Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2012

Δελτίο τύπου Γαμήλιας Φωτογράφισης νήσου Παρθένας


Την Παρασκευή 26/10/2012 ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την αρωγή τουΣωματείου Επαγγελματιών Τουρισμού Μικρής Βίγλας πραγματοποίησε φωτογράφιση  γαμήλιαςτελετής στο εκκλησάκι της Παναγίας. Ο ναός βρίσκεται στη νήσο «Παρθένα» στη βόρεια παραλία «Παρθένα» της Μικρής Βίγλας.  

Με σύμμαχο τον καλό καιρό “μελλόνυμφοι” και “καλεσμένοι” πέρασαν με βάρκες από τηνπαραλία στο νησάκι. Η τελετή ξεκίνησε γύρω στις 11:30, όταν και το..........
 ζευγάρι έφτασε στηνεκκλησία συνοδεία λαούτου και βιολιού, όπως και επιβάλλει η ναξιώτικη παράδοση. Υπέροχεςπόζες, μαγευτικό τοπίο και η αποθέωση της αιγαιοπελαγίτικης ομορφιάς δημιούργησανμοναδικές εικόνες που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμοΕνορχηστρωτής της φωτογράφισης καιέχων το γενικό πρόσταγμα υπήρξε ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Χρήστος Δράζος, ο οποίος φωτογραφίζει τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλαδες για λογαριασμό του Δήμου. 
Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας διαφημιστικής τουριστικής καμπάνιαςτου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδωνμέσω του οποίου μεταξύ άλλων προτείνεται η Νάξοςκαι ως γαμήλιος προορισμός. Υπό την προϋπόθεση αυτήν η  Μικρή Βίγλα μπορεί ναδημιουργήσει ένα παραμυθένιο σκηνικόδιότι το νησάκι με το γραφικό εκκλησάκι -δείγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής και κόσμημα αισθητικήςείναι μοναδικό και γι’ αυτό χαράζεται στημνήμη του επισκέπτηΈτσι ο εν λόγω γάμος μπορεί να αποτελέσει ένα αντιπροσωπευτικόπαράδειγμα νησιώτικου γάμου και  ταυτόχρονα  τον  ονειρικό γάμο για  πολλούςμελλονύμφους. 
Ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δρ. Δημήτρης Κούτουλας δήλωσε  ότι «Με τον Δήμο αναζητήσαμε το κατάλληλο σκηνικό για να κάνουμε φωτογράφιση γάμου και το βρήκαμε στην Μικρή Βίγλα, όπου υπάρχουν γραφικά εκκλησάκια και όμορφο τοπίο», ενώ  για την προβολή της Νάξου ως γαμήλιο προορισμό ανέφερε ότι «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτές τις πολύ δυνατές εικόνες, το σημερινό υλικό θα αξιοποιηθεί στη νέα τουριστική καμπάνια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,  για να καταλάβουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι νεόνυμφοι ότι εδώ θα βρουν ένα ονειρεμένο σκηνικό για να χαρούν την πολύ προσωπική στιγμή και ότι είτε στη Νάξο είτε στις Μικρές Κυκλάδες θα βρουν το κατάλληλο μέρος για να δώσουν τους όρκους αιώνιας αγάπης». Όσο  και για την εμπειρία του καϊκιού με το οποίο μεταφέρθηκαν στο νησάκι είπε ότι «Ήταν ωραίο το να μπούμε όλη η ‘γαμήλια παρέα’ σε ένα καϊκάκι, νιώσαμε και εμείς κομμάτι της νησιωτικής παράδοσης, ειδικά  η παρουσία των οργανοπαικτών μας έβαλε απόλυτα στο κλίμα» 
Το Σωματείο Επαγγελματιών Τουρισμού Μικρής Βίγλας θεώρησε χρέος του να παράσχειοποιαδήποτε βοήθεια μπορούσε στο όλο εγχείρημα. Με τη σειρά του θέλει να ευχαριστήσειόλουςόσοι τίμησαν τη Μικρή Βίγλα με την παρουσία τους και την βοήθεια τους σε ό,τι αφοράστην φωτογράφιση.  Οι επαγγελματίες της Μικρής Βίγλας είναι και θα είναι δίπλα σε όποια ενέργεια γίνεται για το καλό του τόπου και ευελπιστούν ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να συνεχίσει δυναμικά τις προσπάθειες για την τουριστική προβολή του νησιού. 

-Ο-

-Ο-
Πρόεδρος

Αντιπρόεδρος



Γεώργιος Κ. Σαλτερής

Εμμανουήλ Ν. Σαλτερής
Τηλ:6937297011

Τηλ: 6932387444




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :