Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ για την έλλειψη αγροτικού γιατρού στην Κωμιακή

Η υγεία είναι  κοινωνικό αγαθό. Πρέπει να προσφέρεται  δωρεάν  σε όλους από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, να υπάρχει πλήρης κρατική χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας με βάση τις ανάγκες, να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Η υγεία όμως και η  ζωή μας σήμερα περισσότερο από  ποτέ βρίσκονται σε κίνδυνο, προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των............
μονοπωλίων. Με την άγρια εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς, τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά ως τα 70, τα λουκέτα κ.ά., κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία μας.
Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών  είναι και τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά καιρούς στη στελέχωση των  αγροτικών ιατρείων της περιοχής μας.
Ο αγροτικός γιατρός της Κωμιακής έχει την ευθύνη να καλύπτει τα χωριά  της Μέσης και της Κωμιακής με τους πολλούς οικισμούς της (με μεγάλη έκταση) και την τουριστική περιοχή του Απόλλωνα. Από τον Αύγουστο η θέση είναι κενή και είναι αναγκασμένος ο αγροτικός γιατρός της Κορώνου να καλύπτει και αυτή την περιοχή, ο οποίος μάλιστα δεν διαθέτει μεταφορικό μέσο και την μετακίνησή του την επιβαρύνονται οι κάτοικοι.
 Η ανυπαρξία  στελέχωσης και η υποστελέχωση  των περιφερειακών και αγροτικών  ιατρείων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί  με αποσπασματικά μέτρα και  με το μοίρασμα   εφημεριών   στους αγροτικούς γιατρούς, όταν  μάλιστα δεν φτάνουν για τις ίδιες περιοχές που υπηρετούν.
Καλούμε τους Συλλόγους, τα σωματεία, τα τοπικά συμβούλια να πάρουν θέση και μαζί με τους κατοίκους, να παλέψουν για την ουσιαστική υγειονομική  περίθαλψη των κατοίκων και των  επισκεπτών των χωριών μας κόντρα σ’  αυτές τις πρακτικές , τα «μέτρα» ή τις «λύσεις ανάγκης» που όχι μόνο διαιωνίζουν αλλά οξύνουν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα.
                                           
                                                                Κ.Ο.Β. ΚΩΜΙΑΚΗΣ του ΚΚΕ
                        Κωμιακή 
                      24-10-2012
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :