Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2012

Πενθήμερο λουκέτο σε δυο επιχειρήσεις στη Λευκάδα

Σε δύο ακόμα επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούσαν λαθρομετανάστες, επιβλήθηκε ποινή κλεισίματος πέντε (5) ημερών, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Συγκεκριμένα, μετά από ελέγχους που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) διαπιστώθηκε ότι σε δύο επιχειρήσεις στη Λευκάδα απασχολούνταν παράνομα λαθρομετανάστες και επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή κατ’ εφαρμογή της σχετικής διάταξης του........
πρόσφατου νόμου 4052/2012.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των άμεσων προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης για τη διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των άνεργων Ελλήνων και των νόμιμων μεταναστών. Επιπλέον, προστατεύεται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων και παράλληλα αποθαρρύνεται η είσοδος και η παραμονή λαθρομεταναστών στην χώρα μας. Τις προσπάθειες αυτές που έχουν ως στόχο να μπει τέλος στο καθεστώς της «μαύρης εργασίας» και τη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας, οφείλουν να τις υποστηρίξουν όλοι.


Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
..........
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :