Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2012

22 - 25 Οκτωβρίου, Εβδομάδα Τουρισμού στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σας προσκαλεί σε σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στον τουρισμό που διοργανώνει την επόμενη εβδομάδα.
Η παρουσία σας είναι ιδιαίτερα σημαντική στην εκδήλωση της Τρίτης, 23 Οκτωβρίου, στην οποία θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής που θα υλοποιήσει ο Δήμος μας.
Επίσης θα διεξαχθούν τρία σεμινάρια αφιερωμένα στον ξενοδοχειακό κλάδο, τον κλάδο της εστίασης καθώς και το............
μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών.
Ακολουθεί συνημμένο το αναλυτικό πρόγραμμα των τεσσάρων εκδηλώσεων.
Θα χαρούμε πολύ να σας υποδεχθούμε την ερχόμενη εβδομάδα στις εκδηλώσεις μας.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Μαργαρίτης






ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ημερομηνία: Δευτέρα 22  Οκτωβρίου 2012

Τίτλος εκδήλωσης: Σεμινάριο για την ποιοτική αναβάθμιση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Ώρα έναρξης: 16:00

Τόπος: Ξενοδοχείο Naxos Resort (αίθουσα συνεδριάσεων)

Εισηγητής: Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (ειδικός σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ, πανεπιστημιακός)

Ποιους αφορά: Ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, επαγγελματίες ξενοδοχειακού εξοπλισμού, όσους ασχολούνται με την ανέγερση και ανακαίνιση ξενοδοχείων, όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Τι θα καλύψει: Σύγχρονες αντιλήψεις γύρω από την ποιότητα ξενοδοχειακών υπηρεσιών διεθνώς. Συχνά λάθη και συνηθισμένες αδυναμίες των ξενοδοχείων και τρόποι αντιμετώπισής τους. Συνήθεις αστοχίες κατά την ανέγερση νέων ή την ανακαίνιση παλιών ξενοδοχείων και τρόποι αποφυγής τους. Πρακτικές συμβουλές για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και για την αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας των ξενοδοχείων.



---



Ημερομηνία: Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τίτλος εκδήλωσης: Παρουσίαση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2013

Ώρα έναρξης: 18:00

Τόπος: Ξενοδοχείο Naxos Resort (αίθουσα συνεδριάσεων)

Εισηγητές:            Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (σύμβουλος του Δήμου σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ)

Ποιους αφορά: Κάθε επαγγελματία, επιχειρηματία και εργαζόμενο που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, εκπροσώπους συλλογικών φορέων

Τι θα καλύψει: Προγραμματισμός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την τουριστική προβολή των πέντε νησιών του Δήμου κατά την περίοδο 2013-2015. Επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις προγραμματιζόμενες δράσεις του Δήμου. Πρακτικοί τρόποι για τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων στις δράσεις τουριστικής προβολής του Δήμου.



---



Ημερομηνία: Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τίτλος εκδήλωσης: Σεμινάριο για τις τεχνικές μάρκετινγκ στον τουρισμό

Ώρα έναρξης: 16:00

Τόπος: Ξενοδοχείο Naxos Resort (αίθουσα συνεδριάσεων)

Εισηγητής: Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (ειδικός σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ, πανεπιστημιακός)

Ποιους αφορά: Διευθυντικά στελέχη και στελέχη μάρκετινγκ ή πωλήσεων που εργάζονται σε τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις, στελέχη του Δήμου και άλλων δημόσιων φορέων, όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στο χώρο του τουρισμού.

Τι θα καλύψει: Σχεδιασμός μάρκετινγκ για έναν τουριστικό προορισμό. Δημόσιες σχέσεις και ενέργειες δημοσιότητας. Ζητήματα διαδικτυακής προβολής. Παραγωγή content.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει συχνή χρήση αγγλικών όρων. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας θα είναι χρήσιμη κατά την παρακολούθηση του σεμιναρίου αλλά όχι απαραίτητη.



Ημερομηνία: Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Τίτλος εκδήλωσης: Σεμινάριο για την ποιοτική αναβάθμιση της γαστρονομίας στα νησιά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ώρα έναρξης: 17:30

Τόπος: Στις εγκαταστάσεις του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, στον Περιφερειακό Χώρας Εγγαρών (λίγο πιο πάνω από το Επιμελητήριο)

Εισηγητές: Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (ειδικός σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ, πανεπιστημιακός)

Ποιους αφορά: Εστιάτορες, ξενοδόχους, εργαζομένους σε επιχειρήσεις εστίασης, παραγωγούς και εμπόρους τροφίμων και ποτών, όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της εστίασης ή στον ξενοδοχειακό κλάδο

Τι θα καλύψει: Βελτίωση στην ποιότητα και στον τοπικό χαρακτήρα της κουζίνας που προσφέρει μια επιχείρηση εστίασης και αξιοποίησή της για καλύτερη προβολή και αύξηση των εσόδων. Συνήθη προβλήματα ως προς την ποιότητα της κουζίνας και την εξυπηρέτηση στις επιχειρήσεις εστίασης και πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισής τους. Τρόποι ανάδειξης της τοπικότητας στη γαστρονομία. Τρόποι βελτίωσης του πρωινού. Καλύτερη αξιοποίηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων από τις επιχειρήσεις εστίασης και τα τουριστικά καταλύματα.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :