Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2012

Δεν τα κατάφερε το μωρό φωκάκι της Νάξου

Δυστυχώς τα νέα για το μόλις τριών εβδομάδων αρσενικό φωκάκι που βρέθηκε στη Νάξο στις 19/9 είναι δυσάρεστα. Παρά τις επίμονες προσπάθειες της Ομάδας Περίθαλψης της MOm και των κτηνιάτρων στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της ΜΟm στη Στενή Βάλα Αλοννήσου το ορφανό φωκάκι δεν μπόρεσε να..........
ανακάμψει.
Παρά το εντατικό πρόγραμμα περίθαλψής του το νεαρό θηλαστικό αρουσίαζε μεγάλη αστάθεια στη θερμοκρασία και στα επίπεδα σακχάρου και πέθανε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου.
Σε αναμονή των αποτελεσμάτων της νεκροψίας που πραγματοποιήθηκε στις 5/10 στο Εργαστήριο της Παθολογοανατομικής του Α.Π.Θ. και την υπεύθυνη κτηνίατρο δρ Αναστασία Κομνηνού, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μία γενικευμένη φλεγμονή στο έντερο, πνευμονία και έντονο παρασιτικό φορτίο.
Αναμένονται και και οι αναλυτικότερες πληροφορίες που θα δώσουν τα αποτελέσματα από τις ιολογικές, βακτηριολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.
Η  Momτονίζει: «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους όσους επικοινωνήσατε μαζί μας μέσω facebook, τηλεφωνικά αλλά και προσωπικά για να εκφράσετε την υποστήριξή σας στις προσπάθειες για την επιβίωση της μικρής αρσενικής μεσογειακής φώκιας, καθώς και για την πρόθεσή σας να συμβάλλετε με όποιον τρόπο, είτε εθελοντικά είτε οικονομικά. Η συμμετοχή σας ήταν πραγματικά συγκινητική, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη για όλους μας περίοδο. Ευχαριστούμε πολύ!».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :