσουμε σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για ένα ευρύ φάσμα τουριστικών επιχειρήσεων. Ωστόσο, ο Δήμος δεν μπορεί να επιτύχει σημαντικά πράγματα από μόνος του εάν δεν υπάρξει η ενεργός συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στις ενέργειες μάρκετινγκ που ετοιμάζουμε. Έχουμε να πούμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα στην εκδήλωση της Τρίτης που αφορούν όλους όσους ζουν από τον τουρισμό, γι’ αυτό και θεωρούμε επιβεβλημένη την παρουσία τους».

Εκτός της παρουσίασης  του προγράμματος τουριστικής προβολής θα διενεργηθούν τρία εξειδικευμένα  εντατικά σεμινάρια που θα καλύψουν κρίσιμες πτυχές του τουρισμού. Τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου, θα γίνει σεμινάριο με αντικείμενο την ποιοτική αναβάθμιση των ξενοδοχείων. Ακολουθεί την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου, εκδήλωση με θέμα τις τεχνικές του τουριστικού μάρκετινγκ. Το τρίτο και τελευταίο σεμινάριο αφιερωμένο στους πρακτικούς τρόπους για την προσφορά καλύτερης γαστρονομίας στους επισκέπτες των νησιών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου.

Εισηγητής των σεμιναρίων θα είναι ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, ειδικός σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ και σύμβουλος του Δήμου.
«Τα τρία σεμινάρια  που ετοιμάζουμε θα είναι άκρως  εξειδικευμένα και θέλουμε να ωφεληθούν οι επαγγελματίες συμμετέχοντας  σε αυτά»,αναφέρει ο κ. Κούτουλας. «Όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι βεβαίως ανοικτές και μπορεί να τις παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος, ωστόσο κατά κύριο λόγο αφορούν όσους έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό και τη γαστρονομία. Θα επιχειρήσουμε να δώσουμε χρήσιμα ερεθίσματα και πρακτική γνώση που θα βοηθήσει έναν επαγγελματία να γίνει πιο αποτελεσματικός στη δουλειά του».

Η είσοδος σε όλες τις  εκδηλώσεις που διοργανώνει ο  Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων , σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους  φορείς των νησιών, είναι ελεύθερη. Για τα σεμινάρια συνιστάται να φέρουν οι συμμετέχοντες μαζί τους μπλοκ  σημειώσεων και στυλό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των  εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Ημερομηνία: 22 Οκτωβρίου 2012
Τίτλος εκδήλωσης: Σεμινάριο για την ποιοτική αναβάθμιση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
Ώρα έναρξης: 16:00
Τόπος: Ξενοδοχείο Naxos Resort (αίθουσα συνεδρίων)
Εισηγητής: Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (ειδικός σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ, πανεπιστημιακός)
Ποιους αφορά: Ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, επαγγελματίες ξενοδοχειακού εξοπλισμού, όσους ασχολούνται με την ανέγερση και ανακαίνιση ξενοδοχείων, όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον ξενοδοχειακό κλάδο.
Τι θα καλύψει: Σύγχρονες αντιλήψεις γύρω από την ποιότητα ξενοδοχειακών υπηρεσιών διεθνώς. Συχνά λάθη και συνηθισμένες αδυναμίες των ξενοδοχείων και τρόποι αντιμετώπισής τους. Συνήθεις αστοχίες κατά την ανέγερση νέων ή την ανακαίνιση παλιών ξενοδοχείων και τρόποι αποφυγής τους. Πρακτικές συμβουλές για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και για την αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας των ξενοδοχείων.

---

Ημερομηνία: 23 Οκτωβρίου 2012
Τίτλος εκδήλωσης: Παρουσίαση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2013
Ώρα έναρξης: 18:00
Τόπος: Ξενοδοχείο Naxos Resort (αίθουσα συνεδρίων)
Εισηγητές:               Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (σύμβουλος του Δήμου σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ)
Ποιους αφορά: Κάθε επαγγελματία, επιχειρηματία και εργαζόμενο που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, εκπροσώπους συλλογικών φορέων
Τι θα καλύψει: Προγραμματισμός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την τουριστική προβολή των πέντε νησιών του Δήμου κατά την περίοδο 2013-2015. Επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις προγραμματιζόμενες δράσεις του Δήμου. Πρακτικοί τρόποι για τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων στις δράσεις τουριστικής προβολής του Δήμου.

---



Ημερομηνία: 24 Οκτωβρίου 2012
Τίτλος εκδήλωσης: Σεμινάριο για τις τεχνικές μάρκετινγκ στον τουρισμό
Ώρα έναρξης: 16:00
Τόπος: Ξενοδοχείο Naxos Resort (αίθουσα συνεδρίων)
Εισηγητής: Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (ειδικός σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ, πανεπιστημιακός)
Ποιους αφορά: Διευθυντικά στελέχη και στελέχη μάρκετινγκ ή πωλήσεων που εργάζονται σε τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις, στελέχη του Δήμου και άλλων δημόσιων φορέων, όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στο χώρο του τουρισμού.
Τι θα καλύψει: Σχεδιασμός μάρκετινγκ για έναν τουριστικό προορισμό. Δημόσιες σχέσεις και ενέργειες δημοσιότητας. Ζητήματα διαδικτυακής προβολής. Παραγωγή content.
Σημείωση: Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει συχνή χρήση αγγλικών όρων. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας θα είναι χρήσιμη κατά την παρακολούθηση του σεμιναρίου αλλά όχι απαραίτητη.

Ημερομηνία: 25 Οκτωβρίου 2012
Τίτλος εκδήλωσης: Σεμινάριο για την ποιοτική αναβάθμιση της γαστρονομίας στα νησιά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Ώρα έναρξης: 17:30
Τόπος: Στις εγκαταστάσεις του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, στον Περιφερειακό Χώρας Εγγαρών (λίγο πιο πάνω από το Επιμελητήριο)
Εισηγητές: Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (ειδικός σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ, πανεπιστημιακός)
Ποιους αφορά: Εστιάτορες, ξενοδόχους, εργαζομένους σε επιχειρήσεις εστίασης, παραγωγούς και εμπόρους τροφίμων και ποτών, όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της εστίασης ή στον ξενοδοχειακό κλάδο
Τι θα καλύψει: Βελτίωση στην ποιότητα και στον τοπικό χαρακτήρα της κουζίνας που προσφέρει μια επιχείρηση εστίασης και αξιοποίησή της για καλύτερη προβολή και αύξηση των εσόδων. Συνήθη προβλήματα ως προς την ποιότητα της κουζίνας καιτην εξυπηρέτηση στις επιχειρήσεις εστίασης και πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισής τους. Τρόποι ανάδειξης της τοπικότητας στη γαστρονομία. Τρόποι βελτίωσης του πρωινού. Καλύτερη αξιοποίηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων από τις επιχειρήσεις εστίασης και τα τουριστικά καταλύματα.

---


  Ο Δήμαρχος  
   κ.ε.ε

                      Δημήτρης Λιανός
            Αντιδήμαρχος
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΙ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΠΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ,ΠΟΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΕΠ ΝΑΞΟΥ,ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ, ΠΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΣΑ.ΚΛΠ.