Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Εβδομάδα αφιερωμένη στον τουρισμό από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σειρά  εκδηλώσεων αφιερωμένη στον τουρισμό της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή από επαγγελματίες του τουρισμού και άλλων ειδικοτήτων, αλλά και ενδιαφερομένων Δημοτών. Στα πλαίσια των παραπάνω εκδηλώσεων παρουσιάστηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για τη περίοδο 2013-2015 και διενεργήθηκαν τρία εξειδικευμένα σεμινάρια με αντικείμενο την ποιοτική αναβάθμιση των ξενοδοχείων, τις τεχνικές του τουριστικού μάρκετινγκ και την ποιοτική αναβάθμιση της γαστρονομίας στα νησιά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
 Εισηγητής στις παραπάνω εκδηλώσεις ήταν ο πανεπιστημιακός και.............

πολύπειρος επαγγελματίας του τουριστικού μάρκετινγκ Δρ. Δημήτρης Κούτουλας.

«Πρέπει να πω ότι νιώθω  ιδιαίτερη ικανοποίηση για την  ανταπόκριση των τουριστικών  επαγγελματιών της Νάξου στην πρόσκλησή μας να παρακολουθήσουν  τρία σεμινάρια στη σειρά», δήλωσε ο Δημήτρης Κούτουλας μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος. «Η συμμετοχή ήταν εξαιρετική. Ιδιαίτερα με χαροποίησε ότι μέρα με τη μέρα μεγάλωνε το ακροατήριό μας. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για θέματα που απασχολούν τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, να εξετάσουμε καλές πρακτικές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό καθώς και να προτείνουμε πρακτικές λύσεις για συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Εστιάσαμε σε θέματα ποιότητας τόσο στον ξενοδοχειακό κλάδο όσο και σε αυτόν της εστίασης, ενώ παρουσιάσαμε συγκεκριμένες τεχνικές του μάρκετινγκ που επιτρέπουν σε μια μικρομεσαία επιχείρηση να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά.»

Στο τελευταίο από τα τρία σεμινάρια, στο οποίο συνδιοργανωτής ήταν ο  σύλλογος Μαζικής Εστίασης και είχε ως θέμα τη γαστρονομία, μετείχαν ως εισηγητές και οι διακεκριμένοι σεφ κ.κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος και Γιάννης Γαβαλάς, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (chef’s club) .

«Ήταν μία πολύ ενημερωτική  συνάντηση που θεωρώ ότι προκάλεσε τους προβληματισμούς που έπρεπε στους επαγγελματίες που την παρακολούθησαν»σημειώνει ο executive chef κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος. «Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά (το έχω αποδείξει άλλωστε) είμαι στη διάθεση του οποιοδήποτε συναδέλφου θελήσει να συνεργαστούμε για το καλό της τοπικής μας κουζίνας αλλά και της γαστρονομίας στο νησί μας. Επίσης έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών όπως σήμερα που μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε κοντά μας ένα άξιο καταξιωμένο συνάδελφο και σχεδόν συντοπίτη το Γιάννη Γαβαλά από την Ηρακλειά. Ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε είναι μακρύς και δύσκολος απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και θέληση. Πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε μοναδικές πρώτες ύλες και ένα έμψυχο δυναμικό το οποίο με την σωστή καθοδήγηση μπορεί να φτάσει τη Νάξο και τα νησιά μας εκεί που τους αξίζουν»

Ο κ. Γιάννης Γαβαλάς  δήλωσε: «Μεγάλη χαρά και τιμή αποτέλεσε  η πρόσκληση του φίλου και  συναδέλφου Δημήτρη Παπαδόπουλου να παραστώ στο σεμινάριο γαστρονομίας στη Νάξο. Υπέροχη προσπάθεια τόσο από την πλευρά του Δήμου με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό, από το σωματείο μαζικής εστίασης και τον Πρόεδρο Ιωάννη Παπαδόπουλο όσο και από τον διακεκριμένο Επιστήμονα Δημήτρη Κούτουλα. Όλοι τους έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι εκτός από το φυσικό τουριστικό κίνητρο, που αναμφισβήτητα διαθέτουν η Νάξο και οι Μικρές Κυκλάδες, να αξιοποιηθούν τα νησιά μας κι ως γαστρονομικός προορισμός. Μια προσπάθεια που επιβάλλεται να έχει την συμπαράσταση τόσο των παραγωγών όσο και των επαγγελματιών του Νησιού. Δεν κρύβω ότι αιφνιδιάστηκα ευχάριστα από την συμμετοχή στο σεμινάριο πλήθος επαγγελματιών και ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων με έντονο το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της εμπειρίας μας, του πλούτου των τοπικών προϊόντων και την δημιουργική τους σύνθεση ώστε να υπάρξει ένα αποτέλεσμα που θα αναβαθμίσει το τελικό τουριστικό προϊόν των Νησιών μας. Δεκτικοί άνθρωποι που διψούν για γνώση αλλά και τυχεροί γιατί έχουν δίπλα τους αρωγό τον Δήμο και έμπειρους επαγγελματίες που έχουν βγει έξω από τα σύνορα του νομού και έχουν γνώση και εμπειρία. Εγώ από την πλευρά μου, καθότι κι Αρακλειανός έχω κι ένα λόγο παραπάνω, θα είμαι στο πλάι σας όταν, όπου και σε ότι με χρειαστείτε...Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Τις τρεις  πρώτες ημέρες σεμινάρια  φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Naxos Resort το οποίο παρείχε άρτια οργάνωση και εξοπλισμό. Την τελευταία μέρα το σεμινάριο γαστρονομίας φιλοξενήθηκε στα γραφεία του συλλόγου Μαζικής Εστίασης.

Ο Δήμος θα συνεχίσει τις προσπάθειες  του για την ενημέρωση και  επιμόρφωση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού οργανώνοντας νέα σεμινάρια σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

  Ο Δήμαρχος  
   κ.ε.ε

                  Δημήτρης Λιανός
            Αντιδήμαρχος

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Μα τι λέτε βρε παραμυθάδες. Αυτά που ακούστηκαν σε αυτές τις εκδηλώσεις ήταν απαράδεκτα. Το θέμα είναι να εξιχρονιστούν οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης της Νάξου και όχι να πάνε 50 χρόνια πίσω. Διότι οι εισηγητές είπαν απίθανα πράγματα που είναι αντίθετα με τους υγειονομικούς κώδικες και κανόνες.

Άκουσον άκουσον, είπαν στους επαγγελματίες ότι μια καλή ιδέα για τα μαγαζιά τους (που γίνεται και στην Κρήτη) είναι να βάζουν τους πελάτες μέσα στις κουζίνες τους, και να τους ανοίγουν τα καπάκια των κατσαρολών για να επιλέξουν τι θα φάνε. Ήμαρτον, αν φύγουν τα σάλια του εκάστοτε πελάτη προς το εσωτερικό της κατσαρόλας, τι γίνεται? Αν πέσει κάποια τρίχα από τον πελάτη προς το εσωτερικό της κατσαρόλας, τι γίνεται? Αν ο πελάτης φέρει μολυσματικές ασθένειες και εισέρχεται στο εσωτερικό της κουζίνας, τι γίνεται?

Έτσι κύριοι δεν γίνεται τίποτα, αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα που παραπέμπουν σε τακτικές Ταλιμπάν.

Αν θέλετε να πάτε μπροστά σαν νησί πρέπει να επενδύσετε στην ποιότητα και ΟΧΙ στην σαβούρα. Τυποποίηση, εκσυγχρονισμός, υγειονομικοί κανόνες και επαγγελματισμός είναι τα στοιχεία προς την επιτυχία και ΟΧΙ τα τριτοκοσμικά στέκια που θέλετε να επιβάλλεται προς τους επισκέπτες του νησιού.

Αυτά για αρχή διότι ακούστηκαν και άλλα απαράδεκτα πράγματα που δεν είναι της παρούσης και που σίγουρα προβλημάτισαν το σύνολο των επαγγελματιών που παρευρέθηκαν σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η Φωτιά να κάψει τσι κεφαλές σας βούδια. Όσο είμαι εγώ αστροναύτης τόσο είπε κι ο εισηγητής αυτό. Αλλά αμα θέλει κανείς να βγάλει χολή έχει μπόλικες.

Ανώνυμος είπε...

12:26 μ.μ. είσαι αναιδής και ψεύτης, ο μάνατζερ του δήμου όταν έδινε ιδέες στους επαγγελματίες του νησιού, δεν είπε επι λέξη ότι: ένα μαγαζί στην Κρήτη που δεν έχει καταλόγους, ο ιδιοκτήτης του, λέει στον πελάτη, έλα εδώ και τον βάζει μέσα στην κουζίνα για να επιλέξει τι θα φάει, απο το ότι έχει μαγειρέψει μέσα στις κατσαρόλες. Είπε ότι είναι και ωραία ιδέα. ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ? Αλλά σαν αστροναύτης θα ήσουν στον Άρη και δεν θα το άκουσες.

Μπράβο έτσι θα πάτε μπροστά, καλά το πάτε όχι 50 αλλά 100 χρόνια θα πάτε πίσω. Το μέλλον είναι η ποιότητα και όχι το παραμύθι όλα δικά μου, παραγωγής μου.

Ψαχτείτε λίγο, το καλοκαίρι που είσαστε κάτω σε εισπράξεις φταίει μόνο η κρίση? ή και άλλα πολλά που δεν έχετε το θάρρος να δείτε και να καταπολεμήσετε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;; Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΥΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΓΕΡΟ. ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΥς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕς. ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗς ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗς ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥς ΜΑΓΕΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΘΗΣΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!!!!!!