Τετάρτη, Αυγούστου 22, 2012

Δελτίο τύπου Υπ. Γ. Βρούτση για το κλείσιμο επιχειρήσεων στην Πάρο

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση επιβλήθηκε, κατ’ εφαρμογή της σχετικής διάταξης του πρόσφατου νόμου 4052/2012, ποινή κλεισίματος πέντε (5) ημερών στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν παράνομα ο λαθρομετανάστης Πακιστανικής καταγωγής, δράστης της εγκληματικής ενέργειας στην Πάρο.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας διενήργησε, κατ’ εντολή του Υπουργού,ελέγχους τόσο στο ξενοδοχείο που εργαζόταν ο φερόμενος ως δράστης όσο και σε λοιπές επιχειρήσεις της.......
περιοχής. Κατά την διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε ανάλογη παράβαση και επιβλήθηκε αντίστοιχη ποινή σε μία ακόμα επιχείρηση που απασχολούσε παράνομους μετανάστες.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των άμεσων προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης για τη διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των άνεργων Ελλήνων και των νόμιμων μεταναστώνΕπιπλέον,προστατεύεται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων και αποθαρρύνεται η είσοδος και η παραμονή λαθρομεταναστών στην χώρα μας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟΣ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ 360

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.